Студентите са изостанали от днешното време!

Никой не оспорва правото на мнение и протест, уточни Янаки Стоилов
28 окт 2013 10:42,
140
Студентите са изостанали от днешното време!
Янаки Стоилов. Снимка: Булфото

Зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ разкритикува протеста на студентите, които окупираха Софийския университет.

Никой не оспорва нито правото на мнение, нито дори проявите на протест. Въпросът е по какъв начин те се осъществяват и дали наистина са насочени към действителна промяна. Никой не се е допитвал до хората, които ползват сградата на Ректората, за да се говори с този апломб, заяви Стоилов.

По думите му по този начин от обучение се лишават и преподаватели, и студенти. Според него част от действията на протестиращите могат да доведат до замъгляване на проблемите в обществото, а не до тяхното решаване.

Според Стоилов в страната е започнало прегрупиране на политическите интереси. Не бих искал едни икономически групи да седят зад правителството, а други – зад президента, каза още зам.-председателят на левицата.

„Идеята за окупация дойде от „Окупирай "Уолстрийт”, която е с леви убеждения, а тук се прави от хора с десни идеи, каза още депутатът.

„Мисля, че в известен смисъл студентите са изостанали от днешното време. Напреднали ще бъдат тези граждани, които поставят основните въпроси – диктатът на финансовия капитал върху гражданите и икономиката, диктатът на монополите. Това е отслабената държава, която не може да защити обществените интереси. Хората, които претендират, че са напредничави и смели, трябва да отидат там, където се поставят основните въпроси“, заяви той.

Янаки Стоилов е на мнение, че част от този протест вместо да реши проблемите, може да ги замъгли, „защото тласкайки нещата към ново политическо действие, всичко може да остане постарому“.

Той обясни, че може би има елемент на спонтанност, но трябва да се поставят важни за обществото въпроси. Стоилов определи като положителен факта, че млади образовани хора имат обществена позиция. 

В последните години сякаш те страняха от политическия живот. Така че по-добре да има позиция, макар че тя понякога преминава към по-агресивни действия, подчерта депутатът.

Стоилов заяви, че никой не оспорва нито правото на мнение, нито протеста, въпросът е към какво са насочени и дали водят до промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
23
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Каква гнус!! Живеем в някаква сюярреалистична действителност!! Комунист да ме учи на демокрация!!Това е все едно след ВСВ Националсоциалистите да поучават германците!!Отврат!
104
1
 
10
 
! Отговори
tt преди 10 години
ех,а като беше янаки студент колко бяха напреднали
103
0
 
34
 
! Отговори
христо преди 10 години
Янаки Стоилов цял живот е работил депутат.Рейтинга на парламента е най-нисък от всички институций в България благодарение на хрантутници като него.
102
3
 
17
 
! Отговори
клоуна преди 10 години
Този *** цял живот прекара в парламента буквално , какво той направи за България ? Нищо ! Само говори с менторски тон и с лозунги като зомби което си мисли че всичко все така ще продължава ! Да , студентите са платени от Герб но БСП какво е ? Една збирщина от *** ! Аз съм гласувал за АТАКА и искам като избирател СИДЕРОВ ДА СВАЛИ ТОВА ВРЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ! САМО ТАКА щЕ ИМАМЕ МНОЗИНСТВО И щЕ изхвърлиме от политиката мутрите на ГЕРБ , турците от ДПС и червените *** от БСП!
101
3
 
25
 
! Отговори
Levskiole преди 10 години
***! Не студентите са изостанали а ти мръсен червен *** си мислиш, че живееш в 21 век. Ти гьон сурат вивееш в престъпните 45 - 48 година когато клахте безнаказано най видните българи. Студентите от цялата страна се вдигат и това е вашият КРАЙ. Края на престъпната симбиоза между Сидеров и Станишев. В България няма да има национал-социализъм както в Германия. Ако трябва ще ви унищожим но национал-социализъм НЯМА да ИМА! Разбра ли ***!
100
1
 
19
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Това е ясен знак, че на комунистите им треперят гащите. Защото те помнят 1990 и 1997, много добре помнят какво стана тогава. И сега ще стане така!
99
1
 
