Удължаването на мораториума е емоционално решение на НС

Това е лош сигнал, включително и към инвеститорите, заяви Красимир Янков
26 окт 2013 14:05, Александър Попов
19
Удължаването на мораториума е емоционално решение на НС
Снимка: БСП

Мораториума за продажбата на земя на чужденци бе едно емоционално решение на парламента, което в никакъв случай не работи за националните интереси. Това заяви пред Фокус народният представител от Коалиция за България Красимир Янков.

По думите му, това решение е продиктувано от желанието на депутатите, в това число и на тези от БСП, да действат в унисон с гражданите, които са излезли на протест срещу отпадането на мораториума.

Още по темата

Янков припомни, че и в настоящия момент всеки чужденец може да придобие българска земя – просто е необходимо да регистрира фирма.

"Решението на парламента по този казус е контрапродуктивно. Още повече – то е в нарушение на договора ни за присъединяване към Европейския съюз, който сме подписали. Така че, надявам се то да бъде преразгледано и да претърпи съответните корекции, просто защото няма правна стойност", поясни Янков.

Народният представител изтъкна, че договорите трябва да се спазват, и едно такова поведение по никакъв начин не работи за българския авторитет сред партньорите от Европейския съюз.

"Това е лош сигнал, включително и към инвеститорите", заключи Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
ВАЗОВ преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !: СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА НА СЕДЕСАРИ И ГЕРБАДЖИИ Е ,ДА СЕ СЛЕЯТ С НДСВ НА АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА ,СЛЕД КОЕТО ПАК НА СМЕТИЩЕТО ! ЗА ЛИКВИДАТОРИ , КРАДЦИ ,РАЗБОЙНИЦИ И ДЕМАГОЗИ ,НЯМА МЯСТО НА ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА !
15
0
 
0
 
! Отговори
Messerschmidt преди 10 години
Piss off biach,komunist shittt
14
0
 
2
 
! Отговори
Pora преди 10 години
Abe, Krasio golqm politik stana i ti, q se skrivai nqkade
13
1
 
3
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Удължаването на пениса ти, г- н Янков е емоционално решение на жена ти, а решението за удължаването на мораториума е целесъобразно, мъдро и далновидно решение на НС
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нито един мой познат не е против мораториума, а познавам много хора. За какви 70% говорите?Дори повече - всички мои познати са за абсолютната забрана за продаване на земя на чужденци. Само най-много отдаване под наем, но за не повече от !0 години. За какво му е на почтенният чужденец да купува земята -- да я работи под наем! Българските арендатори как работят под наем?
11
0
 
5
 
! Отговори
Май само преди 10 години
в нашият Парламент първо се гласува и после се мисли.Примепи само в това НС -колкото искаш.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама от вън се натискат да купуват земя, защо ли? Не искат отлагане нито за година?!???... Големи мераци за нашата земя от едни хора, дето са като майка Тереза и ни мислят само доброто! Веднъж парламента да покаже хъс и пак се оливат!
9
5
 
9
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Правилно решение! Ако чужденци започнат да изкупуват земята, цената ще се вдигне и ще стане непосилно за обикновенния Българин да инвестира в земеделие. Следващата стъпка трябва да е: РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ВСИЧКИ ФИРМИ КОИТО ПРИТЕЖАВАТ ЗЕМЯ ЗА ДА СЕ ВИДИ КОИ СА ФИКТИВНИ И ДЕЙСТВАТ С ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА! СЛЕДВА НЕЗАБАВНОТО КОНФИСКУВАНЕ НА ЗЕМЯТА НА ТЕЗИ ФИРМИ КОИТО ПОЛЗВАТ БЪЛГАРИ КАТО ПАРАВАНИ.ДА НАПРАВЯТ КАТО В ТАЙЛАНД - ТУК ЧУЖДЕНЕЦ НЕ МОЖЕ ДА ПОМИРИШЕ ЗЕМЯ. САМО ПОД НАЕМ ДО МАКСИМУМ 30 ГОДИНИ!!!
8
1
 
15
 
! Отговори
Кви инвеститори, преди 10 години
кви пет лева. Стига с тия глупости за сигнали, знаци. Гладна кокошка инвеститори сънува. Така са се разбързали към Б-ия, че не можем да се раминаваме от тях. Истината вижте: как Турция изисипва скакалци, наречени беженци в страната и заграбва територия Б-ия без да гръмне и една пушка. Това гледайте и вижте как т.н. правителство нищо не прави и харизва територията Това е страшното. Инвеститорите ги няма от години ама скакалците са тукаааа. Продажнициии!
7
7
 
2
 
! Отговори
citizen преди 10 години
Защо си измисляте? Откъде са тези 70%, от последният (несъществуващ) референдум ли?Защо волен джуджето не предложи референдум?Защо изземва функциите на суверена?
6
2
 
12
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 10 години
РЕШЕНИТО ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА МОРАТОРИУМА ЗА ЗАБРАНА ДА СЕ ПРОДАВА ЗЕМЯ НА НЕБЪЛГАРИ Е ПРАВИЛНО И Е В СЪГЛАСИЕ С ПОВЕЧЕ ОТ 70% ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.КОЙТО Е ПРИЕЛ И ПОДПИСАЛ ДОГОВОРА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЕС ДА СИ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА
5
7
 
3
 
! Отговори
citizen преди 10 години
"Лудостта на един народ" може да се перифразира, акто "Глупостта на един народ.Политическото и физическо джудже сидеров, за поред път обслужи интересите на малка група хора, хвърляйки прах в очите на мнозинството.От една страна имаме милиони декари пустеещи земи, с унищожени напоителни системи, разпокъсани. От друга - няколко човека владеят 80% от Добруджа. Това което се цели е да се изгонят и малкото инвеститори, земите да преминат в ръцете на местни прекупвачи с цел печалба.
4
0
 
3
 
! Отговори
Не ви ли е срам! преди 10 години
Радваме се на едно изключително "Емоционално" правителство.Не ме мъчи толкова тяхното присъствие колкото липсата на алтернатива с която да ги заменим.
3
1
 
17
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Изобщо не ме интересуват никакви *** дошли тук с хартийки без стойност да търсят земя - парите са без стойност - земята я има хиляди години и няма как да се създаде земя. Почти цялата възможна земя на платената е разработена и усвоена. Населението расте- нуждата от храна и вода ще нараства - дръжте си земята.
2
3
 
19
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Удължаването на мораториума е искане на 70% от хората в България
1
3
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Партията ,която беше против членство в Евросъюза и НАТО се загрижила за инвеститорите какво ще си помислят.