Станишев: Целта на ГЕРБ е властта на всяка цена и с всички средства

Според него се е провалил опитът им да се яхнат протестите политически
Обновена: 5 окт 2013 12:07 | 5 окт 2013 12:06, Петя Славова
149
Станишев: Целта на ГЕРБ е властта на всяка цена и с всички средства
Сергей Станишев. Снимка: Булфото

Основна цел на ГЕРБ е да се делегитимира парламентът, падане на правителството и предсрочни избори. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в доклада си на заседанието на Националния съвет на партията, предаде Агенция „Фокус”.

„Политическата ситуация е напрегната и динамична. Същинските, водещите политически фактори и основните им цели не са се променили по никакъв начин още от времето преди парламентарните избори.

Основен опонент на БСП и днес остава ГЕРБ - нейния модел на управление и последиците, които са пагубни за страната. Целта на ГЕРБ остава властта – властта на всяка цена и с всички средства”, заяви Станишев.

Според него се е провалил опитът да се яхнат протестите политически. "Опитът, който видяхме на 4 септември, имаше обратен ефект. Има нова тактика на ГЕРБ – колкото по-зле, толкова по-добре. Да, сигурно, ще е по-добре за върхушката на ГЕРБ и като шанс за политическо оцеляване. ГЕРБ се държат от първия ден след изборите като крайно деструктивна политическа сила”.

По повод критиките на Румен Петков за честотата на провеждане на пленумите на БСП, Станишев заяви: „За тази година Националният съвет е заседавал девет пъти, което изцяло се вписва в правилата, които сме приели”.

Станишев поздрави българските учители по повод международния празник. Темата образование ще бъде изведена сред водещите приоритети, посочи той.

Лидерът на БСП поздрави всички българи с това, че Ирина Бокова беше избрана на първи тур за втори мандат за генерален директор на ЮНЕСКО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
17
 
! Отговори
:* преди 10 години
Амин!
114
2
 
20
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Твоята определено е такава!
113
7
 
23
 
! Отговори
Досадко Сатанишев преди 10 години
Вчера отсъстваше от Народното събрание а днес отново цъфна по медиите с досадното си присъствие, този нагъл и безочлив суек СерГей! Докато се занимава с ГЕРБ, току виж някой забременил Моника Йосифова за трети път!
112
6
 
25
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До ivan.hristov.779205 . - Пълни тъпотии и от теб Иван и от СтаниШев. ГЕРБ си подадоха оставката на втората седмица, след като им я поискаха. Друг у е въпроса, че тогава протестите бяха явно организирани и платени от ДС и БСП.
111
9
 
24
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Какво друго да се очаква от ГЕРБ освен да провокират и компрометират правителството с цел докопване до властта. Все пак тя им е доста нужна, за да не започне върхушката им да бъде съдена.
110
6
 
26
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Тоя червен *** лайнишев заслужава доживорен затвор в бетонна клетка два на два. Само над главата му да оставят плювалник, за да го плюят, а той да се радва, че вали дъжд...
109
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идвам до убеждението нашия народ на нищо не се научил.Търпял е комунистическия гнет и още го желаят Този народ заслужава да бъде тъпчан.Народ който завижда на ближния си заслужава тазм участ!
108
5
 
39
 
! Отговори
станимир преди 10 години
Крадецът вика "дръжте крадеца" и все някой друг му е виновен. Жалко за БСП.
107
5
 
34
 
! Отговори
Тотю Шамана преди 10 години
Това пощръкляло *** ако продължава да дразни мало и голямо, ежедневно и ежечасно, ще събуди първобитният канибалски инстинкт на българина, и е много вероятно да бъде сварен в казан и изяден на жълтите павета в центъра на София! Щрак със зъбки тра-ла-ла, долу БеСеПе ОЛЕ..
106
3
 
34
 
! Отговори
Кратък преди 10 години
Крадеца вика дръжте крадеца, нали?
105
8
 
32
 
! Отговори
няма край... преди 10 години
ГЕРБ са в историята вече,поиска им се оставка и си я дадоха,но вие господа сте безочливи с превръзки на очите и тапи на ушите,нито виждате нито чувате гласа на народа
104
5
 
35
 
! Отговори
222 преди 10 години
За падащите от луната които не знаят какво става тука в сайта.Имаме си почти непрекъснато по едно дежурно бесепарче с няколко компютъра и няколко профила което е натоварено от другарите на ПОЗИТАНО 20 да плюе по протеста и да хвали правителството.Основата на лукавата и умна тактика им е да сведат смисълът на протеста до симпатия или връзка с ГЕРБ,партия която е само една малка част от протестиращите.Така професионалните манипулатори се опитват да объркат хората,да ги хвърлят в съмнения,да ги накарат да се чувстват използвзни и да ги ОТЛЮСПЯТ от протеста.НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА ПРОВОКАЦИИ
103
4
 
41
 
! Отговори
художника преди 10 години
Целта на ГЕРБ остава властта властта на всяка цена и с всички средства, заяви Станишев.----------------------------Съсел смотан, вземането и оставането на власт със всички средства е ваш патент.Борисов не сдаде ли власта февруари? Борисов не върна ли мандата март? Борисов ли е на власт сега, когато половината народ не ви иска, а другата половина също, само че мълчи от страх или невежество?Лъжец, манипулатор и шушумига си ти, Станишев!!!
102
5
 
41
 
! Отговори
ттттуууууутт преди 10 години
НЯМА край лицемерието и наглостта комунистка - НЯМА
101
3
 
36
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
А вие какво общо имате какви толкова политически интереси свързани с народа имате че се коалирате с дпс.Не е ли това да сте само и само на власт щото по пооделно само ще я сънувате тази власт
100
14
 
26
 
! Отговори
azm преди 10 години
Още не мога да забравя, как 2009г.- преди изборите на опашката в магазина пред мен имаше един връл селянин - с анцук "адибас", матаронки и сл. очила тип "мутра". Като си отвори портфейла да плаща,там където хората си слагат личната карта, или снимка на любимия човек се мъдреше портрета на... познайте кой? Наш Бойко. Тогава разбрах, че Герб ще спечели изборите, щото селото, в което живея е най-голямото в БГ, и върлите селяни тук са бол!
99
3
 
35
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Ами на кого бяха думите-трябва да вземем властта по единия или ДРУГИЯ начин *** смотан
98
5
 
35
 
! Отговори
к преди 10 години
Скъпи родители, баби и дядовци не чувствате ли вина пред децата си, след като допуснахте разграбването на страната, изгонването на младежите зад граница и куп нечистотии. Задоволяват ли ви разговорите по Скайп с децата ви, дългите години на раздяла удовлетворяват ли? Нямате ли нужда от ресурси и инфраструктура че така с лека ръка ги дадохте на Доган Местан Ибрям. Доволни ли сте от нелепия живот на самите вас и този на децата ви. Защо позволихте това, защо допускате бъдещето на България да е в тъмни облаци. Защо сте толкова безочливи и немърливи към бъдещето на народ, родина? Защо?
97
12
 
23
 
! Отговори
azm преди 10 години
Do 99:Стига бе! Нали не мислиш наистина, че германците ще застанат зад тази смешна партия? Това е нелепо! За тях дисциплината и сериозното отношение е на 1-во място а в цирка "Герб"залагат на един шут, няколко куртизантки, събрани от околовръстното и няколко жувотни с тлъсто комунистическо потекло.
96
5
 
31
 
! Отговори
х преди 10 години
Власта е цел на теб червена мишки която те е обладала турска котка, скапан гном нагъл и безпардонен.