ГЕРБ блокира работата на парламента, негодува Миков

Депутатите на Борисов ще останат без заплати за вчерашния ден
Обновена: 27 сеп 2013 11:13 | 27 сеп 2013 09:07,
59
ГЕРБ блокира работата на парламента, негодува Миков
Снимка: БТА

ГЕРБ иска да дискредитира всичко, иска да дискредитира и да блокира дейността на Народното събрание. Това заяви председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков пред Нова телевизия.

Този вот на недоверие, който е върховата форма на търсене на политическа отговорност от правителството, според Конституцията се превръща в един опит за дискредитация, за блокиране и спиране работата на Народното събрание, смята той.

За вчерашното регистриране чрез броене от страна на квесторите за депутатите от ГЕРБ, Миков каза, че преброяването от квесторите е само една констатация на присъствие на народни представители в пленарната зала. Няма противоречие, имаше кворум, имаше необходимото присъствие в пленарната зала, посочи той.

Това, че не са пожелали да се отбележат чрез системата и това да бъде респективно отчетено при трудовото възнаграждение, е индивидуален проблем, добави Миков. По думите му заплатата на народния представител е пряко обвързана с присъствието в пленарна зала и електронното регистриране.

Още по темата
Вчера хората на Бойко Борисов влязоха в залата, но не се регистрираха, за да има кворум. Това принуди шефът на парламента Михаил Миков да даде 30-минутна почивка. Вместо да даде старт на втора регистрация, след почивката Миков изненадващо помоли квесторите да преброят присъстващите. По техни данни в залата били 207 народни представители и Миков откри заседанието. ГЕРБ обявиха заседанието за нелегитимно и внесоха нов вот на недоверие по същата тема.

Миков обясни още , че е постъпило искане от депутатите от „Атака“ за оправдаване на отсъствията им от парламента, но шефът на НС призна, че от медиите е научил, че националистите са в Брюксел.

„Персонално се иска, но без да се обяснява в детайл къде ще бъде народният представител. Все пак разбирате, че това не са ученици, които да обясняват или да носят бележка от родителите си“, мотивира се Миков.

„Не знам дали има дежурни депутати от „Атака”, които реагират на повикване от страна от управляващите“, добави той.

По думите му в момента БСП е партията, която има най-голям интерес от избори веднага, но това не е добре за страната, тъй като резултатът от тях не би бил по-различен от този през май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: парламентМихаил Миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
5
 
! Отговори
мао дзе дун преди 10 години
БОЙКО БОРИСОВ е опасен за България. Той е болен от ПАРАНОИДНА ШИЗОФРЕНИЯ С БОЛЕЗНЕН НАРЦИСИЗЪМ. Добре,че нямаме ядрено оръжие. БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ БОЙКО БОРИСОВ
45
7
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Колкото и да викате, парламента и правителството ще продължат да работят. Те не са избрани за това, за да си дават оставката, щом някой им я поиска, а за да работят в интерес на държавата.
44
4
 
9
 
! Отговори
OCTABKA!!!!!!!!! преди 10 години
OCTABKA!! OCTABKA!!! OCTABKA!!!!!! OCTABKAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
43
4
 
13
 
! Отговори
И ХАЙДЕ В ЕДИН ГЛАС преди 10 години
ОСТАВКА!!!!! ОСТАВКА!!!!! ОСТАВКА!!!!!
42
16
 
10
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Герберите са толкова ***, че не разбират простата истина - без БСП са кръгла нула.Народа гледа пошъл цирк с главен клоун ББ.
41
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миков, подай оставка заедно със Станишев и правителството. Не се страхувайте. Няма нищострашно. Все пак живота продължава.
40
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ВИЕ БЛОКИРАХТЕ ДЪРЖАВАТА ! ЗАРАДИ ПАРИ И ВЛАСТ СТЕ ГОТОВИ НА ВСИЧКО И САМО С ТРИКОВЕ СТЕ НА ВЛАСТ !
39
13
 
19
 
! Отговори
frogyg преди 10 години
Браво на ГЕРБ - това се казва опозиция! С техните номера по техните глави...
38
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
hahhhhхем ги брои ръчно,за да има заседание и бсп и дпс да си вземат заплатитеа хем ги н яма ,за да не вземат заплати другимиков има ли някакво образование
37
4
 
17
 
! Отговори
Пейо Делянски преди 10 години
айде върнете ме беееее, чувствам че разпределяте без мен - никой да не ме прескача ей !!!
36
21
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Тактиката на ГЕРБ е да прави циркове в парламента. Така вместо да се говори за проблемите и решаването им, се слугува на манията на Бойко Борисов да е на първата стваница на вестниците и в новините. От това губят и извън-парламентарните партии - никой не се сеща за тях. Мнозинството в парламента трябва да слжи край на това. Да се промени правилникът на НС, сутрин да се изключва електронната система и присъствието да с е проверява с квестори. А депутатите от Атака да се приканят да присъстват
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kade si trugnal ti be smeshlqk ... Skakauec .. Hodi se nauchi da govorish bulgarski .... Hodi si piesh ueskieto s ued tapet... Moe i nekoi belot da zaformite ama da ne vikash vsichko kos bez vaueta
34
7
 
28
 
! Отговори
гг преди 10 години
Това народно събрание трябва да бъде разпуснато!!!!!!!!!
33
3
 
16
 
! Отговори
catenaccio преди 10 години
Миков, на учениците не им се пуаща сухо две хиуяди+ уева всеки месец от джоба на данъкопуатеца!
32
22
 
15
 
! Отговори
ШЕБЕКЪТ ББ преди 10 години
ГЛУПАКЪТ ОТ БАНКЯ ПАК СЕ ***
31
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Писахте тъпотии и дивотии,хранихте го Бойко и го наричахте със всевъзможни епитети но в крайна сметка добре ви изработи и ви показа кой е насраният.Сега остава само добре да се омажете!!!
30
6
 
21
 
! Отговори
АнаЛиз преди 10 години
Не може ли да осъзнаете , че проблема е заверата между АТАКА и ДПС , там е проблема.Това , че ДПС и БСП са едно цяло го видяхме още миналия парламент , но това Атака и ДПС да са заедно вече идва в повечко.Нима забравяте сблъсаците пред джамиите , нима забравяте искането за премахване на новините на турски по БНТ и много други неща , и изведнъж тези да се гушнат е голямо мазало.Все едно Левски и ЦСКА да направят обединение , това направиха ДПС и Атака... доказа се че БСП и ДПС зависят от Болен
29
8
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Господа депутати,Не чувствате ли ,че станахте за смях ? Ако имате грам достойнство "разваляйте седенката" и да отиваме на нови избори.Разберете -Борисов направи така ,че Българският парламент е институцията с най- нисък авторитет.Неговите селски тарикатлъци ще продължат докато окончателно не бъде изритан от политиката.
28
20
 
13
 
! Отговори
Gemi преди 10 години
Не е ли време вече този престъпник и бандит Б.Борисов да бъде пометен от народното недоволство ? Такива мутренски саботажи ще доведат страната до дестабилизация. Европа ни гледа сеира и няма да ни отпусне повече средства, благодарение на тази безподобна МУТРА. Той е тотално вреден за България. Време е да си плати за всички злини, които е причинил на много хора.
27
11
 
28
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Оставка, веднага, червени ***!