Експерт: Шофьорът с колата на НСО е карал с над 100 км/ч

Такъв тежък удар няма как да стане, ако колата на НСО се е движила с 60 км/ча., смята Диана Русинова
17 май 2024 16:52, Инна Ангелова
85

След вчерашната катастофа с кола на НСО, в която мъж един почина, а жената е в тежко състояние, военната прокуратура в Сливен продължава да разследва какви са били причините, довели до инцидента на пътя. В колата на НСО е пътувал Кирил Петков, който не е пострадал. Днес продължават следствените действия на място.

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики сподели пред Bulgaria ON AIR, че първоначалните твърдения, които са били изнесени в медиите я притесняват.

"Твърдението за отнемане на предимство е най-вероятната причина за настъпването на пътния инцидент, но на първо място аз искам да обърна внимание на видимостта в тази крива, тъй като това кръстовище се намира в крива. На второ място, съдейки по щетите, които са настъпили, автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 километра в час, както са ограниченията в зоната на такива кръстовища. По всяка вероятност този автомобил се е движел с много над 100 километра в час", заяви още Диана Русинова.

В студиото на "България сутрин" Русинова допълни, че пътната обстановка не е била толкова от голямо значние, колкото скоростта, с която се е движела колата на НСО.

"Много съм озадачена от това, защо така институциите започват да изкарват версии, в които вината едва ли не ще бъде прехвърлена само върху починалия водач. Това е най-удобният вариант, но се замислете - такъв тежък удар дали е възможно да се случи с 50-60 километра в час, каквото би следвало да е ограничението и би следвало един обучен водач на НСО в зоната на кръстовище в крива да използва такава скорост", каза Русинова за Bulgaria ON AIR.

Тя бе категорична, че в случай, че колата на НСО е карал със съобразената скорост, по всяка вероятност е нямало да има жертва и подчерта, че шофьорът на колата на НСО е трябвало да намали скоростта, имайки предвид факта, че навлиза в населено място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от Общество
Сърби измамиха десетки българи: Отменят резервации преди концерта на Рамщайн, искат по $600 на вечер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
всеки шушлек експерт ако удара беше със 160км картинката щеше да е съвсем друга.
81
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 4 седмици
Още като излезе тази новина, прокараха твърдението, че човекът не е спрял на знак "стоп". Само че, ако са били с висока скорост, няма как да разберат, че колата не е спряла на стопа. Всичко вони още от самото начало, целта е да хвърлят вината върху починалия, ама се оказа, че той е бил професионален шофьор. Остава версията за много високата скорост, с която кирчо е пътувал.
80
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 4 седмици
До Анонимен- явно говориш за Киа и Рено от преди 20-30 години. В момента са много по-добри от аудито, което за да го продават и да не са на загуба са поевтинили всичко възможно
79
0
 
10
 
! Отговори
pege преди 4 седмици
елементарна физика при високата скорост с която се е движело нсо в завоя центробежната сила го е изхвърлила в насрешното и е натресъл аудито. Не че му е отнето предимството просто тая версия им отърва.
78
0
 
5
 
! Отговори
Шофьора и той преди 4 седмици
И той не можел да ги издържи повече и подал газ. Да ги закара по бързо и да ги разтовари.
77
0
 
8
 
! Отговори
koko преди 4 седмици
Видимостта е около 30-40 метра поради криватаи хрстите скоито е обрасла. Отделно и указателната табела влошава видимостта там. Винаги такива джигити ме изпреварват през острова, без да мислят за кръстовището. Бог да прости човека. Нещата ще се оправт само когато се премахне "отнето предимство" при превишение на скоростта.
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако караше с 60км ударът щеше да е с под 50 и щеше да е жив човекът. Ауди блъскат допълнително греди за подсилване на вратите. Ако бяха с киа или рено, колата щеше да се разцепи на две. Карал е мин 120.
75
0
 
