МС наваксва изоставането на Северозападна България

Пари от всички оперативни програми ще бъдат използвани за региона
Обновена: 28 сеп 2013 17:48 | 28 сеп 2013 17:48,
31
МС наваксва изоставането на Северозападна България
Снимка: БТА

Обща интегрирана териториална инициатива за развитие на Северозападна България, предложена от правителството като част от проекта за споразумение с Европейската комисия  за следващия програмен период, представи лидерът на БСП Сергей Станишев във Враца.

Там се проведе работна среща с кметове, издигнати или подкрепени от партията, в която участва министър-председателят, вицепремиери и министри от правителството.

Инициативата ще представлява вътрешна програма, която е първият опит в България за прилагане на интегриран подход за предлагане на цялостна политика за решаване на икономическите, социалните и инфраструктурни проблеми на района чрез използване на инструментариума на всички оперативни програми за следващия програмен период, обясни Станишев, цитиран от БТА. 

Още по темата
Според него предложението на правителството на Орешарски е опит да се компенсира това, че предишното управление не е поискало допълнителни средства извън тези за оперативните програми, за наваксване на изоставането на най-бедния район в България и целия Европейски съюз, както са направили други страни членки на Общността.

Сергей Станишев посочи, че резултатът от срещата е положителен, защото е "отпушил" натрупаното напрежение в местните власти и е възстановил диалога с изпълнителната и законодателни власти.

Правителството на Орешарски е отворено за такъв диалог и е решено да се отнася към представителите на местната власт равноправно и равнопоставено, допълни той.

Кметът на Враца Николай Иванов, който беше домакин на срещата, посочи, че е удовлетворен от заявеното намерение от вицепремиера Зинаида Златанова да бъде извършен одит на всички наложени финансови корекции на общините.

Според него този проблем е изключително тежък за редица общини.

Кметът на Търговище и заместник-председател на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ Красимир Мирев посочи, че са поискали от централната власт всеки един закон или изменение на закон, който има отношение към предоставяне на допълнителни правомощия на общините, да бъде разглеждан в контекста на въпросите колко ще струва това и с какви кадрови и други ресурси ще бъде осигурено изпълнението.

Народният представител и заместник-председател на БСП Янаки Стоилов обобщи поетите ангажименти за законодателни инициативи по отношение на местната власт. Сред тях са промени в единната сметка, за да се облекчат длъжниците от бизнеса, както и в закона за управление на отпадъци, които да направят така, че нарастването на такса "смет" да бъде в поносими размери. Той допълни, че се подготвят нов Закон за устройство на територията и както и промени Закона за обществените поръчки, които да доведат до ускоряване на процедурите и възможност за участие на
общинските фирми в тях.

В началото на следващата година ще бъдат дискутирани с местната власт законът за публичните финанси, децентрализацията и промените в данъчната политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
8
 
! Отговори
От чужбина преди 10 години
Този за пореден път говори и не казва нищо. Използва дълги фрази и изречения и ви заблуждава, че е интелигентен... Обвиниха Б.Борисов, че бил ***, защото ви ги казва нещата ясно и право в очите!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще дойде видов ден и всички червени *** ще бъдат изкормени
24
0
 
7
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 10 години
Аз от кога ви думам, че няма 4-та власт в Българско. Тя сама се е дала под наем да подгъзува и явно още дълго време ще се държи като *** от околовръстното.Кой с по-хубава кола мине има по-висок рейтинг в очакването на плащането за "масажа"
23
0
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Фридман-евреин е организирал този атентат.Той е бил мисля,че към БЗНС.Има сайт "Изгубената България"с над 7000 снимки с надписи ,за 200 години период.Показано е и обесването на 3-мата Период-1920-1930 мисля ,че стр.25.А някъде срещнах ,че взривното у-во било осигурено от дядото на А.Агов.Сега синът му се занимава с "човешки ресурси",хората кръстени на човешки ресурси.Гледа се на тях ,като стока.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всякакво непазарно наливане на пари е само прикрита кражба.
21
2
 
11
 
! Отговори
Вижте им само преди 10 години
Само като им видиш дебилните физиономии.С какво се занимават, ще наваксат -- колкото навремето Странджа Сакар навакса.Трябва наистина да си пълен профан в икономиката за да мислиш, че тези мерки ще проработят.Друг е въпроса, дали те идскат това, колкото по изостанала е България, толкова повече *** ще има които са готови да водят мизерен живот срещу подаяния -- гласувайки за БСП.Справка ***, турците и пенсионерите по селата-- основния контингент.ЗА КОМЕНТАРА НА 18 -- да това Е!
20
2
 