20
 
! Отговори
Вук преди 10 години
Ех Янаки, колко си жалък и нагъл!!!!Има кой да ти вярва бе !!!
98
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доживяхме *** да ни учат на морал. Това е кощунство, но явно ние си го заслужаваме, защото продължаваме да търпим да ни упралвяват добре облечени и обучени в манипулирането на масите наследници на човеконенавистната антинародна партия.
97
4
 
27
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Защо не се намери поне един да каже нещо смислено от тази партия или не им дават думата. Изгониха Т.Дончева, защото мисли. Изпратиха начело кречетала като този с вечните му клишета и полу нормалната Манолова.ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН ДРУГАРИ. ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ЗАБВЕНИЕ.
96
2
 
27
 
! Отговори
ист преди 10 години
Нагъл комунист -представител на черното минало на България, Затова ви наричат червени ***,
95
1
 
36
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Иска да каже, вие си дрънкайте и протестирайте, а пък ни е ще правим каквото искаме, в нас хляба, в нас и ножа.
94
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** си Стоилов... от алчност вече не знаеш какво говориш!!! Всички сте за затвор, но не кой да е, а Белене - да копаете там докато не ви се разкървят ръцете!
93
1
 
46
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Другарите живеят още във времето на Бай Тошо, а не в 21 век. Студентите наистина доста позакъсняха с протеста си, но все пак по-добре късно, отколкото никога! ОСТАВКА на червените *** маскирани в различни партии!
92
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИЕ ДОПУДНАХМЕ ГОЛЯМА ГРЕШКА:МИРЕН ПРЕХОД!Децата ни бяха свидетели КАК МИРНО ПРЕХОЖДАХМЕ ЧЕТВЪРТ ВЕК!КАК СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ в УНИЖЕНЕ,УПОТРЕБЕНИ И ОГРАБЕНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА!ВИДЯХА как ВИЕ СТАНАХТЕ МИЛИАРДЕРИ,КАК ДЕЦАТА ВИ ЗАВЪРШИХА НА ЗАПАД,КАК КАРАТ СКЪПИ КОРЛИ,ВРЪЩАТ СЕ ОТ СКЪПИ ПОЧИВКИ И ТО САМА ЗАЩОТО НИЕ ПОЗВОЛИХМЕ ,ВИЕ ДА НИ ОГРАБВАТЕ!СЕГА ДЕЦАТА ИСКАТ МОРАЛ от НЕМОРАЛНИ КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ,СЪДИИ,ДЪРЖАВНИЦИ!ТЕ НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ НАЗНАЧАВАНИ ОТ КРАСЬО ЧЕРНИЧКИЯ!УБИИЦИ 44г.И КРАДЦИ от44-2009 с МОРАЛ
91
1
 
23
 
! Отговори
az преди 10 години
UUUUUUUUU.izostanaliq ste vie gospodin Stoilov.Tezi studenti sa ot malkoto koito iskat da ostanat da se razvivat v Bulgaria a vie gonite i tqh.UUUUUUUUUUu UUUUUUUUUu
90
2
 
36
 
! Отговори
so преди 10 години
"диктатът на финансовия капитал върху гражданите и икономиката"... Този основен, според другаря Стоилов проблем, произтича от фигури като Пеевски, които провокират хората. А другарите от позитано са изостанали с около 69 години.
89
5
 
34
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
Ха-ха-ха! А ти, червените бабички и мухлясалите страци в Парламента не сте, нали? Събуди се, другарю! Залповете на Аврора отдавна заглъхнаха!!!
88
2
 
37
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
До JourneyНяма да смисъл да се хабиш да му обясняваш , при положение , че един техен виден другар сравни БСП със СПИН . Само това е достатъчно човек да разбере що за стока са . ОСТАВКА другари и СЪД за всичките години крадене, крадене.... Е как се не накрадохте бе другари ??? И как само вие сте най-способните и можещи? А реално без да крадете и един лев ,да не кажа стотинка не можете да изкарате. ОСТАВКА И НА СЕЛО да си копаеш черешите продажен , червен *** .
87
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунизмът си отива, спете спокойно деца!
86
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червени наглеци, вместо да умувате, просто си признайте, че ви хваща шубето. В цял свят се знае - намесят ли се студенти, значи положението наистина е сериозно и може да излезе извън контрол. С удоволствие ще наблюдавам падението ви...