12
 
! Отговори
ОТ 72 преди 4 седмици
ДО "До72 не е важно каква" __ E,ВАЖНО Е!!!__ РАДИУСЪТ НА ЗАВОЯ Е ОКОЛО 140 +-10 МЕТРА, КОЕТО ОПРЕДЕЛЯ ГРАНИЧНА СКОРОСТ ОТ 128,6 ДО 138,1 КМ/Ч,АКО СЕ ИЗПОЛЗВА САМО ЕДНОТО ПЛАТНО. ОБЩО УЧАСТЪКЪТ НА "СЪБИТИЕТО" Е С ДЪЛЖИНА 300 М, КАТО ВИДИМ ЗА "ВОДАЧА БЕЗ ПРЕДИМСТВО" Е ОКОЛО 100 М. "ВБП" СПИРА НА ЗНАК "СТОП" ПОГЛЕЖДА- НЕ ВИЖДА НИКОЙ И ТРЪГВА.ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ НСО-КОЛАТА ВЛИЗА ВЪВ "ВИДИМАТА ЗОНА". СПИРАЧНОТО РАЗСТОЯНИЕ (ПРИ СКОРОСТ 128,6 КМ/Ч И НУЛА ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ) Е 82,6 М.
74
0
 
7
 
! Отговори
ОТ 72 преди 4 седмици
ДО "До72 не е важно каква" __ E,ВАЖНО Е!!! __ УТЕЖНЯВАЩИ ОБСТАНОВКАТА ФАКТОРИ СА ДВИЖЕНИЕТО НА "ВБП" И НЕНУЛЕВОТО РЕАКТНО ВРЕМЕ НА НСО ВОДАЧА. ХА СЕГА МИ КАЖЕТЕ - ДЕ СА ЧЕСТНИТЕ СИНИ ОЧИ??!!!...
73
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Прикриват НСО и Петков. естествено, че обикновения гражданин ще е виновен !
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До70.Ако не види светлиния,няма начин да не чуе звуковия сигнал.То такъв е и замисъла на сигнализацията. Хем да го видиш,ако не си сляп,хем да го чуеш,ако не си глух.Когато полицейска кола преследва някой нарушител насред населено място(град или село и дори по магистрала)как всички въпреки че не виждат автомобила на Полицията спират без да са го видели а само поради звуковия сигнал?Трябва да е глух за да не го чуе.То и затова е залегнат в правилника,за да се предотврати произшествие.
71
2
 
2
 
! Отговори
до72 не важно каква преди 4 седмици
е а какво казва което е истината коят поклонниците на кирчо и буда като теб не вдяват и затова бг е най бедна и измираща
70
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ВСЯКА ПАРЧЕПАТКА ДЕТО БЪКЕЛ НЕ РАЗБИРА,НО СЕ КИПРИ С ФИРМАТА "Европейски център за транспортни политики" МОЖЕ ДА СЕ КИПРИ КАТО "ЕКСПЕРТ"??!!! БРАВО ЕЪРЧЕТА!!!...
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кирчо "законодателя" не знае ли, че шофьора чу лети с двойна на разрешената скорост? Кой би гласувал за някой, който си затваря очите за нарушения? Въобще не споменаваме канадския му паспорт. БИВШИТЕ избиратели на ППДБ да се замислят сериозно дали на тази партия с такива "лидери" може да се разчита. Та те са същите престъпници като ония двамата разбойника с наднормено тегло...
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 66 Ще види и чуе, ама дръжки ...
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
най НЕНУЖНИТЕ. Пиявици.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Представете си кръстовище на което се намират линейка,пожарна,автомобил на КАТ и такъв на НСО а кръстовището е без пътни знаци.Кой трябва да премине пръв през него?
65
0
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 4 седмици
НСО - е за закриване, на момента! Никакъв път не трябва да им се дава, никаква животоспасяваща работа нямат тия хрантутници!
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дори и да не имал видимост,водача на другия автомобил е щял да чуе или види сигнализацията падавана от автомобила на НСО.Ако автомобила на НСО се е движел по правилата и със задължително включен светлинен и звуков сигнал,водачат на втория автомобила,(пострадалия и в последствие починал)е щял да чуе или види сигнализацията подавана от автомобила на НСО и е щял,вероятно,да изчака преминаването му и тогава да предприеме маневрата.
63
1
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 седмици
До Реалист 63 Ами това е кола на НСО , не е шега работа. Всички трябва да им дават път.