ГЕРБ се възмути, но ще подкрепи комисия "Мишо Бирата"

Опозицията обаче ще иска комисия за Христо Бисеров
Обновена: 20 ное 2013 14:15 | 20 ное 2013 12:56,
27
ГЕРБ се възмути, но ще подкрепи комисия "Мишо Бирата"
Снимка: архив, БТА

ГЕРБ ще подкрепят създаването на временна анкетна комисия по случая „Мишо Бирата“, въпреки че остро се възмутиха от дневния ред на Народното събрание.

В седмичната програма влезе да бъде разгледан проект за решение за създаване на временна анкетна комисия за проучване на случая с телефонния разговор между експремиера Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, и бившия шеф на агенция „Митници“ Ваньо Танов, за Михаил Михов – Мишо Бирата.

В контра от ГЕРБ обявиха, че ще поискат анкетна комисия да разследва случая с напусналия парламента и в последствие обвинен в пране на пари Христо Бисеров.

Предлагането на временните анкетни комисии се превърна в практика на управляващите, тъй като не могат да измислят нищо рационално и нищо, което да се усети от населението. Принципно няма нищо лошо в създаването на временни анкетни комисии, освен когато те се превръщат в основна дейност на Народното събрание, заяви Димитър Главчев от ГЕРБ.

Още по темата
Според него комисията за Мишо Бирата твърде много се доближава като цел до функциите на прокуратурата и опит тя да се насочва в дейността си.

Така или иначе ние ще подкрепим създаването на тази комисия, призна Главчев. Той се върна и на една от любимите си теми – временната комисия „Хохегер“ в 41-то НС, на която Главчев беше председател.

Там има реално изтичане на публични средства – 3 млн. са отишли към австрийския лобист, докато в случая с Мишо Бирата нямаме никакъв резултат от телефонния разговор, нито вреда, нанесена на бюджета, заяви още Главчев.

ГЕРБ ще поискат във временната анкетна комисия за Мишо Бирата да бъдат изслушани президентът в периода 2002-2012 Георги Първанов и бившият вътрешен министър Румен Петков. Те биха могли да дадат доста сериозна светлина какво точно се е случило, каза още Главчев.

Десислава Атанасова също се възмути от дневния ред на парламента. Нейното недоволство обаче се роди от факта, че Закона за здравето не влезе в първите точки на дневния ред. Това стана повод тя за пореден път да поиска оставката на правителството. Атанасова се възмути, че заради забавянето на закона не се гласува европейска директива, която е трябвало да бъде транспонирана преди повече от месец. Очаква се наказателна процедура, предупреди тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
лили преди 10 години
Боже,та ако се върнем назад във времето знаете ли колко убити има и никой не се сеща за тях освен близките им.Живея в близост до село от където е депутата Тошко Тодоров , мисля 1997-78г, Виденово време,а и няма значение.Беше заподозрял голяма далавера със зърно.Официално е самоубийство,а не официално доброзорно самоубийство т.е е принуден да се самоубие.Така или иначе комунистите замазаха случая.Нека сега дадат обяснение.А само това ли е?
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само ГЕРБ
22
1
 
4
 
! Отговори
БЛИЦ преди 10 години
ПО ПРОСТИ ИЗКАЗВАНИЯ ОТ ДЕСА ДОСЕГА НЕ СЪМ ЧУЛА ОТ ТРИБУНАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. ЗАВЪРШИЛИТЕ ПРАВО ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВАМЕ ОТ КАПАЦИТЕТА НА ТАЗИ ЖЕНА. ОТ ВСИЧКО ТОВА КОЕТО КАЗВА ИЗЛИЗАТ ПРАЗНИ ДУМИ БЕЗ НИЩО СЪЩЕСТВЕНО. СРАМУВАМ СЕ ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛА ЗА ГЕРБ. ХОРА С ТОЛКОВА НИСЪК ИНТЕЛЕКТ ПОНЕ ДА НЕ ГИ БУТАТ НАПРЕД ДА СЕ ИЗКАЗВАТ. НА ПРОТЕСТИТЕ ДЕСА СЕ ЧУДЕШЕ НА КЪДЕ ДА СИ ЗАВЪРТИ *** И ГЛАВАТА . МНОГО ЛОШО ВПЕЧАТЛЕНИЕ НАПРАВИ
21
5
 
4
 
! Отговори
hagen преди 10 години
Искам да попитам тези които защитават сегашните управляващи.Според вас кое е по важното:казуса Мишо Бирата от който Б-я и народа и не е взето лев или откраднатите от Станишев и компания пари.За Борисов и компания още няма резултати колко е откраднал тъй като според същите тези позитанци сумата възлиза от милиони до милиарди.
20
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как може мръсни комунисти да се възмущавате че ще съдят ББ МУТРАТА Туй ГЕРБ са много нахални наследници на БКП
19
5
 
