Комисията на Златанов разчиствала сметки в ГЕРБ

Ползвала се и за натиск върху кметове, каза Кирил Добрев
26 сеп 2013 17:17,
20
Комисията на Златанов разчиствала сметки в ГЕРБ
Кирил Добрев Снимка: архив, Булфото

Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси е била използвана за разчистване на вътрешнопартийни сметки в ГЕРБ, както и за натиск на местната власт по време на кметския вот през 2011 година. Това стана ясно от думите на Кирил Добрев, председател на временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията. 

Тепърва ще провеждаме изслушвания и ще се запознаваме с фактите. Ще почнем да каним хора, които са засегнати страни. Тази комисия е използвана за две неща. Първо, за разчистване на вътрешнопартийни сметки и смятам да поканим Емил Димитров и Вяра Петрова, - хора, които са засегнати в тефтера. Второ, ще имам специално заседание, посветено на кметове, тъй като преди местните избори тази целева група – кметове и кандидат-кметове, са били под изключителен натиск, заяви Добрев.

Той се ангажира, че ще бъдат направени промени в закона за дейността на комисията. Предложенията ще бъдат направени към края на работата на временната анкетна комисия към НС. 

Още по темата
Той не се ангажира кога ще бъде избран председател на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси, защото това е работа на Народното събрание.

Днес досегашният й шеф Филип Златанов подаде оставка. Досега той беше отстранен от поста от съда. Членовете на звеното се оплакаха, че то на практика не функционира заради липсата на ръководител.

Със сигурност губят българските граждани, губи и българската демокрация, заяви Кирил Добрев на въпрос кой губи и кой печели от това, че комисията не функционира.

Той обясни, че след оставката на Златанов неговото място ще бъде попълнено, защото е част от парламентарната квота в комисията и НС ще му намери заместник. Предстои скоро да изтекат мандатите и на членове от квотата на президента и на МС.

Тази комисия се управлява абсолютно еднолично. Подчинението на специализираната администрация на председателя довежда до тези извращения, които са се получили, заяви Добрев. 

Друго становище изрази членът на комисията Емил Радев от ГЕРБ. Според него на заседанието на комисията не е станало ясно дали тя се управлява еднолично. Според него е имало много хора, които са работели по веригата.

Това, което е ставало вътре в комисията, все още не е изяснено и може би на следващо заседание ние взехме и решение да изискаме правилата за работа на комисията, за да се види как са разглеждани преписките, как са завеждани, как се водят преписките, кой е контролирал.

След като видим тези вътрешни правила, ще можем да кажем дали председателят е има такива правомощия, заяви Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 10 години
До До ДОБРЕВ,тиквата и тоѝ в това число ли е.
16
2
 
10
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Др . Добрев хванат на границата със Сърбия с куфарче пълно с изненади сега е председател на комисия занимаваща се с такива като него , вместо с излежана присъда и съдимост да е далеч от парламента .
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този и Сидеров са еталони за ***!!!
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато Батман беше на власт, Кирил Добрев му вършеше мръсната работа. И *** му се кефеха на из.ода. Сега падна и го наричат комунист.Ето защо простаците и мутрите управляват - те никога не са виновни. Те работят само за парите си.
13
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** са ясни. Въпросът е защо няма никой в затвора?Само се крещи, а нищо не става.Хората се обиждат на червени и комунисти, но се оказва, че гербери и реформатори са най-големите демагози и крадци. Явно законите в България не се спазват само от мутри и политици.
12
15
 
16
 
! Отговори
българин преди 10 години
Много неприятна фигура е този синковец Кирил Добрев. Един от отглежданите плодове на уродливата партия БСП.
11
6
 
6
 
! Отговори
щщщ преди 10 години
гарантирано от гроб
10
6
 
15
 
! Отговори
Да се знае и помни преди 10 години
Кирил Добрев, автор на оная глупост "Сър-гей, обади ми се", плаща на драскачи да заливат форумите с комунистическа пропаганда. Така се създава лъжлива представа, че в интернет противниците на БСП и турските им господари са по-малко от действителното. Комунистически лъжци.
9
7
 
27
 
! Отговори
Haho преди 10 години
Тоя тарикат Кирил Добрев го бяха залавяли с краден джип на границата, а сега станал председател на комисия. БОЖЕ какви ни управляват !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Немските Zeitarbeit преди 10 години
Българския Парламент да се занимае сериозно с нелегално ефтина работна ръка от България за Германия в Немските Zeitarbeit фирми , затова е доказателство на Документалния филм на немската ARD Mediathek - Deutschlands neue Slums - Das Gescheft mit den Armutseinwanderern
7
7
 
21
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Жалки,червени продажници на България и народа ! Бог забавя,но не забравя! Ние също!
6
4
 
13
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
този има прическа на МОХИКАН, те и разбиранията му са на такъв.
5
4
 
11
 
! Отговори
ro6ko преди 10 години
Утре пак след анонимен сигнал ще претърсят кабинета на някой полицай и намерятнякой тефтер и: "О чудо, там ще пише за Брендо!".Брендо, ще бъде изслушан, обявен за жертва и назначен на висш пост в държавата.Много вероятно е и анонимен запис на телефонен разговор на полицая да се появив медиите на Пеевски Co. без да е ясно защо и какво искат да кажат.
4
6
 
22
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Много отвратителна особа е този.
3
6
 
17
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Крадеца вика дръжте крадеца................
2
5
 
23
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Егати държавата, човека хванат с куфар с долари на границата /още колко са минали без да ги хванат всеки може сам да прецени/, сега го дава председател на комисия за Конфликт на интереси в парламента - еее-гати държавата! Ми някак си не ми идва да му ръкопляскам!!!
1
0
 
10
 
! Отговори
хит преди 10 години
А не , басма ще им цепи........да му мислят всички като Ирина Флорин , Цонко Цонев и Били Бонс