Невъзможната коалиция "Борисов-Станишев"

Общественици в спор кой е виновен за краха на парламентаризма
30 сеп 2013 09:13,
36
Невъзможната коалиция "Борисов-Станишев"
Празните банки в НС. Снимка: БТА

Професор Михаил Константинов призова Бойко Борисов и Сергей Станишев да забравят егото си, "да се опитат да скалъпят някакво смислено управление, колкото да изкараме зимата".

"Наблюдава се разрушаване на парламентаризма. Тук всички политици са виновни, добри няма. Всички депутати в момента заслужават народът да ги изрине от парламента. Ако трябва да имаме правителство още шест месеца или година, трябва "Атака" да бъде изолирана и да има голяма коалиция между Борисов и Станишев", каза той пред  Нова тв.

Според социолога Кольо Колев обаче съюз между БСП и ГЕРБ е абсолютно невъзможен, защото "за парламентарната криза е отговорен и Бойко Борисов, защото поведението му е непоследователно".

"Парламентът функционира зле, но все още функционира. Все едно е в реанимация един болен", включи се в разговора и социалният антрополог доц. Васил Гарнизов.

"Въпросът е кое е лепилото на този кабинет – лепилото е мълчаливо, а тези, които са слепени, те си имат други задачи, а не да обясняват кой ги дърпа", допълни той.

Според проф. Михаил Константинов това, което става в Народното събрание, е подигравка с избирателите.

"Окончателно отвращаваме хората от така наречената политика. Показва се, че между хората и политиците има огромна разлика. Ако сега не им светне в главите, значи не стават за тази работа. Добри сред тях няма", подчерта математикът.

Социологът Кольо Колев пък подчерта, че "Бойко Борисов се прави на маймуна и така хората разбират, че и тях ги прави на маймуни".

По думите му всички социологически проучвания в момента дават разлика от 2-3% в полза на БСП пред ГЕРБ, трета политическа сила е ДПС.

"В изборна ситуация обаче коренно се променят нещата, а сега не сме в изборна ситуация", припомни той.

"Единственият начин на Борисов да диша оттук нататък, е да се показва като победител, да показва, че нещо зависи от него", обобщи Васил Гарнизов.

Според него правителството на Пламен Орешарски няма как да свърши нито малки, нито големи реформи.

По думите му премиерът не иска да подаде оставка, а по-нататъшните му действия зависят от "хората, които правят сглобката" на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Българските политици изпадат от Лига ЕвропаНикой не иска да играе с Борисов, Станишев и Сидеров. Само ДПС още се пласира добре при либералите, но те потъват
33
2
 
2
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Абе хора разберете за краха на парламентаризма е виновен Бойко и неговият кукловод Пеевски! Айде стига сте си чешели езиците, Бойко се държи като ущипана ученичка! Сиреч иска ама не му стиска!
32
8
 
7
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
За краха може да е виновен само един човек и това е световноизвестниа некадърник Станишев. Все презнат некадърник в политиката. Признат интригант , мафиот и крадец. Доказан анти Българин и син на исторически доказан масов убиец и изнасилвач на невинни хора и деца. Той е вината за краха друга няма как да има ..практически и технически е невъзможно!
31
7
 
