МВР стегна граничния обръч, връщаме имигранти в Турция

Цветлин Йовчев иска обща европолитика за бежанците
15 ное 2013 18:05,
108
МВР стегна граничния обръч, връщаме имигранти в Турция
Министър Йовчев в Елхово. Снимка: БТА

Все по-малко нелегални имигранти преминават държавната ни граница през последните дни, отчете на брифинг в Елхово вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Последните данни показват, че през изминалото денонощие са върнати повече от 100 души, а през предишното - 150, посочи той.

МВР шефът припомни, че се изгражда временно преградно съоръжение по граничната полоса с Турция, което трябва да бъде готово до края на февруари.

Още по темата
"С него ще решим съвместния проблем по границата и преминаването на нелегални емигранти на наша територия", каза той.

По думите му се укрепват и черните пътища край граничната бразда, които да улеснят придвижването на "Гранична полиция".

"Създадена е много добра организация за охрана на границата, командированите колеги от страната успешно се справят със задачите си. Ще им бъдат изплатени всички командировъчни за дните по границата", обеща Йовчев.

Министърът диференцира навлезлите в страната ни емигранти в три групи.

В първата са хора, които нямат основание да търсят защита у нас и чийто статут Агенцията по бежанците трябва да определи до седем дни.

Във втората група са случаите с хуманитарни проблеми, за които Агенцията трябва да се произнесе до един месец, а хората са в места за настаняване от открит тип.

В третата група са емигрантите, заявили, че търсят у нас защита и не е ясна самоличността им - те ще бъдат настанявани в места от закрит тип до произнасяне на Агенцията до шест месеца.

По думите му сега в страната пребивават около 700 семейства от Сирия или приблизително 5000 души, останалите около 3000 нямат основание за признаване на статут на бежанци.

Цветлин Йовчев се обяви за създаването на единна политика и подход спрямо бежанците в Европа, както и за единна схема за тяхната интеграция, за професионално поделяне на тежестите и отговорностите, свързани с тях.

Министърът настоя, че е необходимо и Държавната агенция за бежанците да ускори всички процедури, свързани с чужденците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Др.Йовчев пак се изказа неподготвен МВР-стегна обръча около парламента,защото тези мишоци ги е страх,цялата налична част от МВР се намира в София-плащате им по 75лв.за хотел от нашите пари,има от всякъде на кой е хотела където са настанени,докога ще ги пазите тези продажници
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хах , герберастите удобно забравят как криСТАЛИНКА Георгиева и Плявню-гръцката хасиенда агитираха до вчера да интегрираме сирийци ...
13
0
 
17
 
! Отговори
до № 12 преди 10 години
Прав си, нищо,че си Гошо,пък и ***. Само,че като си казал А, кажи и Б. Кой премахна прегражгденията по границата ни, кой премахна граничните войски, кой разгради държавата ни? ИВАН КОСТОВ- СДС ! Сега ДСБ, сега Реформаторски блок и т.н. Това са новите "МОРАЛНИ" хора, които си мислят,че ние имаме къса памет.
12
3
 
14
 
! Отговори
славянин преди 10 години
Забележете какво казва този - ''изгражда са ВРЕМЕННО ПРЕГРАДНО СЪОРЪЖЕНИЕ''!? И защо ВРЕМЕННО бе господин министър, *** не дават ли да бъде ПОСТОЯННО!?
11
3
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
Само заради АТАКИСТ ти праснах минус.Хайде сега сам напиши ...защоооооо.....
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де,наскоро нали писахте ,че трябва проект за оградата.. 5 милиона струва и сега се чудим как да ги краднат наште хора и няма за сега никъф дувар ,аскера за сега чисти старите черни пътища.*** и крадците...
9
2
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
А колко по...лесно щеше да бъде,ако бяха запазили гранични войски,заставите и кльона по границата с Турция.Драгалеффският *** закри тези войски,както...закри и нашата индустрия.Защо е на...свобода този човек,доказан саботьор и предател на българските национални интереси.Сега,това което прави правителството е...постфактум,но трябва да продължи,за да се спре неконтролируемият емигрантски поток.Ние,ако не помислим за държавата си,никой от вън няма да го...направи,а само ще ни...гледат сеира.
8
0
 
3
 
! Отговори
AZ преди 10 години
Razbira se che tova ne e vjarno. Prosto iskat da zamajat malko polojeieto che mnogo im se nasabra na tezi gadove. Spekulata s mediite ne e nikakav problem za tjah kakto vsichki znaem!!!!
7
1
 
26
 
! Отговори
Momo преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯВ Турция война ли се води? Не знаех.
6
1
 
29
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Както и очаквах ... от догодина Запада ще каже:Имате много бежанци на ваша територия - затова забравете за шенген. взимайте 5 милиона компенсация и сметките ни са чистиВ този случай наистина трябва да има ОБЕСЕНИ ПОЛИТИЦИ по жълтите павета !
5
12
 
21
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Йовчев, *** нагъл самозабравил се ***, преди няколко дни каза ТИ самият че от 1500 *** сега преминаващи границата ни, ще ги ограничиш на 1000 *** най-много. Йовчев, *** ***, нас к'во ни топли това? С други думи ти се гордееш, че от 1500 ***, само 1000 ще влизат в България на месец?Йовчев, ти си за разстрел да ти е.а майката ***!
4
1
 
33
 
! Отговори
пю преди 10 години
а досега що не го направиха
3
1
 
34
 
! Отговори
spravedliv преди 10 години
всички нелегални вън от БЪЛГАРИЯ
2
7
 
7
 
! Отговори
Юрист-безпартиен преди 10 години
Народното събрание на България прие , че комунистическия режим е престъпен. Сега какво да коментираме, че Станишев е самодържец на нашата държава и каквото той каже това ще стане . Да ама не . Този път ще се лее кръв и ще защитим нашата мила родина. Не за друго , защото Станишев , Доган, Сидеров не са българи, те са национални предатели.
1
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слава на правителството , смърт на терористите финансирани от ЦРУ..