Скок на осигурителната вноска с 2%? Не гледаме с добро око

Орешарски: Имаме ангажимент да не натоварваме данъчно-осигурителната тежест
Обновена: 20 сеп 2013 16:46 | 20 сеп 2013 15:31,
32
Скок на осигурителната вноска с 2%? Не гледаме с добро око
Снимка: БТА

Намирам, че вотът на недоверие, който ГЕРБ внесоха, е изграден върху хипотеза, че Министерството на инвестиционното проектиране няма да работи. Така премиерът Пламен Орешарски коментира внесения вчера вот на недоверие.

Основният довод на опозицията е, че новосъздаденото министерство на инвестиционното проектиране не работи.

Министър-председателят обаче допълни, че гледа сериозно на всяка критика на опозицията.

Премиерът каза още, че не гледа добре на препоръката на Световната банка да се вдигне с 2 на сто осигурителната вноска.

Още по темата
Не гледам позитивно на тази препоръка, защото ние имаме ангажимент да не натоварваме данъчно-осигурителната тежест, заяви Орешарски.

Той подчерта, че замразяването на възрастта за пенсиониране е временна мярка, за да има правителството време да състави по-устойчив модел на реформата в този й аспект.

Може би има нещо вярно, опитваме се, но ако оценката отстрани е, че невинаги се справяме добре, взимаме си бележка и ще мислим за по-добро публично представяне на действията на кабинета и моите лични, посочи Орешарски.

Премиерът коментира и идеята да се въведе втори стълб в здравното осигуряване.

Обмисляме различни варианти, каза той и уточни, че една от идеите е успоредно с функционирането на обществената каса да се въведе втори стълб, който да подпомага здравеопазването.

Премиерът пое ангажимент, че това ще бъде обсъдено с гражданските и пациентските организации.

Ще си спестя конкретни имена. Ако следите водещи издания, ще разберете сами кой създава антиреклама за инвестиционния климат у нас. Това заяви Орешарски по повод думите си в пленарна зала, че трябва да се спрат интервютата в чуждестранни медии, в които се критикува страната ни и тя се представя в негативна светлина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
17
 
8
 
! Отговори
Voltaire преди 10 години
Не знам доколко са сериозни и ще изпълнят намеренията си, но тук аз не виждам нищо негативно.От друга страна въпреки агресията запазиха добрия тон.По тия две точки поне ме спечелиха. За сериозността и последователността предстои да разберем, надявам се да имат време. И нямам предвид да крадат както ще кажат някои.
5
6
 
22
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Олигарски надмина ББ по показване в медиите. Липсва му дебелашкия хумор и това го прави безинтересен. А иначе си е обикновен червен ***. ОСТАВКА! Незабавно!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Премиерът не гледа с добро око- явно не го е казал Доган.
3
2
 
20
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Хич не ми дреме,аз спрях да се осигурявам,защото това е наливане на пари в бездънна яма !!
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
O С Т А В К А !ЧЕРВЕНИ , КРАДЛИВИ *** !А Н А Т Е М А !
1
2
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Орешарски:1. Обявяване Криза и шокова Либерализация в енергетиката2. Замяна Данък лихва с Данък банкови транзакции3. 20% Корп. данък без преференции4. Махане "тавана" на Осигуровките, изваждане Пенсиите от КСО, 0% вноски за "частни" пенсии, а инвалидните да се плащат от Здравните вноски5. Качване на чистата МРЗ на соц. мин. 566лв. (на 3 мес. с по 20лв)6. Връщане на ДДС за лечение, лекарства и храна7. До пълнолетие на децата родителите без ДОД и спиране на Педофилията, чрез "майчински" за пълнолетни