12 души от бежанците опасни за сигурността ни, не са сирийци

Около 8000 души търсят закрила у нас
Обновена: 23 окт 2013 19:17 | 23 окт 2013 19:17,
64
12 души от бежанците опасни за сигурността ни, не са сирийци
Зам.-вътрешният министър Васил Маринов и министър Кристиан Вигенин. Снимка: БТА

12 лица от различни държави са определени като опасни за националната ни сигурност от влизащите в страната нелегални имигранти. Това стана ясно от думите на зам.-вътрешния министър Васил Маринов след днешното му изслушване в две парламентарни комисии.

Сред тях един е участвал в бойни действия. И дванадесетте лица не са сирийски граждани. Всички те ще бъдат експулсирани в държава на произход.

Маринов не уточни по какви причини тези хора са били определени като заплаха за сигурността ни, но обясни, че част от тях имат чисто криминално минало.

7356 към тази сутрин са бежанците у нас. Към тази бройка трябва да се прибави и близо 500 лица в ареста на Гранична полиция. Това са лица, които минават границата и в 24-часов срок трябва да им бъде снета самоличност, регистрирани и обработени.

Отиваме към 8000 лица, търсещи закрила на наша територия, пресметна Маринов.

Нямаме право да връщаме в Сирия лица заради международните конвенции, по които сме страна, допълни още той.

Зам.-министърът беше категоричен, че България ще експулсира всички лица, които не отговорят на условията да получат закрила. Има и хора, които не са от Сирия, но все пак имат основание да получат статут, поясни Маринов.

В момента около 200 алжирски граждани чакат да бъдат експулсирани. Проблемът е, че България няма директни полети до Алжир, а страната не приема чартъри.

Още по темата
По време на заседание зам.-вътрешният министър е обяснил пред депутатите, че 220 000 афганистанци чакат на турска територия, за да потеглят на запад, научи Dnes.bg. Вероятно е част от тях да се насочат към наша територия.

Вътрешният министър Кристиан Вигенин ще има среща в близките дни с турската страна. Той беше категоричен, че трябва Турция да засили контрола по границите си. Вътрешният министър ще постави и въпроса как бежанците се придвижват до нашата граница през турска територия.

Има засилено движение и би трябвало да има по-сериозен контрол, призна Вигенин.

Външният министър ще обсъди и необходимостта от ускоряването на подписването спогодбата за реадмисия между ЕС и Турция.

Ще се опитаме да активизираме разпоредба в споразумение от 1967 година. Там е предвидено създаването на централна смесена комисия по граничните въпроси - това ще даде възможност за пряко координация, заяви Вигенин като допълни, че това не касае конкретния казус с бежанците, но може да помогне в ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: бежанциВасил Маринов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
27
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Около 8000 души търсят закрила у нас ...........а 2 000 000 Българи емигрираха ,търсейки закрила в Европа от ВАШАТА МАФИЯ олигарска.
31
5
 
16
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
8000 МИГРАНТИ.....ЦИФРА КОЯТО МИ НАПОМНЯ...ЗА ГРЪЦКИТЕ ПОЛИТЕМИГРАНТИКОИТО ИДВАТ В БГ ПРЕДИ 58 ГОДИНИ И ВСЯКО СЕМЕЙСТВО ПОЛУЧИ АПАРТАМЕНТИ СЕ ИНТЕГРИРА ЗА МЕСЕЦИ...МОЕТО СЕМЕЙСТВО СЪЩО....БЯХМЕ 8000 И ПРОБЛЕМА ЗА ДЪРЖАВАТА БЕШЕ НИЩОЖЕН...ЯВНО ДЪРЖАВАТА Е БИЛА МНОГО ПО СТАБИЛНА....
30
4
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Сега ще пристигат и афганистанци талибани. Най-долната и примитивна *** от всички. Скоро народа ще се обедини и ще разбере че Герб, БСП и ДПС са едни и същи *** продажници. Те се опитват да разединяват народа като се обвиняват едни други. Така народа е слаб и лесно манипулируем. Телевизията е тотално манипулирана от правителството или външни сили. повечето журналисти, социолози, политолози са платени да защитават сирииците. Това е цяла машина за изпълнение на плана на Новия световен ред.
29
3
 
20
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Българският народ е страдал достатъчно под мюсюлмаските че*ици, мерси много!Българската земя повече няма да стане чужда никога, чу ли, Съсел скапан комунистически, Местан чу ли бе, ка****?По-скоро ще си отровим земята, ще измрем до крак, но тука Сирия няма да стане, това да е ясно отсега.
28
1
 
