Социализираме сирийските бежанци с... ракети за тенис

Спортният министър се зае да им помогне "без импровизации"
Обновена: 21 окт 2013 20:01 | 21 окт 2013 19:48,
110
Социализираме сирийските бежанци с... ракети за тенис
Нека стартът на сирийската кампания на спортното министерство започне, сега. Снимка: архив, Булфото

След ваксинацията наред е социализацията на бежанците у нас.

Поне това става ясно от сайта на спортното министерство, което обяви спешни мерки за интеграцията на сирийските бежанци и нас, които включват и беседи на тема "Толерантност".

"За България е много важно омекотяването на "удара" от емигрантския поток да бъде равномерно разпределено между институциите, имащи отношение към проблема", коментира на сайта проф. Мариана Георгиева.

Още по темата
"Ще направим всичко възможно, аз като министър и екипът ми като министерство, да облекчим държавата  в тази кризисна ситуация. Затова предлагам пакет от мерки, които са в моите правомощия, и се надявам те да бъдат приети от обществото ни подобаващо.

Сега е моментът да покажем като български граждани нашата толерантност към хора, които не по свое желание сменят местоживеенето си. Ние сме външната граница на Европейския съюз и не можем да си позволим импровизации", заключава министърът.

Ето и спешните й мерки за бежанците в България

1.    Студентите по арабистика, медицина, филология и психология да се включат като доброволци съобразно професионалната им квалификация – за превод, ограмотяване и подпомагане в комуникацията.

2.    Реализация по проект "Младежта в действие" за подкрепа на бежанците в София. Участие на млади хора от Египет, Тунис и Йордания.

3.    Провеждане на съкратен курс за ограмотяване по български от млади доброволци.

4.    Проект "Младежка академия" за популяризиране на действията в подкрепа на бежанците.

5.    Събиране на дарения за бежанците чрез студентски структури в университетите и организиране на спортни мероприятия с благотворителна цел.

6.    Закупуване на спортни пособия за младите хора в бежанските лагери – ракети за тенис на маса, топки и др.

7.   МВР и Агенцията за бежанците да осигурят достъп на младежите доброволци и организациите, предоставящи услуги на младите емигранти в бежанските лагери.

8.    Кратки сесии и беседи с наши младежи на тема "Толерантност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
29
 
! Отговори
Питане преди 10 години
Защо преди две седмици в Парламента ГЕРБ гласуваха заедно с ДПС и БСП срещу затваряне на границите за нелегални емигранти?
23
0
 
19
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Zashto ne pravite takiva programi za svoia narod???
22
3
 
32
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
България умира от 44 година. не от 89! До 10 години няма да я има въобще!
21
1
 
41
 
! Отговори
НП преди 10 години
Поредният национален предател. Хората не искат и да чуят за тези нелегални емигранти, те програма за интеграция правят.
20
0
 
23
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Tova e niakakva parodia....
19
0
 
25
 
! Отговори
4–ти километър преди 10 години
Тази скумрия очевидно не си е пила хапчетата, подобно на един друг от коалицията, който също размахваше пистолет в Народното събрание в началото на протестите!
18
4
 
9
 
! Отговори
екарисаж преди 10 години
До Стоян Б---я е мъртва още от v.1989г а сега вече почна да се разлага !
17
0
 
21
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Ааа социализиратйте си ги с ваши български пари. Криза. ЕС нема пари. Социализирането е хубаво нещо, но кога ще социализират бездомните българи.
16
1
 
7
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
vsi4ko razrodadoha , ostana samo zemiata no i o1 januari 2014 i tia shte se prodade , i kakvo ostava na bulgarina?turci shte izkupiat zemiata , posle po zakon mogat da si otcepiat teriotriata .davam priamer izrael koito kupiha zemite na palestina i polse gi prevyrnaha v dyrjava i tova shte stane no bulgarina si sedi i neznam akkvo tribva se sluchi 4e da se sabudi
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ще дават пари европата да дават иначе на влаковете и обратно в одрин аайййдеееее
14
1
 
39
 
! Отговори
ПАТРИОТЪТ преди 10 години
Вече стана ясно. Саудитска Арабия, Катар и Турция, най - вероятно със знанието на Световната банкерско-финансова олигархия и Евробюрокрацията са подПЛАТИЛИ този процес при който границата ни да е максимално дълго време без ограда, да няма връщане на незаконните емигранти и за 21 дни да им се дава статут без никаква възможа проверка дали имената и дръжавите им са реални. Потока ще се увеличава като лавина, колкото повече се грижим за тях. Незабавно изградете ограждения и върнете емигрантите !
13
1
 
39
 
! Отговори
ivku преди 10 години
Гостите вече искат територии от България.Някъде Странджа-Сакар близо до турската граница. Много лесно става от там нещо като бежанска ивица.Щели да работят защото смятат, че нямаме работна ръка.Нищо, че стотици хиляди българи са оставени трайно без работа.Зимата може да са на топло и сити, когато стотици хиляди социално слаби, ще гладуват и мръзнат.Защо не направят и за нашите бедни "бежански" лагери и да се погрижат както за тези гости. Господа бъдете солидарни и с родната мизерия.
12
1
 
24
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Тези, ако бяха българи щяха да си социализират с бухалки за бейзбол. Бой по главата, бой. И никаква храна и глад и мизерия. Ей така социализират народа вече 70 г.Ааа ама тези нали са чужденци, и сега веднага звезди от небето ще им свалят комунистите.За българите смърт, за чужди хляб, подслон екстри.
11
1
 
4
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
dobre viarno li che ima emigranti ot Bulgaria v evropa , no tiah niakoi dava li im podslon bez pari i hrana?? zashto tiah ne zashtiatva bg evrokimasar a se raztrevoji tolko za bejnaicte?
10
1
 
27
 
! Отговори
Омекотител преди 10 години
Тая никаквица да вземе тя да се подложи, да омекоти удара, а не да мисли само как да краде от българския народ и да хрантути де що има джихадисти. Тия ходят да обират де шо има мюсюлманин от морета и гори, за да ги хранят, поят, образоват и лекуват за сметка на българите, за да могат да крадат покрай тях. Да не търсят помощи от народа, ами да си хрантутят сами!!!
9
1
 
28
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Не виждам никъде какво ще правят със сомалийските ***, или тях ги гласят направо за Олимпиадата?
8
2
 
16
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Ние приехме вас,вие приемете тях.Това е логиката на ЕС.Закона на джунглата е в сила.
7
1
 
28
 
! Отговори
гледам и не вярвам преди 10 години
Гледам снимката, пак гледам и не мога да повярвам....това е МИНИСТЪР - какво символизира тоя пищов не мога да разбера.....Така ли ще "Омекотява" удара от бежанците другарката???.Просто съм потресена, къде съм, вече и аз не знам????
6
1
 
9
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
ami sega vmesto da spite vsi4ki kakto vinagi , podkrepete kazanluk a ne sym ot tam no gi podkrepiam vis4ki tribva da sme zaedno vsi4ki bulgari prekaleno malko vzehme da stavame 4e da se delim
5
1
 
26
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
България е мъртва! :(