Чобанов потвърди: По 50 лева за пенсионерите по Коледа

Разхлабване на коланите няма, увери финансовият министър
Обновена: 9 ное 2013 14:42 | 9 ное 2013 14:37, Красимир Ангелов
63
Чобанов потвърди: По 50 лева за пенсионерите по Коледа
Петър Чобанов. Снимка: Булфото

По 50 лева коледни добавки ще получат пенсионерите с пенсии до 251 лева, съобщи финансовият министър Петър Чобанов в предаването "Седмицата" на Дарик. Финансист №1 бе категоричен, че подкрепя този вариант, предложен от социалния министър Хасан Адемов.

Петър Чобанов обясни, че до средата на 2014 г. трябва да има яснота за повишаването на възрастта и стажа за пенсиониране.

Още по темата

"Възможно е МВФ да ни разкритикува за спирането на пенсионната реформа, но временното й прекратяване ще остави глътка въздух и възможност да се седне на масата за преговорите", посочи финансовият министър, според когото трябва да се върви към увеличаване на възрастта за пенсиониране.

Петър Чобанов бе категоричен, че приходите в актуализирания бюджет могат да бъдат изпълнени и нова актуализация на тазгодишния бюджет няма да се наложи. Финансовият министър посочи, през октомври са надхвърлени плановете за събираемост на НАП.

Петър Чобанов посочи още, че до края на годината могат да бъдат осигурени нужните пари за справянето на ситуацията с бежанците. По думите на финансовият министър става въпрос за сума, която е малко под 20 млн. лева.

"Целите, които си поставяме, са съобразени с икономическия цикъл", заяви още Петър Чобанов. По думите му заложеният дефицит от 1,8 на сто и увеличаването на дълга на страната ни догодина не води до свръхзадлъжнялост. Още повече, че в средносрочната рамка за страната ни е предвидено намаляване на дефицита. Ето защо по думите на финансовият министър "разхлабване на коланите няма".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
11
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Позор за това сталинистко правителство, което раздава парите на работещите българи на глупави пенсионери и многодетни ***!Вместо да имаме магистрали и друга инфраструктура ние ще караме по дупки и прахоляци заради Станишев и мафиотизираното му правителство!
10
0
 
15
 
! Отговори
Витков преди 10 години
А тези ,които са с 252-,3,4,5,6,7,8,9 са по- богати ,така ли??? Пак глупости необмислени, колко хора гласуваха за вас ,дето са с 252 лева пенсия,знаете ли???Вдигнете границата на примерно 350,400 лева, така е по-справедливо.Нашите са с 254 и 256 лева и няма да вземат, значи на изборите 2 гласа по-малко, е много съм се чудил на ГЕРБ как сами си го набиват и вие сте същите.
9
3
 
11
 
! Отговори
аут преди 10 години
Тази осанка, интелигентна физиономия, образец за мъжко съвършенство! ...
8
13
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
И КОГАТО ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ,ЩЕ ГИ ДАДАТ НА ЛЮБИМИТЕ СИ ВНУЧЕТА ,И ПАК ЩЕ РЕВНАТ ,ЧЕ СА БЕДНИ !!!
7
3
 
20
 
! Отговори
Богат пенсионер преди 10 години
Г-н Адемов, благодаря за коледния подарък, аз съм с 252 лв. пенсия!!!! Докога това разделение, докога спонсориране на определени категории???? Егати правителството, егати социалната му политика.
6
3
 
12
 
! Отговори
Богат пенсионер преди 10 години
Г-н Адемов, благодаря за коледния подарък, аз съм с 252 лв. пенсия!!!! Докога това разделение, докога спонсориране на определени категории???? Егати правителството, егати социалната му политика.
5
3
 
19
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ПЕНСИОНЕРИТЕ ПАК ЩЕ БЪДАТ УНИЗЕНИ ЗА ТЕЗИ ПЕНСИИ.ЗА ТЯХ НЕ НА ВСИЧКИ ЩЕ ИМА 50 ЛЕВА,КАТО НА ПРОСЯК,А ОСТАНАЛИТЕ ТЕ НЯМАТ НУЖДА ОТ ТЕЗИ ПАРИ.КАК ГО ИЗМИСЛИЦА ТЕЗИ.
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по 12000лв за чобаните с ножовете и по 50вл за пенсионерите годишно. Които ги гласува тези бюджети трябва да бъдат тикнати в концентрационни лагери заедно с децата и роднините си. Или нещо по-бързо.
3
1
 
21
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Мой познат е пенсионер на 53г. защото е работил мините и пенсията му е около 650 лв.Само че човека взел,че хванал някакво белодробно заболяване и сега ползва помпичка,а за месец отиват 5-6,които струват над 20 лв. едната.Намерил си е работа някъде,като пазач и с много пъшкане и задъхване успява да свързва двата края,без да се оплаква,но виждам че не му е леко,тъй като жена му е безработна и има дете ученик. Защо и за него да няма?
2
4
 
22
 
! Отговори
aia преди 10 години
50 лв. ...само хвърлят прах в очите на пенсионерите!
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе тия хора пенсионерите по- добре да се пишат бежанци! Къде- къде ще им е по- изгодно. А и ББ няма да им вика вече некачествен матриал, щото от ДПС ще го обвинят за ксенофоб, те бежанците ислямисти са само супер матриал!)(