14
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
От една страна като член на ЕС трябва да се съобразяваме с това, че "кандидатите за убежище в ЕС да подават заявка за убежище само в страната, през която са влезли на територията на Съюза" и освен това "нямаме право да връщаме в Сирия лица заради международните конвенции". А сега чакаме многократно увеличение на бежанците от Сирия, тъй като края на войната не се очертава скоро и не можем да се отървем от алжирците. И сега какво правим?
27
6
 
8
 
! Отговори
Ахам преди 10 години
Баси кефа вав ***
26
1
 
15
 
! Отговори
gude преди 10 години
Siga gi puskate tiq *** be!!! Nie nas ne moje si opravim kamo li oshte ***!! Ujas!
25
2
 
26
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
"Нямаме право да връщаме в Сирия лица заради международните конвенции, по които сме страна, допълни още той."На турция ги върнете бе ***! Или направете така че да не идватДругия вариант е като не можете да се махате и да дойде, който може
24
3
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
do 27 Леко си се объркал за населението на Варна! В момента Варна е половин милион!
23
2
 
27
 
! Отговори
БКП/БСП-корупция преди 10 години
Действителната бройка НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ в момента е над 25 000!Сирийците са само 42% от общия брой!Останалите 58% са печки и шебеци от:Мароко,Тунис,Алжир,Либия,Египет,Камерун,Габон,Руанда,Бенин,Танзания,Нигерия,Гана,Чад, Сомалия,Етиопия,Судан,Йемен,Йордания,Пакистан,Иран,Ирак,Афганистан,Бангладеш,Индия и къде ли още не...!!Всички те освен НЕЛЕГАЛНИ са ИКОНОМИЧЕСКИ ИМИГРАНТИ!Само 220 хил. афганистанци чакат удобен момент да се заселят в БГ!220 хил. е град колкото Варна...Ха честито...
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vsii4kite bejanci sa kyurdi. Ta nali ganyoto si obi4a kyurdite. i eto vi gi ve4e. jiveyte si v lyubov
21
3
 
2
 
! Отговори
The Makedonec преди 10 години
Do vaginennevin; ej govedo za TVA deto go kaza firom vo gayreece takava iznenada Ima za vas napravo e ujas a ako ne namera po nekakva slu4ainost zna4i takvi zverstva o6te ne si 4uval pozz I lek den
20
1
 
12
 
! Отговори
ВУДУ преди 10 години
До АнонименВерно цганите се размножиха като зайци!
19
0
 
14
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Да правилно. Нека напишат и от какъв произход е въпросния "българин". И между другото в Манхайм немците са малцинство и е пълно със всякаква *** и откачалки.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Атакистсъгласна съм с теб!Все едно чувам как тик-така и отброява времето когато на иначе тихия и търпелив българин няма да му издържат нервите!...Време е!Стига с кротките протести!Да ги омитаме тези осранковци от парламента, че кой знае още какво ще ни докарат на главите!ОСТАВКАААА ВЕДНАГА!И всички министри отговорни за наплива на бежанци: да ги пребием с камъни пред парламента!...уффф...сега ще ми изтрият коментара))...много излобях ха ха ха ..
17
0
 
4
 
! Отговори
ВУДУ преди 10 години
Само 12 черепа?
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това скапано правителство докато не ни напълни с *** и араби няма да мирнат! Тия скапаняци само и само да са на власт и да крадат през това време са съгласни на всичко! Само, че в нашия квартал *** стават все повече, *** също -вече не се знае с *** ли се разминаваш или араби!?ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦАТА БЕ, не ни залъгвайте с 12 човека на фона на 8000 човека....
15
3
 
21
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
И ся кво? ЕС и Турция използваха момента, докато *** са лапнали колала с ДПС-то и ни натрисат "Бежанците-***".Много добре знаят те, че наште политици кокала няма да пуснат току така и цяла Сирия тука ще докара, както и цяла Африка ако трябва да ни е..., само и само да са на власт!
14
0
 
18
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"В момента около 200 алжирски граждани чакат да бъдат експулсирани. Проблемът е, че България няма директни полети до Алжир, а страната не приема чартъри."Ами пускате ги обратно по трасето, откъдето са влезли и следващата страна поема щафетата.
13
15
 
8
 
! Отговори
Българина преди 10 години
днес.бг защо не пишат за Българина който изнасили и уби Студентка в Манхаим Германия , да не би да е ЗАБРАНЕНА новината в България