Забрана протест не спира, убедена е Фандъкова

Най-важното според нея е да има диалог, да не се стига до насилие
29 окт 2013 13:57,
16
Забрана протест не спира, убедена е Фандъкова
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

Младите хора са активни, протестите са процес, който не може и не бива да бъде спиран със забрани, коментира окупацията на Ректората столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите й висшите учебни заведения са автономни институции, решенията за протести се вземат от академичните ръководства и студентските съвети.

Най-важното според Фандъкова е да има диалог и да не се стига до насилие.

"В София много граждани имат възможност да упражнят демократичното си право на протест", посочи тя, цитирана от БТА.

"В центъра досега палатковите лагери бяха два, съгласувани със Столичната община - до паметника на Цар Освободител, сега има и нов – пред Президентството. Затова и никакви упреци към общината вече не са уместни", настоя тя.

"Столичната община спазва закона и се опитва да създаде такава организация, че гражданите да могат да изразяват своята гражданска позиция и в същото време да не се пречи на работата на хората в града" категорична бе Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
0 преди 10 години
Цветанов вече е на бойна линия,само чака правителството да падне и започва да действа ,така ще измайстори изборите както само той си може - е мили българи това си и заслужавате -Борисов и Цветанов и мутренската им държава.А раформаторчетата са готови и с дявола да се съюзят само и само власт да имат.Но мафиотите ще им изиграят такъв номер,че ще го помнят дълго време,така както сега го помни Сидеров.Но те и това си заслужават,като не могат да чакат до следващите избори-властолюбие ги е налегн
13
4
 
10
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Така е другарко Фандъкова. забраните не спират протестите но това не попречи Феруари да пребивате непълнолетни протестиращи защото нямали разрешение. Не ви опречи да пребиете и протестиращите срещу убийствата в Катуница. Най добре мълчете за да не личи колко сте зависима от вожда си.
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даскалицата по руски език недоучила какво да каже - Тиквата заповядва.
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овчицата на Бойко,какво очаквате от нея -тя толкова си може
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забрана протест не спира, убедена е Фандъкова--------Затова тя - а, някой да гъкне нещо със съмнение, че е против властта, тича, затваря улици, води преса, дава микрофони, инструктира полицията да не би да го набие и т.н. ...Ега ти лицемерието!Тя прави всичко по силите си, да съдейства и да подкрепя така наречения "протест", който работи само и единствено в полза на ГЕРБ, а тука ни пуска димки...
9
4
 
2
 
! Отговори
Тодор Живков преди 10 години
Към *** измуча:Мъка,мъка,мъка. Ако искаш мога и социалистическа да я нарека?Щом държиш :)))
8
7
 
17
 
! Отговори
dassy преди 10 години
Тази *** не разбра ли, че проблемът възниква там, където се пречи на останалите- да учат, да се движат по централните илици и кръстовища, да не срещат в сърцето на столицата палаткови катуни. Никой не оспорва правото на протест, но той не трябва да е в разрез със законите и да накърнява правата на другите. Просто е.
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Fandukova, prechish mi na predvijvaneto, razkarai prostacite ot ulicite, ne mi spiray gradskiq transport, razbra li tupa kravo
6
4
 
14
 
! Отговори
ivod преди 10 години
Наистина ли ? За това ли 2011 на животновъдите им искахте 10 000 като гаранции , ветеринари , маршрути .... ? Или зависи кой протестира и колко ти плаща ?
5
21
 
13
 
! Отговори
дедо пич преди 10 години
Засрамете се бе червени темерути!Добре,че има и даскалици да ви налеят малко акъл в *** Червени бетонни милиционерски тикви!
4
2
 
12
 
! Отговори
Говедото измуча преди 10 години
Тодоре, ти никога си нямал понятие, що е това комунизъм. Теле си бил, когато си учил, *** стана, за да мучиш. Какъвто си бил, такъв си и остана.
3
12
 
13
 
! Отговори
Тодор Живков преди 10 години
Ах, как плачкате, че хората ще излязат от зомбираното си състояние на комунистическо затъмнение! :)
2
15
 
33
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Лъжи, г-жо Фандъкова, лъжи! Кажете ми един ден от онези сто и кусур, в които едни "демократи" протестират, и в който са поискали разрешение за блокиране на центъра на града! Столична община не спазва закона, а си затваря очите и не създава никаква организация! И ако обичате да ми дадете квалификация на термина протест - всеки можел демократично да протестира?! Имате ли идея какво означава думата демокрация?
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да така е.И много правилно казано.