9
 
! Отговори
/. преди 10 години
А кога тия *** ще направят нещо реално за Североизточна България,че вече не се трае и се опразни държавата а хората се изнесоха в чужбинаааааа........ ???Нали махнахте ГЕРБ и щяхте да направите мноооого неща, нали сте тройна коалиция-кой ви пречи ? Направете но не след сто години а сега,защото после младите ще ви издухат...защото младите хора на обещания не вярват,младите искат нормална и спокойна държава...а ако вие не им го дадете щото сте импотентни,то те ще си го намерят сами.
19
0
 
9
 
! Отговори
мама преди 10 години
докато се наканят няма да остане никой жив там а по големи крадци от бсп и дпс няма
18
0
 
6
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 10 години
Този сайта да не е на Пеевски, гледам че са извадили големите езици търсещи свинктера на управляващите.
17
1
 
8
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
Ами там е болшинството от червения електорат в България и сега ще ги залъжат с едни хубави обещания и 1-2 околовръстни еднолентови пътя...и на следващите избори пак същото.
16
3
 
9
 
! Отговори
x преди 10 години
че то само пенсионери и застаряващи там. каква икономика може да има там... какви пари ще наливат там. Единствено и само в предприятия и заводи. всичко останало ще си е загуба и кражба на пари.
15
2
 
16
 
! Отговори
Видинчанин преди 10 години
Под предлог,че ще се инвестира северозападна България ще бъдат откраднати едни пари които ще напълнят касичката на БСП.Нали сте чували за прасенце касичка.Ето сега ще имаме партия с касичка и то пълна догоре!Ако си изкарат мандата на бас,че Миков ще задмине Бил Гейтс по богатство.
14
4
 
20
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Ще оправяме най вече Видин и областта пълна с *** защото Мики Маус е от Видин.На Арчар където е население почти само от *** има един голям баир с много разбит път.Там зимата същите го заливат с вода,той се заледява,тировете боксуват спират,слагат вериги а през това време господа ромите цели групи(които трябва непременно да интегрираме) разбиват бият и крадат на поразия.Да обаче ще наблегнем на тяхното благоденствие,защото това е електората на БСП.
13
5
 
17
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Пак ще има какво да крадат ***
12
5
 
21
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Откакто БСП-ДС са на власт има ли показни убийства по улицата-има, има ли рушвети от КАТ-има, има ли назначени престъпници в правителството-има, има ли областни управители престъпници-има и навсякаде почват назначения на криминалинки с една цел ограбване на народа. Балъците обаче мислят, че намалението от 1-2 лв. на МЕСЕЦ от сметката за тока е социална политика. Ами тогава търпете си робството.
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Играйте си още с търпението на народа комунисти гадни- енергийни мафии, мутри, СДС та, Гербове ,Атаки, и т.н. Ще има възмездие за вас-убеден съм , може и след 10-15 години ще е но ще си платите за това, че бавно заличавате народът ни и ни плюете в лицето всеки ден с цирковете си
10
2
 
20
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Преди десетина години ходих по тия райони наистина беше ужасно същото сега е и в североизточна България,Ямболско къде по напред. С голи обещания и то от 25 години лъжем само хората.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди 88 години София е разтърсена от убийствен атентат в църквата Света неделя, който ще остане най-големият в съвременната история ....През далечната 1925 военното ръководство в БКП възлага извършването на атентат на една от шесторките, ръководена от Петър Абаджиев. Още през януари той влиза в контакт с клисаря Петър Задгорски. С негова помощ внасят на тавана на църквата 25 kg експлозив, който монтират над една от колоните на основния купол при южния вход на сградата. Експлозивът е трябвало да бъде взривен с бикфордов шнур с дължина 15 m, с което да се даде възможност на атентаторите да
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
серГЕЯ Станишев и 100 години да учи история - пак ще напише дипломна работа за копчетата на униформата на войниците в Червената Армия. Много е *** съветския гражданин изпратен от КГБ в България...
7
2
 
25
 
! Отговори
NORM преди 10 години
Този чува ли се какво въобще плещи,изоставането на северозападна България било наваксано.Да отиде без охрана на площада във Видин и да види реакцията на хората.Но между народа той упорито избягва,предпочита между червените бабички,по-сигурно е.