12 души от бежанците опасни за сигурността ни, не са сирийци

Около 8000 души търсят закрила у нас
Обновена: 23 окт 2013 19:17 | 23 окт 2013 19:17,
64
12 души от бежанците опасни за сигурността ни, не са сирийци
Зам.-вътрешният министър Васил Маринов и министър Кристиан Вигенин. Снимка: БТА

12 лица от различни държави са определени като опасни за националната ни сигурност от влизащите в страната нелегални имигранти. Това стана ясно от думите на зам.-вътрешния министър Васил Маринов след днешното му изслушване в две парламентарни комисии.

Сред тях един е участвал в бойни действия. И дванадесетте лица не са сирийски граждани. Всички те ще бъдат експулсирани в държава на произход.

Маринов не уточни по какви причини тези хора са били определени като заплаха за сигурността ни, но обясни, че част от тях имат чисто криминално минало.

7356 към тази сутрин са бежанците у нас. Към тази бройка трябва да се прибави и близо 500 лица в ареста на Гранична полиция. Това са лица, които минават границата и в 24-часов срок трябва да им бъде снета самоличност, регистрирани и обработени.

Отиваме към 8000 лица, търсещи закрила на наша територия, пресметна Маринов.

Нямаме право да връщаме в Сирия лица заради международните конвенции, по които сме страна, допълни още той.

Зам.-министърът беше категоричен, че България ще експулсира всички лица, които не отговорят на условията да получат закрила. Има и хора, които не са от Сирия, но все пак имат основание да получат статут, поясни Маринов.

В момента около 200 алжирски граждани чакат да бъдат експулсирани. Проблемът е, че България няма директни полети до Алжир, а страната не приема чартъри.

Още по темата
По време на заседание зам.-вътрешният министър е обяснил пред депутатите, че 220 000 афганистанци чакат на турска територия, за да потеглят на запад, научи Dnes.bg. Вероятно е част от тях да се насочат към наша територия.

Вътрешният министър Кристиан Вигенин ще има среща в близките дни с турската страна. Той беше категоричен, че трябва Турция да засили контрола по границите си. Вътрешният министър ще постави и въпроса как бежанците се придвижват до нашата граница през турска територия.

Има засилено движение и би трябвало да има по-сериозен контрол, призна Вигенин.

Външният министър ще обсъди и необходимостта от ускоряването на подписването спогодбата за реадмисия между ЕС и Турция.

Ще се опитаме да активизираме разпоредба в споразумение от 1967 година. Там е предвидено създаването на централна смесена комисия по граничните въпроси - това ще даде възможност за пряко координация, заяви Вигенин като допълни, че това не касае конкретния казус с бежанците, но може да помогне в ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: бежанциВасил Маринов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
жоро преди 10 години
Да се смени целият пограничен състав с такъв от централните части на страната. Сегашният пограничен състав да се командирова временно да поеме функциите на командированите. За да няма шуробаджанащина. Нали знаете вица за давещия се митничар. Толкова ли никой не разбра, че плащат за тъпия статут "бежанец"?
51
0
 
2
 
! Отговори
жоро преди 10 години
Нещо не мога да разбера. Турция има една от най-многобройните и модерни армии. Как така тия таласъми я пресичат и се озовават тука? О Тошово време имаме сензори по цялата ни граница. Реагират на над 60 кила. Вкопани са в почвата. Граничар бях преди 15 години на гръцката граница. Минните полета откопахме ли ги и за къв ***? Пиле не можеше да прехвръкне ако не знаеше от къде. На много голяма далаверка ми намирисва. Да се арестува де що има по граничните села - те се знаят кои са каналджиите.
50
0
 
0
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
в този кабинет Вигенин е от най-слабите министри -много повече работа върши един Цв.Йовчев, или З.Златанова, но Вигенин е кръгла НУЛА.
49
0
 
6
 
! Отговори
Бръков преди 10 години
Господа управляващи , стига лакатушене спасението е като се затвори границата !Стига сме били *** на Европа !!! Бежанците ще катурнат това абстрактно правителство ....
48
0
 
4
 
! Отговори
Декларация на Посо преди 10 години
"Съгласно указанията на Правителството на Сирийската Арабска Република, Посолството на Сирия в София ще предостави всички необходими улеснения на сирийските бежанци, които се намират във всички страни по света, в това число и в приятелска Република България, които принудени от извънредните обстоятелствата напуснаха Родината си и имат желание да се завърнат в Сирия." vestnikataka .bg/2013/10/сирия-кани-всички-бежанци-да-се-върнат/БГ не е подписвала конвенции от 50г и НЯМА легални задължения.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия умни глави си свършиха работата-вече са 8000,а още умуват,сигурно чакат да станат 200000,пък ако стане нещо първи ще хванат самолета за някоя дестинация,където имат имение,НИЕ ,които оставаме да му мислим.Така,че господа трябват действия а не приказки,че време не остана!!!!
46
0
 
18
 
! Отговори
По военните закони преди 10 години
За национално предателство и малодушие пред лицето на врага наказанието е само едно единствено:СМЪРТ!Смърт чрез разстрел!Това сте вие,абсолютно всички БГ-политици без никакви изключения-национални предатели,родоотстъпници и ***!Много близък е денят,когато ще ви наредим всички до стената и господин АК-47, 7.62мм. ще си каже тежката дума...За мизерници като вас-дебалансирани куршуми,много са гадни...През 89'-та много ме изкефиха румънците как на бърза ръка го растреляха Чаушеску и жена му...
45
0
 
