Плевнелиев готов с вето, ако падне забраната за пушене

Президентът може да свика КСНС за сектор "Сигурност"
Обновена: 8 окт 2013 10:37 | 8 окт 2013 10:36,
107
Плевнелиев готов с вето, ако падне забраната за пушене
Росен Плевнелиев. Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев е готов да наложи вето на Закона за здравето, ако отпадне пълната забраната за тютюнопушене на обществени места.

Категорично заявявам, че ако се тръгне към каквото и да било връщане на стария режим, като президент ще се противопоставя и ще наложа вето, отсече Росен Плевнелиев.

"Не мога по никакъв начин да поставя като аргументи от една страна, здравето на нацията и от друга страна, изискванията на един или друг бранш. Здравето на нацията на мен ми е важно", каза президентът.

Той посочи, че режимът, който действа у нас, е въведен в много европейски държави.

Той е ясен, категоричен, дългосрочно правилен, надявам се да не отстъпим от тази позиция, обясни той.

Миналата седмица зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ Спас Панчев обяви, че забраната за тютюнопушене на закрити обществени места трябва да отпадне преди зимата.

Левицата лансира тази идея още по време на предизборната си кампания, а Панчев проведе срещи с бизнеса малко след свикването на 42-рото НС.

Още по темата
Здравният министър Таня Андреева обяви, че се противопоставя на идеята. В левицата обаче масово царят настроения за отпадане на забраната. ГЕРБ са категорично против, а ДПС са се разделили на пушачи и непушачи по темата.

Президентът е готов да свика Консултативния съвет по национална сигурност за реформите в сектор „Сигурност“, когато изпълнителната власт и парламентът дадат знак, че е готова с предложенията си за промени в законите.

„Много е важно изпълнителната власт и парламентът да подадат сигналите към мен, че имаме готовност да дебатираме по продължаването на реформата в сектор "Сигурност", в пакет, а не на парче. Аз ще се възползвам от това право, когато дойде подходящият момент”, заяви Плевнелиев. 

Той обясни, че не желае този КСНС да се превърне в говорилня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я да не се излага. С поредното вето отново ще стане за смях.
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МНОГО СИ НИ Е ХУБАВ ПРЕЗИДЕНТА - НО ПО ХАРАКТЕР - ИНАЧЕ СИ Е МИШОК ОТ КЛАСАТА НА ВИНЕТУ И ДОКТОРА НА НАУКИТЕ - ББ
90
1
 
4
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До АнонименДо 93Млък бе, комунист.То, не можем да се изчистим вече 100г. от такива промити мозъци като теб.Президента си е много хубав.Просто не е обигран *** като Гоце, Доган, Местан, Серго и останалите ***.Да, на моменти е малко несигурен и лабилен, но по-добре такъв, отколкото това правителство, в комбинация с президент Гоце.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това човече,заемащо поста президент, продължава неадекватното си поведение-все едно протестира като използва правото си на вето.Само като чета мотивите ме обземяа ярост.Защо мълчеше като отклониха 1.4 млрд.лв от здравната каса,когато безработицата се увеличи на 400 000,доходите бяха замразени,мизерията и безпътицата породиха февруарските протести и самозапалванията.Много здравословно.НАЛИ.Някой друг ДА,но той да не преиграва.Защото повече хора през годините на т.н преход са се поболели и "луднали" от стрес,напрежение и отчайващите условия на живот.Нека се търси баланса на интересите в обществ
88
0
 
9
 
! Отговори
hdUSHdwg5235erd преди 10 години
Така е на заведенията не им пука, пълни са сега колкото и миналата година. Пука им единствено на тютюнопроизводителите които искат да продават повече. И без това получават държавна субсидия.......Част от данъците на всеки непушач и сега отиват за производството на тютюн. После го продават на запад на по-високи цени, и накрая ни връщат готови цигари на още много много по-високи цени. Държавата прибира някакъв акциз който потъва в джобчетата на БСП и кръговрата продължава.
87
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв президент? Има ли такова животно?Герберска плюнка?Има само вицепрезидент.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оревахте света, че преди повече от 10 години е използвал офшорки за немската фирма в която е работил, а гък никой гък не каза, как така пенсиите ни заминават в офшорна зона недосегаема за българското законодателство и държава?
85
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност драги коментиращи, истината е, че в заведенията се ходи за да се храниш и пиеш, а не да пушиш. Аз съм пушач и съм доволен като влезна в заведение, в което не се пуши, защото така си ограничавам болестта--->пушене. Другото, което забелязвам е, че повечето заведения изобщо не им пука за този закон. Ако пушехме само пури и висококачествени тютюневи изделия, изобщо нямаше да го има този проблем. Вместо да спорите за тези глупости, вземете да започнете да спазвате законите на тази държава!!!
84
1
 
