Патентен данък за такситата? Не е на дневен ред!

Финансовият министър успокои протестиращите от бранша
Обновена: 20 ное 2013 17:32 | 20 ное 2013 15:52, Веселина Йорданова
12
Патентен данък за такситата? Не е на дневен ред!
Петър Чобанов Снимка: БТА

Идея за патентен данък за такситата не стои на дневен ред. Така финансовият министър Петър Чобанов коментира протеста на такситата пред НС и успокои бранша.

В исканията си таксиметровите водачи се обявиха срещу намерението на транспортното ведомство да задължи таксиметровите водачи да плащат патентен данък. Днес Чобанов успокои, че такава идея няма, и допълни, че това не би трябвало да е причина за протеста.

„Снощи до късно министър Папазов проведе среща с представителите на тази гилдия и мисля, че са се разбрали по основни въпроси, предмет на протеста“, допълни Чобанов.

Правителството отпусна над 10,6 млн. лева на различни ведомства за справяне с кризата с бежанците.

Чобанов заяви, че МВР поема най-голяма тежест по отношение на справянето с проблема. Ведомството получава около 7.7 млн. лева от сумата. Останалите средства са за други министерства и ведомства.

Съдебната власт например ще получи 500 000 лева за разходи на прокуратурата за експертизи, вещи лица и преводачески услуги, още 500 000 ще бъдат дадени на БЧК за дейности за подпомагане на лицата, кандидатстващи за бежански статут.

Половината от 10-те млн. лева се осигуряват от МВР от приходите за издаване на документи за самоличност, а останалата част - чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Днес правителството одобри и Закон за Фискален съвет, с който се създава независим консултативен орган по въпросите на фискалното управление. Изискването за такъв орган идва от европейска директива. Бъдещият Фискален съвет ще осъществява наблюдение и анализ на бюджетната рамка, за да се поддържат устойчиви публични финанси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
Ако горната снимка се яви на конкурс за олигофренчета 100% ще е в челната тройка!
11
1
 
6
 
! Отговори
versaux преди 10 години
Въй й й й ..... Въй...Погледнете го този пишлек от снимката... бил финансов министър... Мое ли да ми каже какво точно зависи от него и какво сам решава... А,....
10
1
 
6
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Тоя яде по 40 толумби на закуска !!!!
9
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Което означава ,че теслата скоро ще е факт.
8
0
 
8
 
! Отговори
NM преди 10 години
А би следвало и не само за такситата, а и за малкия и среден бизнес,
7
0
 
12
 
! Отговори
Никол преди 10 години
На кака бузестото сладурче :)
6
0
 
10
 
! Отговори
kaliman преди 10 години
не сте на дневен ред,ама и вашият ред ще дойде
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
10 милиона за бежанците! А иначе "ние пари няма да даваме европа ще е солидарна с нас"- дрън дрън та пляс. Бабите с по 160 лв пенсия тези 10 млн. за бежанците ще дават. Жалка работа ! Съсловие по съсловие всички надигат глава ,а те си правят митинг за 1 млн. лв. да демонстрерат подкрепа. Жалки са ,жалки сме и ние ,че се делим 24 години и им позволяваме да ни мачкат. Таксиджиите трябваше да запушат с колите си пред парламента както правеха преди на протестите, да видим тогава кордони мордони!
4
1
 
9
 
! Отговори
готин преди 10 години
кaто опрaзните хaзнaтa всичко щедойде нa дневен ред .сaйденител истъркaн
3
0
 
15
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
На 160 дневен ред стои ОСТАВКА бе глухчо!
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На мама олигофренчето!!!
1
2
 
18
 
! Отговори
FM преди 10 години
лявата резба приятелката на станишев чорбанов да вземе един гребен от сарайте на доган назаем да си среши тупето че прилича на мазен гей