Гафът "Боевски" взе главата на посланика ни в Бразилия

Чавдар Николов си тръгва - не уведомил МВнР и прокуратурата
Обновена: 6 ное 2013 20:41 | 6 ное 2013 17:02,
55
Гафът "Боевски" взе главата на посланика ни в Бразилия
Посланик Чавдар Николов. Снимка: МВнР

Мандатът на посланика ни в Бразилия Чавдар Николов ще бъде предсрочно прекратен.

Това е дисциплинарното наказание, което налага министърът на външните работи Кристиан Вигенин, след като се е запознал с протоколите от изслушванията на Дисциплинарния съвет на МВнР и събраните доказателства по случая "Гълъбин Боевски".

Още по темата
От Външно допълват, че действията на посланика ни по процедурата по експулсиране на Боевски представляват нарушение на Закона за държавния служител – неизпълнение на служебни задължения.

От ведомството на Вигенин поясняват, че нарушенията на Николов са две – не е уведомил предварително МВнР за основанието, поради което Боевски е оневинен, и времето, когато щангистът ни ще се прибере в България.

От друга страна, дипломатът ни не е сигнализирал и други държавни органи и институции, които имат пряко отношение към случая "Боевски" – прокуратурата и Министерството на правосъдието.

Като аргумент за прекратения мандат на Николов се сочи и това, че поведението му по казуса е довело до намаляване на общественото доверие в Министерството на външните работи, сред чиито основни функции е да защитава правата и интересите на българската държава и на българските граждани и юридически лица в чужбина.

Въз основа на това от Външно министерство заявяват, че министър Вигенин ще инициира приемането на правителствено решение с предложение до президента за издаването на указ за освобождаване на Чавдар Николов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федеративна република Бразилия.

Dnes.bg припомня, че Гълъбин Боевски, който бе задържан през октомври 2011 г. и осъден на две инстанции на 9 години затвор, се прибра в България на 23 октомври, което изненада всички институции у нас. Оказа се, че Бразилия е взела "суверенно решение" за щангиста като "израз на хуманно отношение" към затворника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
10
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
Тия мързеливци наречени "посланици" са отвратителни ***, които нищо не вършат.
46
0
 
4
 
! Отговори
www преди 10 години
При кой посланик освободиха наркодилъра Гълъбин Боевски е ясно. Ясно е и как го освободиха. Но при кой посланик го задържаха? Това също е важно, но някак си остава неясно.
45
0
 
5
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
До какво води един скъсан куфар преди полет?Или нагоре, или надолу.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименслужителите на МВнР ПО ДОБРЕ ДА НЕ СИ ДАВАТЕ МНЕНИЕТО ИЗ ИНТЕРНЕТ ЗАЩОТО 2 РЕДА НЕ МОЖЕТЕ СВЪРЗАНО ДА НАПИШЕТЕ ВИЖТЕ какви ГЛУПОСТИ НАДРОБИХА СЪЩИТЕ ,,УМНИЦИ ПО СЛУЧАЯ С БЪЛГАРСКАТА ЛЕКАРКА В ИТАЛИЯ И ТОГАВА ПИШЕТЕ НЕСВЪРЗАНИ НЕЩА ИЗ НЕТА САМО ,ЧЕ ТАМ ДОРИ НАКАЗАНИ НЯМА А ИМА И ФАЛШИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ ПОДАДЕНА ДО БЪЛГАРИЯ И ДО МЕДИИ СМЕШНИ И НЕКАДЪРНИ САМО ТАКИВА СЕ НАЗНАЧАВАТ
43
1
 
2
 
! Отговори
lili преди 10 години
tosi poslanik ot brasilia e bratovtschet na bivschijat vanschen min.mladenov nekadarnzite na gerb faktite sa na lize ima mnogo takiva v vanschno pak agentite gi pratiha poslanizi v tschujbina Ivan dimitrov agenta oti jivkvo vreme sega e v kasahstan poslanik Ivan sirakvo isvesnija donosnik i blisatsch na vsitschki vlasti e poslenik v lueblana da ne govorim sa maksim koti si potschiva v posolstvoto v arjentina 3 madnata bes da e Profis.ama agenti skrit i donosnik i t.n. mnogo sa i kakvo ot tova
42
1
 
5
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
То няма значение името на посланника.Просто за трафик на 9 кила кокаин 2 години само едвали го има някъде по света.То и 20 дена да си момиченце в кафеза стига,но нашите прокурори що го бавят Гълъбинчо.
41
0
 