6
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
до 17 - ти меахничон ли отговаряш - преди Десито Атанасова беше Ана-кръстева Борисова, подбрана дирекстно от магистралата, по отпреди товаКонстантинов, когото взеха от синдикатите, а преди това лъчоМозъка се занимаваше със здравепозването -беше шеф на комиися но гоотгръмяха, забравил съм кой беше министъра, беше мъж, но си тръган заради конфликт на интереси при лекарствата заедно с Лъчо Мозъка. това са министрите...
18
10
 
16
 
! Отговори
2883 преди 10 години
Да не забравяме кой стреля с гранатомет по Чакъра и по кое време убиха Чората!За тези подвизи на Тиквата, България беше осъдена и българите платихме за героизма на тлъстия мечок-футболист от СИК!Колкото по-бързо влезе на сигурно място в килията , толкова по-добре ще е за страната ни.А грозната дуловска *** Деса , да се омита към свинарника на Искренцето , вместо да ни натрапва *** си мисли.ГЕРБ-свърталище на милиционери и калинки.
17
6
 
13
 
! Отговори
Тиквоча преди 10 години
Гласувайте за мене и аз ще ви ... мамата докрай!
16
1
 
9
 
! Отговори
пиперка с чехли преди 10 години
В тази държава има ли прокуратура или няма,защо НС с неговите измислени комисии се занимава с разследвания и обвинения.Има ли разделение на властите изобщо или всеки прави това,за което не е учил и не е компетентен.Шум да става.Егати и абсурдите.Не е лошо,че голяма част от народа е ***,лошо е че избира прости и крадливи *** да го управляват.Затова сме на този хал след 20 години комичен преход.Човек трябва да не слуша и чете новини,ако иска да е в мир със себе си,тия олигофрении край ням
15
2
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 10 години
Разбира се, че мога. Първо беше Искра Фидосова и после сменена от Атансова заради раздадени бонуси.Заместниците не ги знам.
14
4
 
14
 
! Отговори
ЕД преди 10 години
До АнонименВерно ли ? Можеш ли да изброиш поименно всички министри на зравеопазването от кабинета Борисов ? Ако пък и успееш да кажеш и всички заместник министри на здравеопазването... от тогава ще си отличник
13
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Здравеопазването беше приоритет номер едно за ГЕРБ и министър Десислава Атанасова беше най успешният министър работил в този сектор.
12
2
 
14
 
! Отговори
?! преди 10 години
Има ли нещо нормално в тази държава?
11
16
 
16
 
! Отговори
ПП ГЕРБ преди 10 години
Моля следните опорни точки да се разпространят сред привържениците ни:тема: Не ме гледай какво правя, а слушай какво говоря.Не са важни престъпленията на ГЕРБ, всяка новина за разследването им да се коментира като маловажна глупост и простотия. Да се намекне многократно, че има и по-важни проблеми в тази държава. По възможност да се отклонява вниманието само към други партии.
10
21
 
16
 
! Отговори
desen преди 10 години
И мен не ме интересува, че бившият премиер е осигурявал политически чадъри на близки до него хора. Нито ме как така е умрял мишо бирата.Все пак бойко правеше магистрали, ами тия?
9
3
 
13
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
НС- гнездо на престъпници!
8
11
 
19
 
! Отговори
власт преди 10 години
ГОСПОЖО АТАНАСОВА ОСВЕН ДУМАТА ОСТАВКА НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ СЪМ ЧУЛА ОТ вАС. ТО И ЗА ВАС ТРЯБВА КОМИСИЯ ДА ВИДИМ КАК МЪЖЪТ ВИ ПЕЧЕЛИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ЗА МИЛИОНИ. НЕЩАТА КОИТО ГОВОРИТЕ СА НАУЧЕНИ КАТО ЦИТАТИ ЕДНО И СЪЩО ЧУХМЕ ГИ ВЕЧЕ . ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ ИЗГЛЕЖДА ПРЕКАЛЕНО ЛЕКА. ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗАПОЧНАХА ТЕЖКИТЕ ВРЕМЕНА ПО ВАШЕ ВРЕМЕ БИЛО ТО СЪС ПРОСЛОВУТИТЕ МЕДИЦИНСКИ СТАНДАРТ НАПРАВЕНИ С ЦЕЛ ДА УНИЩОЖИТЕ ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ ЗА ВНЕСЕНИТЕ ПАРИ ОТ ЗДРАВЕ В БЮДЖЕТА . ВТОРИ НОМЕР ГОСПОЖА ФЕДОСИЕВА
7
3
 
17
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Каква работа ще свърши тази комисия? - никаква ,като всички досегашни.
6
3
 
14
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Каква работа ще свърши тази комисия? - никаква ,като всички досегашни.
5
28
 
16
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 10 години
Давай Бойко, мачкай ***! Още един мандат за ГЕРБ! Победа!