"Червена метла" няма, връщаме справедливостта!

При ГЕРБ решаваха само двама, сега пак сме демокрация, каза Станишев
Обновена: 20 сеп 2013 23:19 | 20 сеп 2013 20:36,
132
"Червена метла" няма, връщаме справедливостта!
Сергей Станишев Снимка: БТА

В огромната си част министрите са хора, избрани от министър-председателя и неговия екип на база на техните знания в определени области. Това каза пред Нова телевизия лидерът на БСП Сергей Станишев.

Лидерът на социалистите отхвърли обвиненията на опозицията за чистка при назначенията.

„Програмният кабинет е политико-експертен и никой не крие, че двете партии, които го подкрепят, могат да изразят своето мнение по отделни кандидатури, но не партийният принцип е водещ”, категоричен беше соцлидерът. Той определи твърденията за „червена метла” като „пълни глупости”.

По думите на Станишев критерият при новите назначения е много ясен – професионализъм и начин на подбор на кадрите. От 6 300 души в централната администрация при управлението на ГЕРБ са сменени 2 700, от тях едва всеки пети е бил назначен с конкурс, припомни бившият премиер.

„ГЕРБ превърна в много голяма степен назначенията в начин за партийно укрепване. Това, което се случва сега, е възстановяване на известна справедливост, като се търси професионален подход в назначенията”, поясни Станишев. 

Той бе категоричен, че правителството е готово, ако някой сгреши или не се справя, да бъде сменен.

„Хората в администрацията, които работят професионално и не се опитват да саботират правителството,  могат да бъдат спокойни за своите позиции. Не се търси реванш самоцелно”, увери Сергей Станишев.

Едно от реалните постижения на кабинета "Орешарски" е връщането към парламентарната демокрация в една парламентарна република”, допълни той.

Според него по време на управлението на предходното правителство на ГЕРБ цялата система е била централизирана в ръцете на двама души – Бойко Борисов и Цветан Цветанов. По думите му те са били в състояние "да съсипят всеки живот с клевети, рекет, подслушвания".  Парламентът беше превърнат в гумен печат, а премиерът не се явяваше там, изтъкна Станишев.

Той отрече обвиненията за същестуването на нов управленски кръг около него. „Държавата се управлява от правителството и министър-председателя, който се отчита пред парламента”, подчерта Станишев.

Според Станишев темата за Делян Пеевски е изчерпана, но някои медии се опитват да я реанимират, за да поддържат напрежение в обществото. Соцлидерът изтъкна, че не се отказва от своята отговорност за назначението на Пеевски за шеф на ДАНС, но в същото време припомни, че след като кандидатурата се е оказала неприемлива, се е извинил публично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
23
 
! Отговори
jamiro преди 10 години
лe коя справeдливост връщатe,братя галeви,наглитe,киларитe,дадохтe на прeстъпника Брeндо домашeн арeст.....и да нe продулжавам чe мога да пиша до утрe за ваща справeдливост нагли прeстъпни дeмагози !
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Namerete edna py6ka i go gramnete tozi sergei
19
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възстановяване на справедливостта" - точно така, браво Станишев,беше ми писнало от тъпотиите на бившите мутро-милиционери , всичките да ги изгоните от властта и живота ми
18
1
 
20
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Еххх, колко е бил прав Пиночет навремето ....
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nqma li koi da gramne sergei i Balgariq da se osvobodi ot tozi mafiot
16
3
 
28
 
! Отговори
Камбанка преди 10 години
Ало,Станишеф,мнооого добре я знаем вашата справедливост : на всички отговорни пстове и столове - НАШИ ХОРА! Толкова сте жалки,толкова сте отвратителни с вашето НЕПРЕКЪСНАТО ДОКАЗВАНЕ,че сте ...най-добрите?! Абе оставете НИЕ,НАРОДЪТ, да казваме кой е добър и кой не ! А вие ИЗОБЩО НЕ СТАВАТЕ но се напъвате,защото ви е за последно,ама няма нищо нормално да ... "родите" Не става ясно защо трябва да измъчвате с празни приказки и обеща ния хората...след като сме се наслушали и не вярвамеАман от вас!!
15
1
 
25
 
! Отговори
СерГейчо преди 10 години
Метла е необходима за червените популисти и манипулатори начело с тоя охранил се *** Серьожа Дмитриевич.
14
2
 
31
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Метлата е приватизирана от Мая Манолова и тя лети в облаците с нея.
13
3
 