15
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
По-добре ни информирайте колко време му остава за това, че гълъбчето е пропяло ...
40
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В този случай да махнат посланика е доста глупаво. Откога посланник се занимава с престъпници или осъдени?! Той има триста други работи. И защо да знае за някакъв си бивш олимпииски шампион?!?! в Дали са известни осъдените или не си е техен проблем, не е на посланника, но защо медиите правят такива глупости да насочват вниманието безпричинно? Отново направихте простотия - не виждате ли, че всичко в България се предизвиква от вас, медиите, било протести, било разни други, само търсите сензации.
39
0
 
6
 
! Отговори
made in bulgaria преди 10 години
ей тъпо тъпо че вдлъбнато даже :(цял живот ли комплексирани политици..ще се водят по логиката ама кво ще кажат другите ...бий ли те някой по празната кратуна..кво направили в бразилия.кои сме ние че да им съдим решенията...имаш един милион главоболия на главата..решението на бразилците..ти става приоритет :(
38
6
 
29
 
! Отговори
Швейк преди 10 години
Що за *** е този Вигенин не знам. Какво по добро за държавата от това да си прибере тихомълком обратно този ***. Обаче ако посланика беше информирал, щеше да се вдигне една пушилка и накрая цяла България щеше да бере срам, и Боевски да трие нара в братска Бразилия. Тъпанарско-селска ентелегенсия... като онази *** дето преди няколко години предаде българското дете на полската ***, за да се съобрази с "европейското право" . Да ви се*а на правото, дето е за всеки друг но не и за бг граждани
37
17
 
19
 
! Отговори
некой преди 10 години
Гафовете на Орешарски в сравнение с тия на Бойко са като детска игра.. Някой обвинява ли Орешарски в това,че е мутра, откровен престъпник.. има ли участия във фирми с бивши Сикаджии.. има ли бивша жена с банка, която е милиардерка
36
9
 
16
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
ахахахха абе момче ти добре ли си какви комунисти те гонят .. Гълъбин беше виден авер с ББ и част от ГЕРБ допреди 2 години.. много ти е къса паметта.. ако е бил муле и е играл с Български политици.. то това са ББ И ЦЦ ***
35
0
 
13
 
! Отговори
Индийски факир преди 10 години
Връщам се в индия, защото вие имате къде къде по големи факири от мен,Съдия може да осъ ди убиец с нож на два месеца условно и вие вярвате,друг за кражба за милиони да бъде пуснат срещу 500 лева гаранция на свобода,има и такива съдии,които вината прехвърлят от виновникавърху свидетеля, Не немога да остана, вие сте къде ,къде пред нас индийските Факири, и най вече в съдебната система и прокуратура
34
1
 
1
 
! Отговори
Lubenov преди 10 години
I sega da ne vzeme v.minister da tarsi i polzite ot bg darjavni targovski predstavitelstva v chujbina, deto i te ne znayat za kakvo sa tam - polzata ot tyah e samo golyam dalbok minus za pogrebvane na bg iznos.
33
7
 
18
 
! Отговори
инспектор Дюдю преди 10 години
Гаф след гаф.Тоя посланник от бившите ДС ли е??? Всичко казано от Вегенин е парлама.Наркодилъра явно е освободен срещу откуп от мафията на комунистите.А посланника е освободен поради неосигурен коридор през митниците т.е. провалил е доставката...
32
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още един калинчо-малинчо аут.
31
1
 
23
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
така се"работи" в българските посолства.
30
8
 
11
 
! Отговори
ЧОЧООЛУ преди 10 години
А ,ЗА БЕЗХАБЕРНИКА НЕЩО ДА СЕ КАЖЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС ? НЕ Е ВИНОВЕН МАЙ САМО ЗА МИШО БИРАТА ? И В ТАЗИ ДАЛАВЕРА С БОЕВСКИ НИ МИРИШЕ НА ПРЕГОРЯЛА ТИКВА ! НО ,ТОЙ НЕ Е ТОЛКОВА ВИНОВЕН ,ЧЕ СА ГО ПИСАЛИ В СПИСЪЦИТЕ КАТО ДЪЛБОКА РЕЗЕРВА НА БКП И ДС ! СЕГА ДА МУ БЕРАТ ЯДОВЕТЕ РАЗНИ ГЕНЕРАЛИ В СЯНКА !
29
2
 
30
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Измиха си ръцете! А институциите ......те винаги са изненадани.
28
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбирам защо веднага се хванахте за ГЕРБ. "Чавдар Николов е дипломат от кариерата със солидна подготовка и комплексен професионален опит. Завършил е магистратура в Московския държавен университет по международни отношения."А спомнете си кой на жремето учеше в Москва, а?