12
 
! Отговори
24 преди 10 години
Невъзможна коалиция, да, защото Бойко получи мандат, нали така, защо го върна? Защо не предложи коалиция на БСП, за да не зависят от АТАКА и ДПС,а?? Много просто, защото трябваше да поеме отговорност и си знаеше нас.аното положение което остави неговото управление. Затова не искаше да управлява. Много по-лесно е да стоиш отстрани, да си играеш на *** ми-дойди ми и по подстрекаваш безредици по улиците (слава богу хората се оказаха разумни и не се подведоха). А сега тоя се държи като бясно псе.
30
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Най-смъртоносното оръжие на планетата се оказаха не атомните бомби над Хирошима и Нагасаки, а залпът на Аврора... - донесъл на земята чума, мор - и накрая СПИН...
29
8
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
тиквата доказа,че е абсолютно некъдърен,и нагъл и иска отново с простотията си и селенията си да управлява.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България парламентаризъм не е имало от преди 09.09.1944.Сегашното е само имитация.
27
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бой за мутрата Станишев,да се маха веднага,същото се отнася за цялата му партия и за ДПС,а Атака и сидеров вече са изчезнали.ГЕРБ ще спечелят изборите защото няма по-подходящи да управляват.Това всички го знаят,ако не беше така да са отишли на избори досега,но не смеят.Това е истината и престанете да се занимавате с ГЕРБ!!!
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много моля червен кольо да обясни как бсп има 21%, като тези резултати са на коалиция за България, а там са 24 партии и сдружения, включително и нашите 6 *** партии?!Май ще се наказваме, може да сме ***, но не сме нито социалисти , нито комунисти!Станишев се опитва да ни обезличи?!
25
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Нека приветстваме новият /стар/ Премиер...
24
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
HORA NE RAZBRAHTE LI 4E TIKVO4A BORISOV NIKOI NE GO ISKA EDNO 4E ISKA VLAST I DA DELI SAMO NA 1 I DRUGOTO E 4E NIAMA AKAL DA RAKOVODI BALGARIA I SAMO SE IZLAGA NE MOJE MINISTAR PREDSEDATEL DA ZNAE SAMO BALGARSKI EZIK DA HODI DA PASE PATKITE
23
4
 
15
 
! Отговори
Гражданска позиция преди 10 години
Социологът Кольо Колев пък подчерта, че "Бойко Борисов се прави на *** и така хората разбират, че и тях ги прави на маймуни".Вчера, уважаеми г-н Колев, предложих следния критерий за оценка: Ако някой може да бъде избудалкан от Борисов, това означава, че избудалканият и до избудалкването си е бил будала. Отчитайки Вашата теза, моят оценъчен критерий би прозвучал така: Ако някой може да бъде измаймунчев от Борисов, това означава, че измаймунченият и до измаймунчването си е бил ***.
22
12
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
След като ГЕРБ за пореден път не се регистрира в парламента и бойкотира дебатите за вота на недоверие, който сами инициираха, Бойко Борисов цъфна в Нова телевизия, за да ни опияни с умозренията си
21
9
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Гледах ги тези тримата сутринта.Гарнизов се опитваше да прилага правилото Разделяй и владей и все говореше, че трябва да се изолира АТАКА, демек вземете ГЕРБ в властта.Константинов беше най-зле, изглеждаше като неизтрезнял, а изказванията му бяха напълно неадекватни.Кольо Колев беше сравнително адекватен, но другите двама му взимаха думата с по-силно викане.
20
10
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
БОЙКО БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ МИСЛИ, ЧЕ СЛУЧАЙНО Е ПАДНАЛ ОТ ВЛАСТ И ЩЕ СИ Я ВЗЕМЕ ОТНОВО
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Бойче не се опитвай да умуваш и да шикалкавиш. Първото е доказано, че не ти се отдава, а на второто му мина времето-търпяхме го цели 4г.
18
13
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
*** надмина себе си...простотията и дебилщината му лъснаха с целия си блясък!
17
15
 
24
 
! Отговори
Средношколец преди 10 години
Щом нещо е казал проф. Михаил Константинов, това е достатъчно условие нещото да е безсмислица. Ако БСП, чийто симпатизант съм, отиде на някакви договорки с ГЕРБ, това със сигурност ще означава, че БСП ще изгуби един глас. Моят глас. Имам достойнството да заявя, че най-противното, зловещо и злокачествено творение на най-новата ни история, това е ГЕРБ.
16
16
 
13
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
ДО КОМЕНТАР 15 - ЯНА - Кой обаче от двамата е "МУТРАТА"....... Ама ИСТИНСКАТА "МУТРА" ?!?! Май НЕ Е бившия охранител на Бай Тошо , а?!?! Май ИСТИНСКАТА "МУТРА" е оня с бялата якичка , очилцата и без ден "трудов стаж" , а?!?! :) ;) :)............ Май НЕ знаеш кой е татко му и какво е "работил" през Тоталитарните времена..... ;)
15
11
 
20
 
! Отговори
Яна преди 10 години
Кой ще се коалира с мутра?