Разпитват Борисов по делото за Мишо Бирата

Починалият бизнесмен бе герой в СРС-та между Борисов и Танов
Обновена: 17 окт 2013 11:12 | 17 окт 2013 11:12,
34
Разпитват Борисов по делото за Мишо Бирата
Според Цацаров акция "Медузите" е срамна. Снимка: Булфото

Бившият премиер Бойко Борисов ще бъде разпитван по възобновеното дело за Мишо Бирата, обяви преди заседанието на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацарав.

"По случая проверката отдавна е прераснала във възобновено досъдебно производство, по което и сега се провеждат дейности", уточни обвинител №1 в държавата.

Още по темата

Бизнесменът Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, собственик на пивоварната "Леденика", бе открит мъртъв в хотел "Правец Ризорт" на 30 март 2011 г.

Името му нашумя, след като бяха разпространени СРС-та на разговори между бившия премиер Бойко Борисов и тогавашния шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Във въпросните разговори Борисов настояваше да бъде спряна митническа проверка срещу “Леденика“. По думите на експремиера той бил "поел ангажимент да не пипа Мишо Бирата". Впоследствие лидерът на ГЕРБ обясни, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена.

Въпросните СРС-та се оказаха, че са от края на февруари или от март 2010 г., когато лицензът на фабриката в Мездра е бил отнет заради многобройни акцизни и данъчни нарушения.

Цацаров днес коментира и така нареченото дело "Медузите".

По думите му процесът е основателно прекратен и въобще не е трябвало да бъде образуван.

"Започнало е нещо по срамен начин и е завършило по срамен начин, затова действията по задържане на Борислав Гуцанов и действията на прокуратурата ще подлежат на проверка", каза още главният прокурор.

На въпрос какво ще предприеме прокуратурата по случая, Цацаров отговори, че първо ще се направи надлежен превод на решението от френски, тъй като това, с което е запознат, са публикациите от медиите, а в официалния сайт на Европейския съд решението е само на френски и за Цацаров този език е нечетим.

По думите му обаче прокуратурата знае за какво става дума в текста.

Само преди дни съдът в Страсбург осъди България да плати на семейството на Гуцанов 44 000 евро обезщетение за упражнено насилие при ареста му в акция "Медузите" през март 2010 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
31
 
! Отговори
Градския преди 10 години
Нещо на прогнило мирише ?ЕК и тя е надушила и Прокурора разбра , че с неглижиране няма да стане , а трябва сериозни усилия за замазване на положението и спасяване на мутрата Борисов ! Размърдайте се Цацаров , иначе до евровота ще станеш за резил в целия правен мир на ЕС!!!
24
1
 
34
 
! Отговори
Б52 преди 10 години
ЦАЦА , А КОГА ЩЕ РАЗПИТАШ ПРЕСТЪПНИКА СТАНИШЕВ И МОНИКА ЗА ДАЛАВЕРИТЕ ИМ ХОХЕГЕР , СИМЕНС , ЗАМЕНКИ НА ТЕРЕНИ , ОЩЕТИЛИ БЪЛГАРИЯ С НАД 6 000 000 000 ЛВ. ??????? А , БОРИСОВ НЯМА ЛИ ДА ГО РАЗПИТАШ И ЗА ОНИЯ 2 КИЛА ФЪСТЪЦИ , КЪДЕ СА ИЗЧЕЗНАЛИ ????? ЕЙ , МНОГО *** В ТОВА ПРАВОСЪДИЕ ....
23
2
 
46
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Най- големи престъпници в България са политиците. Всички злини за народа произхождат от тях , било пряко , било косвено.
22
2
 
40
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Мишо - бирата се заплете с политици и му е...а ***..та.
21
5
 
37
 
! Отговори
Менди преди 10 години
До ГандиРазбирасе, че си ГЕРБАДЖИЯ-може би си бил лявото мъдо на ТИКВАТА ,та си чул разговора на Първанов /Тиквата? Или си го записал като бъдещия пандисчия Цачко-"Дългите уши"?
20
3
 
35
 
! Отговори
BG преди 10 години
AIDE DA GO TIKAT V PANDELATA I DA SE PRIKLIU4VA VE4E S DOSADNIQ SERIAL BB
19
14
 
41
 
! Отговори
qwert преди 10 години
Цацаров - турчин!!!
18
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега е времето Цацаров да се докаже като гл. прокурор - в този случай има трагична смърт, доказателства за злоупотреба със служебно положение и най-вече голям обществен интерес!
17
4
 
45
 
! Отговори
лило преди 10 години
След смърта на Мишо Бирата се появиха публикации ,че е вечерял с Емо Фаса.Интересна е връзката на жената с която е бил Бирата по време на инцидента и етрополските комарджии.Говори се че тя е от контингента на областния координатор на ГЕРБ етрополеца Линко Лилов.Същият е работил като представител на Валентин Златев за северозападна България на безалкохолните му напитки?!
16
16
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а Станишев кога ще го разпитат по делото за гибелта на цял един народ български та ние българите отдавна сме умрели ,още преди мишо бирата или станишев пак чист ,а? ни лук ял ни лук мирисал
15
20
 
38
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Тоя *** се мисли за прокурор!
14
5
 
59
 
! Отговори
Ганди преди 10 години
А Първанов ще разпитат ли,нали той нареди на Борисов да не проверяват Бирата.Или само Борисов е виновен за престъпленията на предишните.
13
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gn Cacarov nqma kakvo dago razpitvater napravo v zandana taq otvratitelna MUTRA Sikadjiiiska toiq e palen prestapnik v zatvora nai tamniq zatvor za toq *** BB
12
17
 
53
 
! Отговори
Asipak as преди 10 години
Кога ще чуем какво е станало с Австрийската сделка за реклама. Или това е табу за ЦАЦАРОВ.Ясно се вижда че той се занимава само с Борисов и ГЕРБ .
11
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 13Не е подслушван Борисов...А Танов- капиш?? Факт е,че Борисов не е знаел за това...
10
15
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 1 и 2Ако обаче е "СРС" , веднага изскача въпросът: кой е подслушвал Премиера, кой е наредил и чия е тази служба за подслушване (КГБ?; ФСС?; Кой?), нали уж Цветанов беше главния подслушвач на републиката, нали ни проглушихте с него, а всички т.н. "СРС" са компромати за ГЕРБ и то по време в което те уж командват законните служби?
9
1
 
45
 
! Отговори
КИРО преди 10 години
До АнонименДа знам, но ангажимента беше по оста Първанов-Бирата и вече е без значение за единият герой....
8
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КИРОАнгажиментът беше към Георги Първанов и това във въпросният запис се казваше, съвместно с "благословии" по адрес на същия.
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До цацаловЛожата е "СЛЪНЦЕ".
6
5
 
70
 
! Отговори
Кой? преди 10 години
Правилният въпрос не е "Кой предложи Пеевски?", а "Кой уби Мишо Бирата?"!!!Наистина Рапоня има за какво да бъде разпитван.