Утре депутатите решават остава ли Миков шеф на НС

Искането за освобождаването му е на ГЕРБ
30
Утре депутатите решават остава ли Миков шеф на НС
Снимка: Булфото, архив

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще предложи искането на депутати от ГЕРБ за неговото предсрочно освобождаване да бъде точка първа от дневния ред на утрешното редовно пленарно заседание.

По-рано днес от ГЕРБ внесоха искане за оставка му с мотива, че погазва правилника на НС.

Още по темата


Причината за това твърдение е, че след проваленото заседание вчера, днес шефът на парламента финтира опозицията, като накара квесторите да преброят  присъстващите в залата народни представители и се оказа, че има кворум. ГЕРБ напуснаха в знак на протест, но дебатът по вота на недоверие, внесен от опозицията, започна. 

В изпълнение на чл. 5, ал. 4 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание искането ще бъде обсъдено и гласувано на първото заседание след деня на постъпването му, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
КИРО преди 10 години
Така или иначе КАТаджиите нямат работа някой да ходи сутрин да провери дали Миков е пил. Всеки ден той е пиян,това е безобразие-ПИЯНДЕ!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***! Янаки му вика, тоя не може да зацепи! за малко да нахендри работата!
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И да има кворум, няма право да открива заседание,докато не проведе електронна регистрация - тя е задължителна по правилник. Как управляват страната, като нямат половин Народно събрание.
22
3
 
11
 
! Отговори
Не, няма преди 10 години
Миков няма да остане шеф на НС. Защото НС няма, има сбирщина крадци-мародери, които и майка си биха продали на този (В. Божков и подобия) който им даде павече.Миков няма да остане шеф на несъществуващото НС и защото на него му е шеф бутилката и мафията, т.е. не може едно НС да има за шеф някой, който има друг шеф (по Конституция).
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю Миков, бъдете така добър за благото на България между 2 шишета уиски да седнете и да прочетете правилника на НС. Стига с тези свободни съчинения. Свободни съчинения имаше при др. Живков, но тогава имаше и член 1 в конктитуцията, който гласеше че партията (БКП) винаги е права, дори и когато сгреши.
20
12
 
13
 
! Отговори
456 преди 10 години
Селския тарикат Борисов този път се провали-гледаше като *** и не знаеше какво се случва - той по принцип е толкова далеч от парламентаризма,че и от всичко в тази дължава.Този човек е вреден за България,той руши авторитета на институциите,вживява се като цар,господар и мисли че само той може еднолично да решава какво да се случва в тази държава-това е шизофренно поведение.
19
0
 
7
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Шоуто е гарантирано!
18
13
 
11
 
! Отговори
МИХОВ преди 10 години
Мили герберисти имате поздрави от арменския поп.
17
6
 
9
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Мими,прибирай се лелче у Видин! Леля му е сварила ракийка и много трушийка,та цяла зима да си цъцъркаш пък напролет ще му мислим Тия серсеми няма да нервират на леля момчето!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И да паднем, и да бием, пак ще се напием!
15
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е абсолютна комунистическа диктатура! Червени ***, какви точки и алинеи, на цял свят стана ясно, че въртите *** номера още от 11 май. Оставка, откачени, смрадливи ***! С финтове, манипулации и червена пропаганда ли мислите в 2013 година да управлявате държава? ОСТАВКА, гадини мръсни!
14
8
 
11
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Изчезнаха тиквите, когато видяха алинея 3.
13
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 10 години
До правилника казваа, точка 3, бе пичЧл. 48. (1) Председателят открива заседанието, ако присъстват повече от половината от народните представители.(2) Проверка на кворум се извършва чрез компютризираната система за гласуване преди откриване на заседанието. (3) Председателят, във връзка с предстоящо гласуване, може да извърши по своя инициатива или само веднъж в едно заседание по искане на парламентарна група проверка на кворума чрез поименно прочитане имената на народните представители или чрез преброяване на народните представители от секретарите на Народното събрание.
12
22
 
19
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Миков , не очаквах да паднеш толкова ниско, Сега твоите гъ.олизци ще започнат да слагат червени точки
11
8
 
21
 
! Отговори
jetero преди 10 години
нека стане ... след като изигира така приятно тъпия Боко ... ще ми се да го видя отново в действие .. и най-вече какт Бат ни Бойко се поти от яд.. язък за кабинета че не може да върши нещо а трябва да се занимава с истеричните атакисти ... и евреиствата на ГЕРБ
10
7
 
13
 
! Отговори
Подрисов преди 10 години
О, ти "ляв" съпартиецо от ГЕЙБ, не се запъвай на ИЛИ-тата в рамките на алинеята.
9
12
 
25
 
! Отговори
Неразбрал преди 10 години
Тая простотия Боко тиквата ли я измисли?!
8
13
 
8
 
! Отговори
ЛЯВ преди 10 години
До Подрисов (Подрисков)демонстрираш че можеш да четеш ама дали разбираш - цитираш нещо (доверявам ти се) което се отнася за ЗАСЕДАНИЕ. Е, как може да има заседание като не може да започне без кворум? Ъ?
7
15
 
14
 
! Отговори
кратуни преди 10 години
Гербери,тикви и т.н...ама те тия много хубави...тоя така е зачервил гребена,че като го гледам не отаврезва
6
15
 
12
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Тези са големи апаратчици, чащо не направиха същото номерче, когато еничарина гьотферен сидер ага не поиска да се регистрира?Намирисва на двойни стандарти...Срамувам се от желанието на ибрикчиите да управляват на всяка цена!ОСТАВКА!