Невъзможната коалиция "Борисов-Станишев"

Общественици в спор кой е виновен за краха на парламентаризма
30 сеп 2013 09:13,
36
Невъзможната коалиция "Борисов-Станишев"
Празните банки в НС. Снимка: БТА

Професор Михаил Константинов призова Бойко Борисов и Сергей Станишев да забравят егото си, "да се опитат да скалъпят някакво смислено управление, колкото да изкараме зимата".

"Наблюдава се разрушаване на парламентаризма. Тук всички политици са виновни, добри няма. Всички депутати в момента заслужават народът да ги изрине от парламента. Ако трябва да имаме правителство още шест месеца или година, трябва "Атака" да бъде изолирана и да има голяма коалиция между Борисов и Станишев", каза той пред  Нова тв.

Според социолога Кольо Колев обаче съюз между БСП и ГЕРБ е абсолютно невъзможен, защото "за парламентарната криза е отговорен и Бойко Борисов, защото поведението му е непоследователно".

"Парламентът функционира зле, но все още функционира. Все едно е в реанимация един болен", включи се в разговора и социалният антрополог доц. Васил Гарнизов.

"Въпросът е кое е лепилото на този кабинет – лепилото е мълчаливо, а тези, които са слепени, те си имат други задачи, а не да обясняват кой ги дърпа", допълни той.

Според проф. Михаил Константинов това, което става в Народното събрание, е подигравка с избирателите.

"Окончателно отвращаваме хората от така наречената политика. Показва се, че между хората и политиците има огромна разлика. Ако сега не им светне в главите, значи не стават за тази работа. Добри сред тях няма", подчерта математикът.

Социологът Кольо Колев пък подчерта, че "Бойко Борисов се прави на маймуна и така хората разбират, че и тях ги прави на маймуни".

По думите му всички социологически проучвания в момента дават разлика от 2-3% в полза на БСП пред ГЕРБ, трета политическа сила е ДПС.

"В изборна ситуация обаче коренно се променят нещата, а сега не сме в изборна ситуация", припомни той.

"Единственият начин на Борисов да диша оттук нататък, е да се показва като победител, да показва, че нещо зависи от него", обобщи Васил Гарнизов.

Според него правителството на Пламен Орешарски няма как да свърши нито малки, нито големи реформи.

По думите му премиерът не иска да подаде оставка, а по-нататъшните му действия зависят от "хората, които правят сглобката" на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
10
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Борисов сложи еврейска шапчица и си взе евреи министри!Станишев пък си е еврейче!От 89-та ни управляват *** - не се заблуждавайте!
13
1
 
19
 
! Отговори
Осъзнава ли Констант преди 10 години
Да предлагаш съюз между мутрите и бившите им покровители е призив за революция, за метеж. Насилствен край на тези две групировки. Защото народът няма да прояви милост към тези грабители. Но олигарсите са хитри и разбират, че в крайна сметка и те ще го отнесат и няма да позволят такава завера. В крайна сметка обезличаването на синьото от Костов, Надка. Софиянски и др. алчни предатели доведе червените мутро-социалисти на власт за дълъг период.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Невъзможна ама друг път.Та те са си в коалиция от край време.Даже си намалиха и процента за получаване на държавна субсидия на партийте на 1% та и другите им авери/невлезли в парламента/ да могат да смучат народна пара.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека си направят коалиция. Така заедно ще ги изритаме на ***. Там им е мястото.
10
6
 
15
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Гърмен - БСП,ДПС,ВМРо - 67 процентга, Герб 33Белене - БСПШишманово, Харманли, - ДПС -222 от 234 души, 7 невалидни, 5 за ГербТрън печели Герб , на втоор място е БСП в коалиция БЗНСс.Царимир, Поливди - Балотаж между герб и Нова алтернативаЯНко Богданов Инициативен комитет (БСП) печели в тополвград, Герб са втори.Много искам да видя ББ довечера по ТВ и да ми ,обяснява как печелят навсякъде...
9
0
 
4
 
! Отговори
REDvayler преди 10 години
В Белене и Гърмен как стои въпроса искам да знам! Какви резултати постигнаха кандидатите на ГЕРБ?
8
9
 
23
 
! Отговори
до 4 и 5 преди 10 години
*** и турците ог Белене и Гърмен ще чакат електората на ГЕРБ да им изкара парите за ядене! Щото с долнокачествен тютюн и безработица НЯЯЯМА ядене!
7
5
 
11
 
! Отговори
Да се обединят преди 10 години
Борисов и Станишев ще е пагубно за България. И двамата са алчни, безскрупулни и готови да затрият по сталински колкото трябва народ, за да защитят интереса си, не на народ и държава, собствения им интерес!
6
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никаква коалиция с международно признати крадци (спрените европейски фондове на правителството на Станишев)! ГЕРБ пак ще спечелят изборите! Втори Костинброд няма да има! На комунистите да не им минава такава мисъл пак, защото този път белия атобус ще им си види като детска приказка!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кандидатът на ДПС Сенан Кадир спечели убедително изборите за кмет на село Шишманово, община Харманли. Пред урните са се явили 234 от общо 450 избиратели в селото. За Кадир са гласували 222 души. Неговият опонент - Христо Димитров, издигнат от ГЕРБ, е получил 5 гласа. Седем от бюлетините са били невалидниВеднага след закриването на изборния ден се знаеше, че кандидатите на ГЕРБ и Нова алтернатива отиват на балотаж в пловдивското село Царимир. За кандидата на ГЕРБ Христо Габеров са гласували285
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
андидатът на ДПС, подкрепен от БСП и ВМРО Минка Сабриева Капитанова спечели изборите за кмет на Гърмен, Гоцеделчевско, област Благоевград. 67 % - 33"% ГербКандидатът на ГЕРБ Станислава Алексиева е новият кмет на Трън,Два пъти по-малко гласове получи претендентът на местната коалиция БСП - Земеделски народен съюз Георги Миленков, следван от избраника на "Нова алтернатива" Николай Георгиев, който е получил доверието на 200 души. С под сто гласа са кандидатите на "Българска социалдемокрация", ВМРО
3
22
 
21
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Основният проблем на БГ е ББ.ТОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗОЛИРАН ОТВСЯКЪДЕ!!! Което е и в ход от доста време.ББ ще бъде напълно безпомощен! Необходимостта от изолация е осъзната от ВСИЧКИ! НИКЪДЕ НЕ ГО ИСКАТ! ТОЙ Е ЖИВА НАПАСТ!
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото и да не го понасям, признавам, че Константинов е най- прав от всички! Наистина няма добри в това НС. Всички се правят на ощипани моми. Но спокойно, в следващият парламент любовта в ДС ще възтържествува и БСП и ГЕРБ ще управляват заедно. Помнете тази хипотеза и я тествайте след следващите избори, когато и да са!
1
30
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Който е ял на Боко...коалиционната му...попара,не повтаря.Коалиция с този самозабравил се ***-грандоман никой не иска.Стигна се до...там,да се обединят...необединими неща -Атака с ДПС и БСП,за да спрат този човек.