Състоянието на администрацията не е блестящо, рече Орешарски

Добавки за пенсионерите - при добро изпълнение на бюджета
Обновена: 14 окт 2013 00:16 | 13 окт 2013 17:40, Веселина Йорданова
161
Състоянието на администрацията не е блестящо, рече Орешарски
Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА

Би ми се искало да има коледни добавки за пенсионерите, но още е рано да правим обобщение на изпълнението на бюджета за тази година. Добавките не се планират, така че разчитаме на добро изпълнение на бюджета, заяви премиерът Пламен Орешарски в Шумен.

По думите му фискалните икономии не са самоцелни. „Все още дискутираме кои звена припокриват своите функции и как могат да бъдат оптимизирани. Никога не сме коментирали механично съкращение от 10%”, добави премиерът.

Още по темата

Той отбеляза, че очаква да чуе мнението на секторните министри, тъй като те имат най- добра представа кои звена работят добре, кои се припокриват и ще направят съответните предложения за подобряване на работата. „Надявам се за всички е ясно, че състоянието на администрацията не е блестящо”, каза още министър-председателят.

Помолен да коментира твърденията, че има опасност през 2014 г. да не се усвои нито лев от европейските фондове, премиерът отбеляза: „Не се хващайте на такива новини. Това практически не е възможно, тъй като през 2014 г. и 2015 г. се доусвояват средства по отминаващата финансова перспектива”.

Министър-председателят каза още, че се очакват коментарите на Брюксел по изпратената ревизирана версия на Споразумението за партньорство. „Отразихме сериозните бележки, които имаше към версията, която представи служебният кабинет. След като получим коментарите, ще можем да отразим и тях и да влезем в разговори с ЕК. Във времево отношение сме не по-зле от останалите страни, движим се без изоставане”, каза още премиерът.

На влизане и излизане в сградата на областната администрация в Шумен, Пламен Орешарски бе посрещнат от група хора с освирквания, скандирания "Оставка" и плакати със същия текст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О С Т А В К А на палячото на мафията - шушумигата ОРЕШАРСКИ!
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Администрацията, наследена от ГЕРБ, е бъкана с недоразумения и недоучени калинки. Но пък всеки опит за оптимизирането й винаги се провокира вой до небето....
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се чете "броят на червени калинки е тревожно нисък"На бас, че след съкращенията ще назначат още повече хора.Всеки път така става
38
3
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Напротив, чиновниците са си доста добре! Да се махат не 10% а много повече. Мисля да си купя стадо, не мога да намеря овчар да ги пасе. А има безработни...
37
4
 
11
 
! Отговори
БГ преди 10 години
КОМУНИСТИЧЕКО-АНАДОЛСКА ***!!!!!!!!!! НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!!!!!!!!!!!ПРЕД ТЕМИДА И ПО ЛЮБИМИЯТ НА ТВОИТЕ *** " ЗАКОН ЗА НАРОДНИЯ СЪД "
36
5
 
10
 
! Отговори
Тошко преди 10 години
Ами като не е "БЛЕСТЯЩО" какво правим тогава, та не си ДАВАШ ОСТАВКА???????????
35
1
 
13
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Румъния почва да съди хора на Секуритате преди 1989 , това означава че всички при Тодор Живковото управление на съд включително и охраната на Тодор Живков Бойко Борисов . Папката с Възродителен Процес чака да се отвори и да се види , кой какво е сторил тогава , точно от там тръгват първите Милионери от имоти на изселници
34
4
 
19
 
! Отговори
тт преди 10 години
Орешарски,чак аз се срамувам да те гледам ,а ти не.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕГА ЛЕКАР СЪОБЩИ ,ЧЕ 4 ПРОМИЛА=КОМААДМИСНИСТРАЦИЯ?ФИН.МИНИСТЪР МУ НАЗНАЧИХА 3 ЗАМЕСТНИЦИ И 7 СЪВЕТНИЦИИСЕГА ИМА ОБЩ.ПОРЪЧКА ЗА ДА РАЗБЕРЕ ЗАЩО НЕ СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИА ДРУГИТЕ МИНИСТЕРСТВАТАКИВА БЕЗОБРАЗИЯ НЕ СМЕ СЪНУВАЛИ
32
0
 
6
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
По тв 7 дават Граф Дракула
31
22
 
7
 
! Отговори
BG преди 10 години
RAZLIKATA M/U ORE6ARSKI I BOIKO BOROSOV......EDINQ RABOTI I PO MALKO SE TIKA VYV PROJEKTORITEDRUGIQ RITA SAMO FUTBOL I SAMO V MEDIITE SE NATISKA
30
5
 
5
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До Petkо78Забавна си моме, много си забавна.Моля те, не спирай да ме разсмиваш.
29
6
 
13
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До Petkо78Щом Кутев е опрял до простаци, като теб ,значи съвсем я е окъсал.Продължавай момченце, забавляваш всички .
28
8
 
6
 
! Отговори
Petkо78 преди 10 години
До просто азАми може да се пробаме и с теб,но едва ли ще се явиш?То какво ли да се очаква от такива като теб- едно нищо,една кръгла нула,мишка- ЗАДМОНИТОРЕН БОЕЦ!ХА ХА ХАААААААААААААА
27
3
 
12
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До Petkо78Рамбо, сега ли ти влязоха парите от Кутев и Добрев. Голяма активност проявяваш, форумен биячо.
26
21
 
7
 
! Отговори
Petkо78 преди 10 години
До Снощи на протеста4 промила алкохол в кръвта на 30-те протестиращи ГЕЙберастки дегенерата ли- ха ха ха.Та тези *** как изобщо са стояли на краката си?Ей сега излизам с 10-на приятели и ако са се събрали и тази вече да вдигат врява и пиянстват ще им натрошим кратуните!Ще прочетете по късно в новинарските емисии!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vesko02Екзактли,Веско02!!
24
17
 
6
 
! Отговори
Petkо78 преди 10 години
Предлагам новия български еврокомисар да се казва ББ. За да може Той, светиня му, да заеме и поста на Барозу по-късно. Нека и в Европа да видят какво е мутра да е баш началник. Всички се надяваме, че този импозантен мъжага няма да бъде изпитван като кифлата Румяна Желева (помните ли я ?)
23
2
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
До за протеста То пък на власт са едни въздържатели направо образец за обществено поведение,а едни други пък и сметките си не плащат в ресторантите.
22
12
 
4
 
! Отговори
Petkо78 преди 10 години
Гледайки Борисов забелязвам, че човецеца се СЪСТАРЯВА прогресивно и има защо...Боко губи всеки ден пари и то много пари...Не само, че не печели нови средства, както е свикнал, но и губи ежедневно от НАТРУПАНИТЕ крадени средства. Ако така продължи още няколко месеца Борисов ще се разболее от мъка и то от доста страшна болест. Предлагам да го съжалим, да го ОБЯВИМ ЗА ВЕЧЕН И ПОЧЕТЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ И ДА МУ ДАДЕМ ТЕЛЕВИЗИОННО ВРЕМЕ, ВСЯКА ВЕЧЕР, КАКТО И ДА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА КРАДЕ БЕЗКОНТРОЛНО ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ.