Чобанов потвърди: По 50 лева за пенсионерите по Коледа

Разхлабване на коланите няма, увери финансовият министър
Обновена: 9 ное 2013 14:42 | 9 ное 2013 14:37, Красимир Ангелов
63
Чобанов потвърди: По 50 лева за пенсионерите по Коледа
Петър Чобанов. Снимка: Булфото

По 50 лева коледни добавки ще получат пенсионерите с пенсии до 251 лева, съобщи финансовият министър Петър Чобанов в предаването "Седмицата" на Дарик. Финансист №1 бе категоричен, че подкрепя този вариант, предложен от социалния министър Хасан Адемов.

Петър Чобанов обясни, че до средата на 2014 г. трябва да има яснота за повишаването на възрастта и стажа за пенсиониране.

Още по темата

"Възможно е МВФ да ни разкритикува за спирането на пенсионната реформа, но временното й прекратяване ще остави глътка въздух и възможност да се седне на масата за преговорите", посочи финансовият министър, според когото трябва да се върви към увеличаване на възрастта за пенсиониране.

Петър Чобанов бе категоричен, че приходите в актуализирания бюджет могат да бъдат изпълнени и нова актуализация на тазгодишния бюджет няма да се наложи. Финансовият министър посочи, през октомври са надхвърлени плановете за събираемост на НАП.

Петър Чобанов посочи още, че до края на годината могат да бъдат осигурени нужните пари за справянето на ситуацията с бежанците. По думите на финансовият министър става въпрос за сума, която е малко под 20 млн. лева.

"Целите, които си поставяме, са съобразени с икономическия цикъл", заяви още Петър Чобанов. По думите му заложеният дефицит от 1,8 на сто и увеличаването на дълга на страната ни догодина не води до свръхзадлъжнялост. Още повече, че в средносрочната рамка за страната ни е предвидено намаляване на дефицита. Ето защо по думите на финансовият министър "разхлабване на коланите няма".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
13
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
Дали на следващите избори някой ще гласува за БСП и ДПС освен тези с полираните мозъци???Давайте, по минусите ще ви позная:)
30
0
 
11
 
! Отговори
250-300 lw. преди 10 години
Ех, момче!... Ако живееш с 250-300 лв. на месец за ТЕБ ще е добре; намаляваш килцата, добиваш одухотворен и духовен вид, философски и загадъчен..За нас е лошо, че нямаме зъби... протезите гонят 500 лв. най- простите..Никога няма да си направим... НО ако и ТИ си на нашето дередже( положение) БЪРЗо ще ти изкапят зъбите, защотот няма да имаш пари за зъболекар..Непременно, момчето ми, ПРЕДЛОЖИ за такъв експеримент на ОХРАНЕНИТЕ ЛУКСОЗНИ министри,дами от НС.Ще се ЗАСРАМИТЕ, като поживеете като нас!
29
1
 
12
 
! Отговори
ДО13 от пенсоинер преди 10 години
Браво на тази майка дето те е отгледала!С пожелание,когато ти излезеш в пенсия ,да те нарекат ***.
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам как се живее с 250лв.Не искам и да опитвам, така че не виждам нищо лошо старците да получат по 50лв повече.Това няма да ги направи по-богати или нас по-бедни.Подкрепям го, защото една държава се познава по това как се грижи за тези, които не могат сами - старци, деца и инвалиди.
27
2
 
4
 
! Отговори
Uzunow преди 10 години
Zigani i turzi ste wzemat po 50 lw a balgarite koito sa rabotili po 40 godini ne-sram za uprawljwastite.
26
1
 
9
 
! Отговори
мамин идичобановот преди 10 години
чобанов е лява резба от на станишев дружките
25
4
 
17
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Браво господа икономисти, вкарахте младото поколение в дълг за да може да зарадвате шепа пенсионери. И баща ми е пенсионер, бивш граничар. Остави си здравето и младостта по балканите и няма да получи 50 лева премия. Знаете ли, че докато беше на служба му вземаха 1/3 от заплата за да хрантути *** и старци, а сега за него ... нищо. Пак гласувайте за тия изменници, пак.
24
1
 
15
 
! Отговори
Шматки преди 10 години
Айде ,поне 300 000 гласа по-малко за БСП , абе хора вие добре ли сте, как може да си разделите гласоподавателите и да загубите толкова глас?!
23
1
 
15
 
! Отговори
КОЙ? преди 10 години
Кой измисли тази глупост? КОЙ?
22
1
 
22
 
! Отговори
до Чобанов преди 10 години
Що се излагате ве Чобанов, по-добре дайте на всички по 30 лева отколкото да делите хората ! Безсрамна глупост от най-висша степен!
21
18
 
6
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
БРАВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО АКО БЕШЕ МУТРАТА ТИКВАТА БУДА ЩЕШЕ ДА ВЗЕМЕ ПО 50
20
3
 
13
 
! Отговори
jo преди 10 години
Този коса ли има, или някой му е сложил две шепи водорасли на кривата глава ?
19
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма да ви подкрепя на извънредните избори,излъгахте народа,не премахнахте данъка на спестяваниятя ,делите децата на първо и второ,нима първото има по-малко разходи от второто,облагоделствате пак ромити,няма да подкрепям и герб,аз съм за НИКОЛАЙ БАРЕКОВ
18
4
 
8
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
ae Chobanov, teb maika ti li te podstrigva oshte?
17
9
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Ei tui pensionerite sa mnogo typi jivotni... s 50 leva se zalygvat...
16
10
 
11
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Пенсионерите са овце, никаква глава няма да надигнат, ами ще се наведат та още да ги стриже Станишев.
15
2
 
15
 
! Отговори
da преди 10 години
Ами браво... баба ми надхвърля с няколко лв. значи е богата, а комшийката е с няколко под и бедна...ех другариии, другариии:)
14
2
 
20
 
! Отговори
Добре ли си бе Чобан преди 10 години
Сега всички пенсионери трябва да скокнат на тая гавра, това просто е абсолютна глупост! Пак настройват и разделят хората.
13
0
 
5
 
! Отговори
bg преди 10 години
e nali e lesno da se obe6tava,e nema takava darjava
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много, ама много несправедливо