Кой може да спре мандата на Пеевски? Поправителен за КС

Бивш конституционен съдия и бивш депутат коментират казуса
29 окт 2013 09:37,
18
Кой може да спре мандата на Пеевски? Поправителен за КС
Клетвата на Пеевски за шеф на ДАНС пред НС. Снимка: Impact Press Group

Бившият конституционен съдия Димитър Гочев обяви, че прекратяването на мандата на Делян Пеевски е можело да стане с решение на Конституционния съд или по искане на самия народен избраник.

"Въпросът не е дали Делян Пеевски е народен представители, или не. Искането на президента сега е друго. Според мен това е допустимо", коментира той пред Нова тв връщането на казуса "Пеевски" в КС от президента Росен Плевнелиев.

Още по темата
По думите му в първия случай се е атакувало качеството на Делян Пеевски като народен представител, а сега се иска установяване на противоконституционност на акт на Народното събрание.

"И според мен това решение ще падне пред Конституционния съд", каза на свой ред зам.-председателят на 41-вото НС Екатерина Михайлова.

По думите й президентът сега иска обявяване за противоконституционно на решението за отмяна на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Държавният глава оспорва оттеглянето му от поста", уточни тя и добави, че след това ще трябва да се реши въпросът за съвместимостта или несъвместимостта на Пеевски с поста, от който е освободен.

"Тази каша я забърка парламентът. Той няма правомощия да прекрати мандата на Пеевски като шеф на ДАНС. Народното събрание наруши Конституцията по казуса", категорична бе тя.

Според нея Конституционният съд е на поправителен изпит.

"Надявам се да го издържи", заключи и Михайлова, след като в началото на този месец магистратите решиха, че Делян Пеевски остава депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Като опозиция сме подкрепили решение, с което възлагаме на Министерския съвет да предприеме необходимите действия. Решението на Народното събрание не противоречи на конституцията. Ще противоречат на конституцията действията на кабинета", каза Цецка Цачева
14
3
 
6
 
! Отговори
асд преди 10 години
Отговор: Никой не може да спре Пеевски. Той ако поиска ще е вечно депутат, независимо колко пъти е избиран, не избиран, напускал, връщал се. Независимо какво пише в конституцията, която вече се купува и продава с пари. Ако иска и президент ще стане.
13
7
 
14
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Свинята си е ***, ама някой май не мисли когато дава вето. Нали ако прасето не трябва да е депутат, то значи, че е законен шеф на ДАНС?!! Колко акъл се иска да сметнеш 2+2?
12
3
 
25
 
! Отговори
КОЙ ПОРЪЧА НА СВИНЯТ преди 10 години
ПЕЕВСКИ ПО МАЙЧИНА ЛИНИЯ ДЕДО ДС ЧЕНГЕ ДА СТАНЕ НАЙ УСПЯЛОТО СВИНЧЕ НА ПРЕХОДА С ТАКОВА СЪВЪРШЕННО ТЯЛО И ПАРИ НЕЗНАЙНО ОТКЪДЕ С БИОГРАФИЯ НА *** ОТ ТКЗЕСЕТО НА Г ГЕРГОВ
11
9
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тиквеници, суперпростаци, мамка Ви ненаситна за власт и грабежи измислени политици, олигарси и т.н., само със себе си ни занимавате. Ако не е свинята Пеевски друг проблем ще измислите и пак денонощно ще ни облъчвате. Всичките *** новини са за протестиращи, омотани до безкрайност съдебни саги, кражби, измами. Нищо хубаво по медийте не се поднася, а съм сигурен, че има. Ама медийте съзнателно ни тровят само с гадости. Такава България Ви е нужна. ***.
10
1
 
14
 
! Отговори
o румен лизача преди 10 години
колко ти плащат по цял ден да седиш и да пишеш едно и също копи пейст като *** ***.......... тва явно ти е РАБОТАТА
9
27
 
