"Тежка нощ" за линейките, а сирийката чакала, чакала...

Министър Таня Андреева обясни проблемите в Спешна помощ
20 сеп 2013 13:07,
61
"Тежка нощ" за линейките, а сирийката чакала, чакала...
Снимка: архив, Булфото

С натовареността на Спешната помощ обясни здравният министър Таня Андреева снощния инцидент с починалата сирийска бежанка, която цели 35 минути чака линейка, която да я отведе в болница.

След дългото чакане жената все пак била закарана от Дома за бежанци в "Овча купел" в болница с кола, където обаче издъхнала.

Още по темата

"Било е тежка нощ за Спешна помощ, всички екипи са били на адреси", обясни ситуацията министърът. Тя обаче допълни, че инцидентът се проверява.

Забавянията при Спешната помощ е един от проблемите, които се обсъждат във ведомството на Атанасова.

"В МЗ се обсъжда преструктуриране на спешната помощ, както и увеличаване на екипите в спешните центрове. Промените обаче ще се случат от догодина", обеща Андреева.

По думите й увеличаването на заплатите там ще бъде поетапно между 10% и 15% всяка година от мандата на правителството.

Според Адреева няма достатъчно средства, за да се вдигнат заплатите по-бързо. Тя се аргументира с направеното бюджетиране на здравните дейности по време на управлението на ГЕРБ.

По нейните думи в бюджета на МЗ не са били предвидени средства за вдигане на заплатите на медиците от Спешната помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
спешна помощ не бързат те чакат само да напишат подпишат че починал и само се оправдават на мад срам това не са хора те нас оставят та сирийци
48
0
 
5
 
! Отговори
Българка преди 10 години
Възмутена съм от държанието на възрастният охранител! Жалко, че това семейство е потърсило спасение в България! Като не можеме да се грижиме за бежанците, да не ги приемаме!Съболезнования на близките!
47
0
 
5
 
! Отговори
нев преди 10 години
тези хора май не знаят каде са попаднали! Като ги слушам по новините как обясняват че са дошли да търсят мир и спокойствие а никой не им обърнал внимание чак ми става тъжно за тях! Кой ли ги е излъгал че точно тук има мир р спокойствие и здравна помощ! Тези хора като разберат на какъв хал сме ще предпочетат да се върнат в Сирия !
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На триста метра е 21-ва поликлиника и филиал на 4-та многопрофилна болница!!!Може да се случи на всеки!
45
4
 
28
 
! Отговори
мм преди 10 години
Ами онзи, с двете жени. В графата за съпруга имало място за едно име и не било негов проблем, било проблем на "вашата държава". " Тя трябва да реши проблема."НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ ***!
44
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не само тежка нощ за линейките, а и тежка зима за българите...това ни чака
43
7
 
17
 
! Отговори
амбри преди 10 години
кой знае с какви зарази е била.повечето са с букети от хепатит сифилис спин малария и още каквото се сетите.дано не пламнем
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е ежедневие. Няма значение какъв е човекът, но определено има значение лошата организация на цялата система за спешни сигнали (112) и бавната реакция на т.нар. "бърза" помощ. Да не говорим, че като дойдат на място не могат и първа помощ да окажат в повечето случаи, а действат само като такси до някоя болница...
41
16
 
39
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
И българи чакат за линейка, ама тук не ги пишете, а за един смрадлива сирийска *** ще опищите всичко. Ей, *** стига сте слугували и писали само за интересите на чужденците какви били, а на българите интересите са да няма такива като вас и като тях.
40
5
 
46
 
! Отговори
Бай Авицена преди 10 години
Сирийчета,в България е така и с линейките,и с всичко останало.Щом не ви харесва - хващайте пътя за САЩ и то по-скоро!
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всеки депутат по Мерцедес
38
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чувате ли щяли да им вдигат заплатите всяка година с 10 15 процента.Нека им е зле.Има качествени от тях НО има и некадърници и пияндета.Това кой ще го отчете.Всичко обаче се прикрива другарко Андреева.А на другите КОГА ще увеличавате заплатите че те откога са замразени.Нима другите по малко работат.
37
0
 
18
 
! Отговори
??? преди 10 години
Таксета има...ама линейки....няма нужда!
36
1
 
32
 
! Отговори
ннннн преди 10 години
23 номер е прав колко коли има по министерствата и нар. събрание всеки депутат с кола ,а само 19 линейки това на нищо не прилича !!!
35
2
 
39
 
! Отговори
LL преди 10 години
Да се намалят заплатите на депутатите и дневните им .....парите да бъдат пренасочени към спешната помощ и болниците .
34
1
 
35
 
! Отговори
ЗА преди 10 години
ДАЛИ Е СИРИЙКА ИЛИ БЪЛГАРИН СПЕШНА ПОМОЩ БИЛА НАТОВАРЕНА ЕТО КАТО В ИНДИЯ И МНОГО В АФРИКА,АЗИЯ ,БЪЛГАРИЯ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НЯМА СТОЙНОСТ,ДАЖЕ НАПРОТИВ КУЧЕШКИЯ Е ПО ВАЖЕН Т.Е НА МУТРИТЕ,МАФЬОТИТЕ,ПОЛИТИЦИ,ЩЕ СЕ ПШПРАВДАВАТ,А ДЕ ДА БЕШЕ НА МИНИСТЪРКАТА БЛИЗЪК ЧОВЕК,ЩЕШЕ ДА ЛЕТИ ЛИНЙЕКАТА,НАТОВАРЕНОСТА Е В МОЗЪЦИТЕ ВИ ***.
33
13
 
36
 
! Отговори
Оху Боху преди 10 години
Гледам си, чета си и не вярвам на ушите си... карате се по-долу, спорите и ни един не каза как при атентата в Бургас когато гръмнаха малко еврейски за..ници, линейките летяха с 500 км в час в колона като правителствена делегация към летището да помагат. Цялата лекарска гилдия беше вдигната да помага, щяха да си изпочупят краката да се надпреварват, аз помня репортажите, а вие? Обаче сега за неква сирийка или за нас българите немааа.. няма леви, няма десни, всички работят за чифу..ите, разберете.
32
1
 
7
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
ДО КОМЕНТАР 36 - Баче Кико - Не , Другарю Баче Кико! Няма да ви седна на тръбата! Виждам , че сте активно п_ _ _растче ;) Но има други сайтове за задоволяване на нагоните ви :) ;) :) Но ако искате , вие , може да ПРОДУХАТЕ ТРЪБАТА на някой Сирийски "бежанец" примерно :) ;) :) !!!!
31
10
 
0
 
! Отговори
баче кико преди 10 години
ГРАЖДАНИНА ВЪРБОВСКИ МОЖЕШ ЛИ ДА МИ СЕДНЕШ НА ТРЪБАТА
30
12
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Линейките са български и ще обслужват с предимство българските данъкоплатци. Точка !На който не му харесва - през границата с Турция и оттам обратно да пасе камили.