18
 
! Отговори
до 44 преди 10 години
Да, така е и идва ред на резонния въпрос към дървото Йовчев защо тези нелегални имигранти,без документи и статут се мотаят свободно из градовете, а не са зад телени огради в палаткови лагери до границата както е в Италия, Турция, охранявани от армията с оръжие,без лукс и хотелски удобства а ла Ковачевци.И като се сетя колко *** има в обществото, дарили прари за ислямските терористи, яд да го ване човек. БЧК събрали 65 хи лв, а за болните деца операции се провалят заради несъбрани средства
44
0
 
20
 
! Отговори
до 38 преди 10 години
пич,разликата между гърци и *** е светлинни години. Никой не прави проблем от 10 хил гърци, но проблемът е, че тази са *** и/ли ***, ислямисти, друга вяра, различни обичаи, агресивни,арогантни,навсякъде си налагат религията. Виждаме какво става в Англия, Холандия, Франция и изобщо където стъпи ***- цвете не никне. Бас ловя, че ако бяха китайци, никой нямаше да повдига въпроса за стени и огради,да иска да ги гони, ако ще и 10 хил да са
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ахамдай си адреса да те приберем за *** или на ток за сирийците имаш ли кураж или само пред клавиатурата си ербаб а Ахам ко ша каеж
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как така тези имигранти са на наша територия , влезли нелегално? *** министри, построявайте стени, огради да не влизат ислямисти и *** повече, експулсирайте всички, които не стават за статут , а на сирийците-да чакат статут, никакво ускоряване- да не мислят тук да ми седят. Ако ще и цялата армия да строите,стъпят ли на наша територия, ние го отнасяме. Издигайте ограда по-бързо да не стъпват тук терористи и ***
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимендо 43 не е лоша идеята но БСП-то няма да се съгласи.....
40
0
 
3
 
! Отговори
gad преди 10 години
Red e na rodnoto FBI t.e. DANS tezi opasni 12 da izcheznat ot luceto na zemqta.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако аз прочета подобни коментари по мой адрес като тези за Вигенин и бандата като цяло (за по кратко правителство), най малкото което бих направил е да се извиня за некадърноста си, поне това. Нещастници.
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КРАДЦИ, ЧЕРВЕНИ *** , ГРАНИЗАТА ТРЯБВАШЕ ДА Я ЗАТВОРИТЕ ДО СЕГА , ЗА БЪЛГАРИНА ЩЕ СЕ СЕТИТЕ ,КОГАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИ И ДА ПЛАЩАМЕ ПОГОЛЕМИ ДАНЪЦИ , АМА ТОГАВА ЩЕ ВИ ИЗПРАТИМ ПРИ ,НЕЛИГАЛНИ ВСЯКАКЪВ ВИД *** КОЙТО ГИ ОСТАВЯТЕ СВОБОДНО ДА МИНАВАТ ГРАНИЦАТА НИ , АМИ КОЯ ГРАНИЦА ТО НЯМА ТАКАВА , НЯМА ВОЙСКА , САМО ТЪРПЕЩИ БЪЛГАРИ , БЪЛГАРИНО СТАНИ ОТ СТОЛА , ОТ ДИВАНА , И ДА ИЗЛЕЗЕМ ДА ГИ ИЗРИТАМЕ С РИТНИЦИ , ТИЯ ЧЕРВЕНИ МРЪСНИ ПРЕДАТЕЛЕ
37
0
 
16
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Мои приятели ме предупредиха да внимавам, че около ЦУМ и на Лъвов мост се мотаят ***, които предлагали дрога и се бутали в минувачите. Имало вече доста кражби. Да си пазим чантите.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аз съм за приемане на всички сирийски бежанци, при условие ,че Асад приеме всички наши *** !
35
0
 
24
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Работя с много хора, сигурно 99 % от народа коментира притесненията си от "бежанците", при което за 2-3 дни от 2-3 хиляди, те видиш ли изведнъж станаха 8000.Никой не излиза да каже: -какво става, -откъде влизат тези хора, -кой ги пуска, -имаме ли все още граница или вече се водим официално към Турция?-защо като нямаме възможности, ги приемаме-като нямат документи, как разбират кои са тези хора.Хората са много изнервени, особено в районите, в които емигрантите се мотаят необезполоявани по 2 метра едни черни гардероби със озлобени лица (справка, района на ЦУМ, Халите и Джамията
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦАТ БЕ МАЛУМНИЦИ ПРОДАЖНИ - ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦАТА ЖЕДНАГА ПРОДАЖНИЦИ ! КЪДЕ Е АРМИЯТА СЕГА - ЛКАДЕ СТЕ БЕ ГЕНЕРАЛИ БЪЛГАРСКИ - ЗАГРАБЖАТ НИ ДЪРЖАВАТА А ВИЕ СПИТЕ - ПОЗОР!
33
2
 
23
 
! Отговори
Армагедон преди 10 години
Тоя *** наистина си е повярвал, че е министър! Даже и очила си сложил, ей така, за авторитет...