7
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Офшорналиев и Буда-лите НЯМА ДА СЕДНАТ НА РАЗПРАНИТЕ СИ ***, ДОКАТО НЕ НЕ НИ ПОДПАЛЯТ ЧЕРГАТА(дано не сме толкава прости, че да го допуснем)- До сега се клаха, в Румъния, Молдова, Сърбия, Македония, Хърватска, Босна. От 1923 година се избиват кюрдите в Турция- Сега било наш ред!- ПЪРВО беше диверсията САРАФОВО, ПОМАГАМЕ В СИРИЯ НА АЛ,КАЙДА, С ПРОВОКАЦИЙТЕ ПЕЕВСКИ И БЯЛ АВТАБУС ОПИТАХА ДА НИ ПОДПАЛЯТ ЧЕРГАТА, а подписали с ислямиста Ердоган договор да приемем 20 000 терористи от Ал,кайда и семействата им Сега се опитват да подпалят и Университета
8
3
 
29
 
! Отговори
До 7 преди 10 години
Кое е МАФИЯ бе, най големите мафиоти на България викат мафия и сочат с пръст. Това си е в типично комунистически стил. Народа одавна е разбрал кой е МАФИЯ в БГ, тия дето са 23+45г. на власт.
7
18
 
4
 
! Отговори
георгиев преди 10 години
Всички са *** Димитеров.Всички.Само ти не си ,? Аи ти от кои си, от коя партия,група,коалиция.А да от единствено честните мафиоти от ГЕРБ, нали. Е пък аз съм възмутен , омърсен , че един бивш комунист,пожарникар и мутра искат да управляват ОТНОБО.....
6
29
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тава е абсолютна глупост с коята Плевенлиев се излага.Всъщност , друго решение в полза на Пеевски , ще изкара отново хората на улицата, а това е и целта на Плевенлиев,Борисов и цялата им МАФИЯ.Много искам да чуя един въпрос поставен от репортер на някоя от телевизиите:"За коя партия ще гласувате" и ще риви гледат като ***.Нови избори партии. и стари партии.Хайде на РЕФЕРЕНДУМА: ЗА и ПРОТИВ-БЕЛЕНЕ,ИЗБОРИ.....
5
2
 
16
 
! Отговори
атом преди 10 години
не са имали интерес да го премахнат,но в момента когато той преминава в друг отбор им става трън в очите.Нас ни интересува докога политиците ни ще коват закони защитаващи интересите на олигархията,кога ще вземат мерки за ликвидиране на корупцията и в средните и ниските ешелони на администрацията.Питам също и кога ще се обложат с данъци и онези имоти които бяха заснети с хеликоптер преди години,а също така и доказване на произхода им.
4
4
 
47
 
! Отговори
димитров преди 10 години
Това безобразно и арогантно държание на Пеевски , БСП и ДПС отврати народа. Тая олигархична коалиция е дошла май само за да краде и лъже - да си ходят! Браво на младежта на България - тя ще ни отсрами и ще си осигури ново бъдеще в стратана! С вас е целия народ момчета и момичета! Само прасетата от ДПС , Червените *** и фесовете от Атака са против- но те са и 10% от народа - да си ходят!
3
1
 
40
 
! Отговори
атом преди 10 години
Аз не мога да разбера докога вие долни *** ще ни занимавате със вашите дрязги и интриги. Виновен бил,невинен бил.Това нас не ни интересува.По-скоро ни интересува защо по дяволите този дебелак (ако е виновен) не е в затвора. Защо досега управляващите не са взели мерки да му се потърси отговорност - защото и на децата им е ясно вече, че ако искаха управниците ни можеха да окажат влияние върху съда за да го "отстрелят" Но явно до този момент Пеевски е бил от техният отбор и не са имали интерес
2
18
 
13
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Хайде стига сте отвичали вниманието на хората с това прасе. Станахте банални. Така останалите 239 прасета - бивши (ГРОБ) и настоящи *** (БКП-БСП) - си правят далаверките докато народа блее в друга посока. А дано го махнат тоя, че тази тема е безОбразно изтръкана, meh ...
1
2
 
41
 
! Отговори
DeadZeppelin преди 10 години
*** - олигарх - мафиот - пеевски