МВР стегна граничния обръч, връщаме имигранти в Турция

Цветлин Йовчев иска обща европолитика за бежанците
15 ное 2013 18:05,
108
МВР стегна граничния обръч, връщаме имигранти в Турция
Министър Йовчев в Елхово. Снимка: БТА

Все по-малко нелегални имигранти преминават държавната ни граница през последните дни, отчете на брифинг в Елхово вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Последните данни показват, че през изминалото денонощие са върнати повече от 100 души, а през предишното - 150, посочи той.

МВР шефът припомни, че се изгражда временно преградно съоръжение по граничната полоса с Турция, което трябва да бъде готово до края на февруари.

Още по темата
"С него ще решим съвместния проблем по границата и преминаването на нелегални емигранти на наша територия", каза той.

По думите му се укрепват и черните пътища край граничната бразда, които да улеснят придвижването на "Гранична полиция".

"Създадена е много добра организация за охрана на границата, командированите колеги от страната успешно се справят със задачите си. Ще им бъдат изплатени всички командировъчни за дните по границата", обеща Йовчев.

Министърът диференцира навлезлите в страната ни емигранти в три групи.

В първата са хора, които нямат основание да търсят защита у нас и чийто статут Агенцията по бежанците трябва да определи до седем дни.

Във втората група са случаите с хуманитарни проблеми, за които Агенцията трябва да се произнесе до един месец, а хората са в места за настаняване от открит тип.

В третата група са емигрантите, заявили, че търсят у нас защита и не е ясна самоличността им - те ще бъдат настанявани в места от закрит тип до произнасяне на Агенцията до шест месеца.

По думите му сега в страната пребивават около 700 семейства от Сирия или приблизително 5000 души, останалите около 3000 нямат основание за признаване на статут на бежанци.

Цветлин Йовчев се обяви за създаването на единна политика и подход спрямо бежанците в Европа, както и за единна схема за тяхната интеграция, за професионално поделяне на тежестите и отговорностите, свързани с тях.

Министърът настоя, че е необходимо и Държавната агенция за бежанците да ускори всички процедури, свързани с чужденците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 10 години
Пълно и безусловно затваряне на границата както направиха гърците. Всяко друго решение е потъпкване на националния интерес. Като изключение-отделни случаи могат да се допуснат, но само през КПП, а не незаконно.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до виж сега, задникНе сте прав - ОПИТАЛ се е да направи, т.е. да цивилизова турците. Но, за съжаление, вижте какво става сега в турция! Пълзящ ислямизъм и неоосманизъм!А и за произхода на Ататюрк - има много силни съмнения по отношение на това дали е етнически турчин!
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DIREKNO ZA TURTSIA DA GI IZTRELVAT TEZ BEJANTSI NIAMA TUI ONUI TE I SAS EZITSITE TAM SA BLIZKI VSI4KOTO MOAMED,ALI,XASAN S MARSH NA SKOK I V TURTSIA OTNOVO!!!!
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...сетила се Мара...
71
0
 
9
 
! Отговори
ATAKA преди 10 години
Сирийските бежанци в Катар и Саудитска Арабия!vestnikataka.bg/2012/10/%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8/
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анкара призова и Съвета за сигурност на ООН да създаде защитени буферни зони на сирийска територия. Имено тия зони ще са сьс цел да останат в дьржавата си който е против това да ги приема да ги гледе
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА обаче тези хора това и чакат те идват не за помощ а да грабят Българска земяОсвен в София да ги вьржеш не биха останали Земя плодородна петрол жизнен стандарт лошото че има и много ама много болшевики близкия изток беше тяхната болест
68
0
 
11
 
! Отговори
койчо преди 10 години
Като се казва колко са върнали ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА КОЛКО СА ПРЕМИНАЛИ???
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега същите държави, които ги предизвикаха, искат от Европа да поеме бежанците, сред които не по-малко от половината са вече споменатите джихадисти и техните семейства! Особено нагла е държавата, която стана плацдарм на агресията Турция. Преди дни турският министър по европейските въпроси Егемен Багиш заяви в интервю за в. Ди Велт, че Евросъюзът трябвало да приеме сирийски бежанци. Анкара призова и Съвета за сигурност на ООН да създаде защитени буферни зони на сирийска територия. До момента призивът не е получил отговор, просто защото в Съвета за сигурност не всички са *** и мер
66
0
 
14
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 10 години
Ти за какъв се мислиш,Гурбетчия?И аз не живея в Бг.Но когато напуснах Бг.и отидох като теб на гурбет,никой не ми предложи 600 евро без да правя нищо,никой не ме хрантутеше.И не давай акъл,без да знаеш как българите работят за 300 лева,а сирийците получават по 1200.Такива като теб да си стоят (не знам си къде) и въобще да не коментират събитията в Бг.Ти си ***,а не Българин.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 18 месеца САЩ, Британия, Турция, Катар и Саудитска Арабия извършват военна интервенция в суверенната държава Сирия. Те вкараха на територията й не по-малко от 50 хиляди джихадисти (по думите на един от техните главатари), които тероризират населението й с коли-бомби, рушат инфраструктурата й, избиват брутално нейните лоялни граждани, опожаряват църкви и шиитски джамии, грабят собственост. Естествено е при това положение хората да бягат. И бежанските потоци тръгнаха.
64
1
 
10
 
! Отговори
акуд преди 10 години
в крайна сметка това което казва йовчо е не ,че ще спрат бежанците а ще им дават по бързо статут за да се спасяват сами извън лагерите за бежанци. ДА обаче тези хора това и чакат те идват не за помощ а да грабят Българска земя
63
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сирийските бунтовници са ислямска ***, която избива сирийското население с турско и саудитско оръжие.
62
6
 
7
 
! Отговори
минаващ преди 10 години
Най удачно да се натоварят на кораби и да се доставят на Путин Нали той прави вето и защищава изкуствено назначен лидер Турция обвиняват че подстрекавало да като станаха бежанците много и всички се спотайваха зарязаха приятелството си с Асат от ,,кеф'' може би.
61
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТУРЦИТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ *** В ЕВРОПА .ТЕ НАКАРАХА САЩ ДА СЕ НАПРАВИ 2 МУСЛ ДЪРЖАВА В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА(КОСОВО).ТЕ НАКАРАХА САЩ ДА НИ НАКАРАТ ДА СИ УНИЩОЖИМ РАКЕТИТЕ ,АРМИЯТА ДА СИ РАЗГРАДИМ ГРАНИЦАТА ..ТУРЦИЯ КОЛКОТО СИ ИСКА ТЕРОРИСТИ МОЖЕ ДА ВКАРА В БЪЛГАРИЯ....СЕГА МЮФТ.СИ ИСКАЛИ ЗЕМЯТА ..КАКВА ЗЕМЯ БЕ...ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВОТО ТУРСКО РОБСТВО.
60
0
 
19
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Каква интеграция, какви глупости!? В момента, в който свърши конфликта там ги екстрадирайте. Тогава те вече не са бежанци.
59
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Браво ! Страхотен виц. Успяхте да ме разсмеете ;д
58
1
 
29
 
! Отговори
ss преди 10 години
българия трябва да вдигне 5 метра стена с турция всички резазц и *** в турция майка ви *** *** да е.а
57
3
 
16
 
! Отговори
до виж сега, задник преди 10 години
Има един турчин, който е направил голямо добро на човечеството-Кемал Ататюрк
56
2
 
7
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯИзхранвай ги ти бе, не знам откъде тази злоба, но едно да ти е ясно -България колкото и да е зле, все някога ще се оправи, но тебе местните винаги ще те приемат за *** и *** в новата ти родина