Плевнелиев готов с вето, ако падне забраната за пушене

Президентът може да свика КСНС за сектор "Сигурност"
Обновена: 8 окт 2013 10:37 | 8 окт 2013 10:36,
107
Плевнелиев готов с вето, ако падне забраната за пушене
Росен Плевнелиев. Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев е готов да наложи вето на Закона за здравето, ако отпадне пълната забраната за тютюнопушене на обществени места.

Категорично заявявам, че ако се тръгне към каквото и да било връщане на стария режим, като президент ще се противопоставя и ще наложа вето, отсече Росен Плевнелиев.

"Не мога по никакъв начин да поставя като аргументи от една страна, здравето на нацията и от друга страна, изискванията на един или друг бранш. Здравето на нацията на мен ми е важно", каза президентът.

Той посочи, че режимът, който действа у нас, е въведен в много европейски държави.

Той е ясен, категоричен, дългосрочно правилен, надявам се да не отстъпим от тази позиция, обясни той.

Миналата седмица зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ Спас Панчев обяви, че забраната за тютюнопушене на закрити обществени места трябва да отпадне преди зимата.

Левицата лансира тази идея още по време на предизборната си кампания, а Панчев проведе срещи с бизнеса малко след свикването на 42-рото НС.

Още по темата
Здравният министър Таня Андреева обяви, че се противопоставя на идеята. В левицата обаче масово царят настроения за отпадане на забраната. ГЕРБ са категорично против, а ДПС са се разделили на пушачи и непушачи по темата.

Президентът е готов да свика Консултативния съвет по национална сигурност за реформите в сектор „Сигурност“, когато изпълнителната власт и парламентът дадат знак, че е готова с предложенията си за промени в законите.

„Много е важно изпълнителната власт и парламентът да подадат сигналите към мен, че имаме готовност да дебатираме по продължаването на реформата в сектор "Сигурност", в пакет, а не на парче. Аз ще се възползвам от това право, когато дойде подходящият момент”, заяви Плевнелиев. 

Той обясни, че не желае този КСНС да се превърне в говорилня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
14
 
! Отговори
Марти преди 10 години
Утре ако някой Луд от ГЕРБ забрани Месото в Ресторантите :) защото не ядял месо :D пак ли *** ГЕРБавчета ще се включат да пишат в защита на пИдала-Боко ?
51
6
 
6
 
! Отговори
nas преди 10 години
До MartiПо голяма глупост не успя ли да напишеш незнам!!В германия не се пуши от сумати години , все пак половината от времето си гопрекарвам там в командировки. Единственото място е т.н. клубове за пушачи които са с доста виски изисквания и са изключително редки - като в по малките населени места няма как да намериш таткива. По летищата и т.н. има изградени т.нар. кабинки за пушачи. Всичко останало са пълни глупости !
50
2
 
2
 
! Отговори
en taro tassadar преди 10 години
подкрепям те ;)
49
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със или без Плевнелиев, забраната за пушене на закрито трябва да си остане. ГЕРБ са мафия, както и БСП/ДПС/Атака, но с каквито и подмолни мотиви да са прокарали тази забрана, всъщност тя е нещо хубаво.
48
7
 
16
 
! Отговори
Marti преди 10 години
В Германия си се пуши навсякъде .Заведенията са разделени на две части .... България е пълна лудница затова никой не иска да живее там
47
7
 
7
 
! Отговори
nas преди 10 години
До обeктивенЛичностни нападки мисля, че не нужни , най-малкото въппитани. Ако посещаваш кварталната дупка с пет маси и миришеш на манджа си е твой избор, а ако се постараеш да прочетеш малко по внимателно ще разбереш, че не само съм бил, но ио в момента съм активен пушач, и както казах и грам не ми пречи да излезна 5 пъти да си дръпна фаса , а и не разбирам с какво това ме ощетява мен и останалите пушачи като мен . Аргумент от твоя страна няма нито един а само нападки !
46
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента ли обсъждаме или мнението му по въпроса???????? Ветото ще е правилно, коментарите за президента в друга тема.
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Расиме, голям резам ***, голяма дума не казвай!!! На твоя рейтинг вече нищо не може да помогне.
44
6
 
9
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
До nasСТИГА СИ ЛЪГАЛ. Най-вероятно си миришел на пот и манджа. Освен това едва ли си бил пушач...
43
1
 
10
 
! Отговори
цървули преди 10 години
Цървула го е страх да не запали плевнята.........Не мисли за моето здраве бе а гледай своето.Уморихте народа от глад ,за здраве се загрижили червените фашисти.Прибирайте *** емигранти от света и не мъркайте псевдо бизнесмени ***.
42
9
 
13
 
! Отговори
nas преди 10 години
Пуша от 16 години,и никога преди не бях сядал в отделение за непушачи когато ги имаше - било защото аз не го исках , или защото в повечето заведения бяха направени така сякаш си прокуден , но след въвеждането на този режим, мога с чиста ръка на сърцето да кажа,че това е изключително положително постижение което не трябва да се допуска да бъде пропиляно. Не ми пречи и грам да излезна 3-4 пъти за да дръпна по цигара и накрая да се прибера в къщи , с аромат на парфюм а не с миризма на пор.
41
1
 
15
 
! Отговори
макето преди 10 години
абре отдека имате паре да одите по кръчми
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С такива предложения бсп си вкарва автоголове, президента а както разбирам и дпс си набират плюсове.
39
4
 
5
 
! Отговори
. преди 10 години
Бъъъъъърка си с два пръста в *** и вади по едно червейчеееее
38
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
преди като ходих на заведение после 3 дни смърдях на пор, а и пералнята се въртеше всеки ден
37
0
 
1
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Какво търсиш тук,да плюеш по-форумите.......
36
7
 
9
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Предлагам да забраним изцяло пушенето, и после да въведем акциз в/у чистия въздух (нали ще е повече тогава) и така няма да се лишим от приходите...
35
1
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
хаха, както казват братята макета, пушачите да ми го пушат!
34
10
 
16
 
! Отговори
Г преди 10 години
Само човек който е ходил в нормална държава, на парти с 5000 човека в затворено помещение, в което не се пуши и си е тръгвал сутринта в 7 все още миришещ на парфюм или от сорта, или да речем дрехите му все още миришат на Ленор , а не на л...на, може да оцени това.
33
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво президенте!