10
 
! Отговори
До Безсъния без дим преди 10 години
Аз съм нудист - искам да има освен плажове също и заведения за нудисти и улици по които да могат да ходят нудисти. Другото е дискриминация.ПС - аз поне не вредя на здравето на хората така че моето е ок. но за пушенето не виждам довода ти?
83
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази президент слага вето с устичка, баси гнусната фигура
82
7
 
4
 
! Отговори
Атлет преди 10 години
Не знам за къде толкова се е надъхал Плевнелиев, но в момента не е никой, защото БСП и ДПС буквално му се качват на главата и не го имат за тежест. Как да стане това, след като в повечето време не сигнализира за техните далавери, а стоя безмълвен. Тук-таме се обади, но след като хората оказаха натиск върху решенията на управляващите.
81
7
 
13
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
Абе ви *** ли сте!? Извинявайте, реторичен въпрос, явно сте! 1-во няма нищо незаконно да притежаваш офшроки 2-ро Плевнелиев е може би най-адекватният политик в момента 3-то На публично места и в заведения не трябва да се пуши, точка! 4-то Може да не е това най-големият проблем на БГ в момента, но е проблем по който трябва да се изкаже президента, явно, щом политиците са ни ***. Аз пък искам да мога да си удара една *** в ресторанта, що не ми дават, на който не му хареса да не гледа.
80
20
 
6
 
! Отговори
bezpartien преди 10 години
Росен да си подаде оставката, ако може да е веднага.
79
14
 
10
 
! Отговори
Безсъния без дим преди 10 години
Стига с тези полемики, щом има пушачи и непушачи значи трябва да има заведения или обособени обществени места и за пушачи и за непушачи всичко различно от това е дискриминация на едните спрямо другите. Същото ще е ако тези които не пият искат да забранят на тези които пият да го правят на обществено място, а тези които не правят секс трябва ли да анатемосат останалите които правят?А тези които нямат коли да забранят ли на тези които имат да карат? и т.н. и т.н.
78
18
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
докъде доживяхме - да имаме президент-олигарх, доскоро да ни е управлявал мутра-силовак, вживял се в ролята на шеф на изпълната власт, драпайки при това за нов мандат, при положение, че претендираме за европейски морални ценности!?
77
20
 
7
 
! Отговори
73737 преди 10 години
Този алчен *** показа , че всеки мишок може да е президент.Най-смотания и безличен *** в 1300годишната ни история.Такъв *** не сме имали никога.Даже и за гербер не става.Да не говорим , че помака е скатал няколко милиона в банки.Това е единствения президент-офшорник.До сега не е казал нищо , а и кой ли го слуша този ***.ОСТАВКА!
76
15
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
"обединителят на нацията" както винаги не е в час, а и как да е, като страхът му е неистов да не би пак някой (като сидеров например), да го попита за офшорките, за плащанията в гърция, за взаимоотношенията му с иво прокопиев - все "интересни теми", по които обществото очаква отговори, и от които така наречения президент на страната ни бяга като дявол от тамян и предпочита да стои в полунелегалност...
75
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алооо, президенто! Като си се толкова загрижил за здравето на хората, айде ако обичаш да забраниш прелитането над България на стотиците дневно, предимно германските и германски самолетчета. Да не говорим за некои други газирани напитки или алкохол с ходещи човечета.
74
13
 
9
 
! Отговори
laura преди 10 години
Интересно каква ли игра играе този път господин президентът. Щом е за забраната да остане, явно не е зависим от някоя компания която произвежда тютюн. И все пак за това му решение не стои националното благо. Това е ясно.
73
6
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
ВМЕСТВО ДА СВИКА КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, ПЛЕВНЕЛИЕВ ПО ГЕРБАДЖИЙСКИ СЕ ГРИЖИ ЗА ЗДРАВЕТО НА НАЦИЯТА ОТКЪМ ПУШЕНЕТО