Протестна тишина около НС, а вътре – работата потръгна

ГЕРБ не се регистрираха, но в залата имаше 133 депутати
Обновена: 12 ное 2013 10:20 | 12 ное 2013 10:20,
50
Протестна тишина около НС, а вътре – работата потръгна
Жандармерия варди подстъпите към НС. Снимка: архив, Булфото

Две малки групи протестиращи се събраха тази сутрин пред парламента. Десетина души застанаха откъм задния вход на Народното събрание, а още толкова – откъм храм паметника "Св.Александър Невски".

Протестиращите са доста тихи. Не се чуват никакви скандирания, само от време на време се надуват свирки.

Протестиращите очакват към тях да се присъединят "Ранобудните студенти" от Ректората.

Вчера те направиха заявка за блокада на парламента по време на извънредното заседание, днес обаче обявиха, че тя ще е по-скоро символична.

В района обаче има засилено полицейско присъствие. Парламентът е ограден, а коли на жандармерията са спрени в зоната за сигурност.

Междувременно парламентът започна работа без проблем. ГЕРБ не се регистрираха, но НС събра кворум от раз – 133-ма народни представители положиха пръст на пултовете.

Веднага след като председателят на НС Михаил Миков откри заседанието, опозицията влезе в пленарната зала под аплодисментите на останалите депутати.

Очаква се днес парламентът да избере заместници на Христо Бисеров за овакантените му два поста.

Заявките са за зам.-шеф на парламента да бъде избран Алиосман Имамов, а за председател на правната комисия - Четин Казак, и двамата депутати от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 10 години
"Междувременно парламентът започна работа без проблем. ГЕРБ не се регистрираха, но НС събра кворум от раз 133-*** народни представители положиха пръст на пултовете"Ибррикчиите от БСП + Дпс имат общо 120 човека. Останалите 13 дали са дошли от сирийците, или от мазните *** на хидроинженера от Юруш? Тези национални предатели не подкрепяли правителството с участие на ДПС и днес не помогнаха за избирането на зам. в НС с име незавършващо на ОВ?ши от сирийците или от предателската партов Юрущ
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25 "студента" тръгнали от Пловдив да окупират днес НС. Растоянието Ся ПВ се пропътува за 2 ч. Ама те тръгнали снощи. Първо дрогата и секса и м/у другото някоя проявя на "справедливост" като сблъсък с полицията. И нали са "ранобудни" трябва и рано да изтрезнеят. А бе окуПЕРКОВЦИ да се кротвате на задниците, ако ще учите учете, че бате ви Б.Б. вашият идол чака да ставате картофопроизводители и овчари. С вашите знания, които ще натрупате от протестите, само за това ще ставате. Браво на полицията.
36
3
 
1
 
! Отговори
обекивен преди 10 години
Сaмо Боко ще изтaковa червените чaкaли!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZIRK + BLA,BLA, ...BOKO...BOKO...
34
5
 
8
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Оставка, веднага, червени ***...и никога вече на власт
33
1
 
2
 
! Отговори
до en taro adun преди 10 години
такива психопати като таб са правили лагери ,
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и след Данчо Лъчо Мозъка
31
1
 
8
 
! Отговори
ист преди 10 години
Следващия е Данчо ментата
30
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!Какво ви донесе измислената демокрация-анархия,безработица,мизерия,убийства,разделение на обществото,липса на държавност и т.н.
29
18
 
14
 
! Отговори
mopps преди 10 години
Смачкайте *** протестърски, Прокопчовци мръсни!
28
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНе тиквоците ами целия народ *** *** и пак *** време е да спре всичко грабвайте оръжие кои каквото има иначе не можем да изметем червената ***. Кръв трябва да се пролее както комунистите лееха кръвта на нашите деди ...
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 30/ Браво, каза им го! Тогава доста хора казваха: "Ми то нищо не зависи от мен!" Сега се делете на пембени, пипитени и незнам какви си! А, турците гласуват под строй!!!
26
12
 
32
 
! Отговори
ново 20 от Кърджали преди 10 години
В средите на младежкото ДПС се коментира как като вземат властта с мнозинство на мястото на паметника на Васил Левски в София ще направят обществена тоалетна. На следващите избори пак ходете всички за риба, на излет в планината и само не пред урните. Затова пък 500000 турци са с бюлетината на ДПС там и да не ви е чудно как в парламента ще има 140 депутата на ДПС, ако неи повече.
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zashto ne spomenavate che kvorum im osiguri BOKLUCITE OT ATAKA
24
18
 
7
 
! Отговори
ЕЙ МН ЯД преди 10 години
АЕ УМНИЦИ ПЪРВО КВОРУМА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ЩЕ СЕ ГЛАСУВА "ЗА" ПОСОЧЕНИТЕ ДУПЕТАТИ.ПЪРВО ВИЖТЕ КАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ОТ АТАКА И ТОГАВА АКАЙТЕ КРЪВ ОТ ЯД ! АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ РАНОБУДКОВЦИ
23
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво стана?Стана това, че тиквоците пак лапат бахура!
22
13
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До en taro adunХА-ХА-ХА...РЕЧЕ БОГ ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА, А БОКО РЕЧЕ - ...Аз съм скромен и искам само три неща - ВЛАСТ, ВЛАСТ и ВЛАСТ..., и в борбата за тези три неща, ако трябва, като Башар Асад в Сирия - камък върху камък няма да оставя, та камо ли живи хора!"За такива "Буда"-ли... Великият Български Народ е казал: - "ГЛАДНА КОКОШКА - ПРОСО СЪНУВА..."И- На бодлива крава, бог рога не дава (народа също!!!).
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали знаете какво е казал Васил Левски -- НАРОДЕ???? С тази дума и четирите въпросителни безпогрешно е дал определението за българите. Колко трябва да станат въпросителните за дасе осъзнаем? КОЛКО ? -- ще докажем ли че сме народ или ни харесва да сме ***.
20
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕД НС ВЪОБЩЕ НЕ Е ТИХО И МАЛОБРОЙНО. КАНАЛ 3 ИЗЛЪЧВАТ ПРЯКО.
19
6
 
14
 
! Отговори
срам преди 10 години
ето Волен Сидероглу отново показва на кого служи срам , срам , срам