Премиерът: Съкращенията ще са различни в отделните звена

"Ще осигурим допълнителни 35 млниона евро във Фонд ФЛАГ"
Обновена: 13 окт 2013 13:37 | 13 окт 2013 13:33, Камелия Цветанова
38
Премиерът: Съкращенията ще са различни в отделните звена
Снимка: БТА

В преговори сме с Европейската банка за възстановяване и развитие, която е основен спонсор на ФЛАГ. Ще осигурим допълнителни 35 млн. евро, които ще бъдат изцяло на разположение на фонда за новия програмен период. Това обяви премиерът Пламен Орешарски след срещата си с областния управител и с кметовете от област Търговище, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

„Ангажирани сме с този проблем”, отбеляза премиерът в отговор на въпрос за ситуацията с водоснабдяването в Омуртаг.

Още по темата

 Освен тази тема по време на срещата с представителите на местната власт бяха обсъдени проблемите в отделните населени места, фискалната децентрализация, възможностите за по- голяма финансова автономност на местните власти. Дискутирано е било усвояването на еврофондовете и собствеността върху някои обекти на централни ведомства, които са важни за развитието на отделните населени места. Премиерът изтъкна, че вероятно част от по- общите по характер проблеми ще се разискват и в Албена на голямата среща на Сдружението на общините, на която той също ще присъства.

„В проектобюджета за следващата година предвиждаме икономия на текущата издръжка, което предполага и оптимизиране на административни структури. Това в никакъв случай не означава механично 10%”, каза още министър-председателят пред медиите. Той поясни, че процентът за ведомствата ще е различен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 10 години
Няма такава дума "проектобюджет", правилно е да се казва "проект на бюджет"! Научете се да говорите правилно и тогава правете проекти на бюджети!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА МАФИОЗО ОТ село БОБОВДОЛ!ЧЕРВЕН И ГНУСЕН ***!АНАТЕМА!
34
0
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 10 години
Познахме. Новата фирма ще е на жената на директора, за да няма конфликт на интереси.
33
0
 
1
 
! Отговори
NBC преди 10 години
До айде дано!!!!Как,ще развиеш индустрия,след като нямаш инвестиции и качествени специалисти?Ами да си построят "Белене",защо толкова изчакват???Май не е изгоден за държавата???ЕДИНСТВЕНИЯТ НИ ШАНС СА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ!!Ако ги спрат,какво ще правим???
32
1
 
8
 
! Отговори
защо ни заблуждавате преди 10 години
ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА ПО МИНИСТЕРСТВА И АГЕНЦИИ -ВЪН,НЕ да уволнявате млади хора.То се знае,че ще махнат не който трябва,а който няма здрав гръб.Дали ще махнат някой депутатски наследник или съпруга или съпруг,ако не отговаря на условията или е пенсионер?Да-ама не!
31
0
 
11
 
! Отговори
аз там преди 10 години
Да Ви кажа и как стават съкращенията: Уволняваме трите чистачки и даваме дейността на външна фирма. Закриваме охранителната дейност /СОТ/ на МВР и я даваме на външна фирма. И така натам.В цялото това уравнение, хиксът е да познаете, чия точно ще е новата фирма :)
30
6
 
2
 
! Отговори
айде дано!!!! преди 10 години
Даа, за всички многознайковци по долу точно това е пътят за разкриването на нови 250хил.раб места.Като с намаляване на бремето върху фирмите се създадат условия за развитие на индустрията в БГ.Която после ще намери реална работа на тези нищоправци.Дано стане!!!!
29
0
 
14
 
! Отговори
bb преди 10 години
със съответните съкращения, бсп разкрива обещаните 250 000 работни места на държавната копанка за своите хора!
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червеното правителство на ОЛИГАРСКИ - МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8. Министър на външните работи истинската половинка на Станишев Кристиян Вигенин. 9. Министър на труда е турчин с фалшива диплома. 10. Министърката на спорта литератoрка, която иска да се изучава турски в училищата в България.
26
1
 
4
 
! Отговори
miroslavGoshev преди 10 години
До qqНо пък ние имаме над 600 хиляди чиновници. И полиция, която почисленост задминава американската. По-ефективност.....
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДругарЕ,започваме съкращения от олигарски и цялата червена-турко-хулиганска *** надолу...
24
2
 
4
 
! Отговори
miroslavGoshev преди 10 години
Където има нужда от качествени кадри, нека няма съкращения, но на места има свръх чиновници, които само паразитстват.
23
1
 
5
 
! Отговори
qq преди 10 години
Ако на 1000 души население имаме администрация колкото в САЩ, тогава Бг трябва да има 17600 души държавна администрация.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Познайте в едно административно звено, ако работят Иван и Хасан, кой ще съкратят?
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1. Жената на министъра на културата е министър на здравеопазването. 2.Любовника на Мая Манолова е министър. 3 Жената на Местан министър. 4. За министър на проектирането бе предложен топ-аферист, а после бе заменен от другаря му по стая. 5. Министърът на околната среда е жена на осъден за източване на държавния резерв. 6. Министърът на културат а има извънбрачно дете от министърката на здравеопазването. 7. Министърката на здравеопазването е найдобрата приятелка на половинката на Станишев за пред медиите Моника Йосифова. 8. Министър на външните работи истинската половинка на Станишев Кр
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА!!!
19
2
 
14
 
! Отговори
АМАН преди 10 години
Българи, то това вашето е вече не наивност, ами май сте глупави ?! Какво чакате още? Да дойде някой да ви освободи ли? Ами чакайте си....
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато водачите на *** в България, са в съюз с комунисти и турци - резултатът е ..налице ...
17
0
 
12
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
В Парламента - 240 *** се обслужват от 1000 човека ,голяма част от тях - протежета. полуграмотни.