25
 
! Отговори
Лицемерен съсел преди 10 години
Без каквото и да е разумно обяснение уродливата рубладжийска тройна коалиция буквално саботира всяка неотложна спасителна мярка, предписвана от Световната банка за оцеляването на България, отмествайки всяка реформа за светлото бъдеще ! Какво е, например, обяснението на Олигарски и компания за това, че стопират пенсионната реформа, а в същото време искат да напомпат високите пенсии чрез вдигне на пенсионния таван ? Очевидно изпълняват нечия задкулисна заповед, да бъде срината до основи пенсионната система и доведена до пълен фалит цялата държава !
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Думите на Сергейчо са като оня стар виц :" В казармата кражби няма, просто вещите сменят собственика си"Нямало червена метла,връщали справедливоста........демагогия и йезуитщина от закърмен с лъжи второ поколение престъпник и национален предател !
11
1
 
25
 
! Отговори
Надъхан бесепар преди 10 години
Нашто момче Серчейчо винаги слага точната думичка на точното място.Той за друго и бес туй не става
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВВСАми от кого да се приемат думите му, като електората им са *** и изветрели пенсионери? Тоя ще върне България, поне 20 години назад във времето...
9
2
 
32
 
! Отговори
смехурко:)))))))) преди 10 години
Според Станишев темата за Делян Пеевски :)))))))))))))Червена метла" няма, връщаме справедливостта!Sмях в Парламента Цирк за народа:)))))))))))).Станишев Станишев Жалки сте И за затвора Пария забранена със закон сте и то два пъти.Цацаров Цацаров къде си на разпивка с Сер Гей, Мастан ,Орешарки и Сайдерчо ли:)))))))
8
4
 
30
 
! Отговори
историк-анализатор преди 10 години
Винаги БКП-БСП-ДС са си служили с лъжи и манипулации. Спомням си времето когато петилетния план се изпълняваше за 2-3 години, което естествено беше лъжа. Една тъкачка обслужвала 100 стана, което също беше лъжа. т. н. И сега децата на сетретарите на ЦК на БКП и техните слуги продължават да манипулират народа. Иначе ГЕРБ много точно го каза-100 дни сто лъжи.
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долен лъжец, лицемер, *** и демагог... Само с тези думи мога да опиша този отвратителен плъх...
6
10
 
8
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
След като вчера официално бе решено, че България няма да бъде неутрална при евентуална военна интервенция в Сирия, стана ясно, че БСП=ГЕРБ и че едни господари, тези в задкулистие от МВФ и СБ и Брюксел,ги хранят, които почти ви намалиха на половина като народ и ви направиха заплатите Африкански,а лошото е, че вие по-високи и нещете !!!!И накрая въпрос с награда:Има ли член на ГЕРБ, които да не е функционер на БКП ???Печелившят ще получи билет за Бистришките тигри. Успех !
5
4
 
25
 
! Отговори
ХАХХА преди 10 години
Украйнското ХЕРСКО *** СЕГРЕЙ СТАНИШЕВ на баща си дърт комунистически крадец бил мислил че на МЕСТАН ТОПКИТЕ СА ПО ГОЛЕМИ ОТ НА *** ДОГАНЧО....ИНТЕРЕСНО Е КАКВО Е ГЕЙ ЛОБИТО В БСП и какви *** има там
4
8
 
10
 
! Отговори
Заро преди 10 години
Ами да дойде във Фонд Земеделие например- нищо, че транзитиращият потоците пари на Титан към ГЕРБ Порожанов си тръгна- главният му секрвтар (скандалният бивш финансов директор на ЦСКА Митко Стефаков назначи 18- годишната си племенница Поли Мавродиева за старши експерт (няма съвпадение с името- вярно е).... а бивш деятел на Тото -то назначи на 10-ти 09.2013 дъщеря си Валя-пак за одобряващ плащанията на фермерите.......И съдията по футбол Никола Попов пак си идва на работа когато няма мачове
3
6
 
45
 
! Отговори
ВВС преди 10 години
Станишев е наи-големият демагог и лъжец!!!Жалко,че приказките му се възприемат от *** и прости хора.
2
9
 
36
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Е, аз помня че ББ се явяваше в патламента! Не ни лъжи Станишка ние не сме комунистически деца!И партийни членове не сме даже. Хайде ходи да се целунете с Доган и Местан и да си стиснете ръце по другарски ! Амин!