Нямаме право на отстъпление, залогът е бъдещето на страната!

Трудното свърши. Предстои по-трудното, отчете Орешарски в Боровец
Обновена: 29 ное 2013 19:45 | 29 ное 2013 19:25, Красимир Ангелов
158
Нямаме право на отстъпление, залогът е бъдещето на страната!
Снимка: БСП

"Нямаме право на отстъпление, защото залогът е бъдещето на нашата страна – дали ще вървим напред, или отново ще се отклоним в пътища, които не водят към нищо добро. Това очакват от нас българските граждани – както нашите симпатизанти, така и тези, които не ни подкрепят, но също искат да живеят в една по-добра държава".

Това заяви премиерът Пламен Орешарски по време на семинара „Държавност, икономика, справедливост” на парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС, който се провежда с участието на правителството.

"Днес може да заявим: "Трудното свърши. Предстои по-трудното". Доказахме, че можем да устоим на уличен и психологически натиск, че не ни плашат заварените безредици както в обществото, така и в институциите. Предстои ни обаче да убедим нашите избиратели и всички наши сънародници, че можем да подредим системите – да ги реорганизираме, реформираме и да ги насочим в една по-рационална орбита", заяви още министър-председателят, цитиран от пресцентъра на БСП.

По негова оценка изминалите шест месеца от управлението са най-трудния мандат в новата българска история.

"Станахме свидетели на непозната до момента стимулирана агресия в обществото. Тя беше активно поддържана от враждебна медийна среда, в която постоянно се представяха като особено драматични уличните протести дори и в дни, когато броят на протестиращите се ограничаваше до 50-100 недоволни граждани", смята Орешарски.

Той призна пред своите съпартийци, че и в най-песимистичните си прогнози не е предполагал,  "че така драматично ще се възприеме една нормална смяна на правителствата, обичайна за демократичните европейски страни".

"Впрочем, това е още едно доказателство за недемократичните характеристики на предходния мандат. Демократичните писани и неписани правила не предполагат подобни реакции при какъвто и да е резултат от изборите", посочи още Орешарски и продължи:

"Картината се оказа още по-сурова. Обществената и социално-икономическата система е толкова разрушена, че трудно реагира на каквито и да е сигнали, политики и инструменти. Това налага много повече последователност, търпение, толерантност и изграждане на институционална рамка при състояние, близко до пълно разграждане".

По думите на министър-председателят към момента правителството е успяло да промени цялостната социално-иконмическа и психологическа обстановка в страната. "Спряхме редица негативни тенденции, други бяха овладени и макар да предстои още много работа по тяхното обръщане, първите позитивни сигнали вече са налице", отчете Орешарски.

По думите му за изминалите 6 месеца правителството е подсилило социалните акценти на политиките, ускорило е разплащаниятаа на държавата към фирмите и е преустановило  „централизирания административно-силов натиск върху бизнеса“.

"Даваме си сметка, че в заварената нетипична обстановка са необходими силни и в определена степен – нестандартни, мерки и политики, но като че ли не ни достига системност и координираност в политиките. Координираност не само и не толкова вътре в кабинета, колкото между кабинета и подкрепящите го политически сили и парламентарни групи. В определени сектори се чувства и концептуална недостатъчност“, посочи още Орешарски.

На края на своето изявление премиерът благодари за доверието на двете партии и поиска и в бъдеще тяхната подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
14
 
3
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Напред другари смело да браним нашто велико дело.Да живее БСП
113
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГАДИ МИ СЕ ОТ ТЕЗИ ГЪОНСУРАТЛЪЦИ ! ПИТАТ НИ ЩАСТЛИВИ ЛИ СМЕ ,ЧЕ НИ ПРОДАДОХА ЗА МИЛИОНИ НА ДОГАН ?
112
0
 
11
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До анонимен 86Голям оптимист сте, за да мислите че България още ще я има тогава!
111
1
 
9
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До плъх и орех"..чак на Боровец ли се скриха от народната любов?"Дано си останат там!Само ще трябва да назначим още 100 хиляди полицаи, отцепят Рила!
110
1
 
6
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До Анонимен 97Като по-***, аз ще Ви отговоря:1."Кой вкара...?" - Промените които направи правителството на СДС (на Костов,какъвто и да е той).Тия неща не стават от днеска за утре.2."..рекорден фискален резерв?"- Обратно вкараните в България капитали ограбени от червените олигарси, които ги изпраха в строителството!Това бяха "чуждите инвестиции", които 2004 - 2008г. внесоха известно икономическо оживление в страната.Все пак техните хора бяха на власт.
109
1
 
13
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До анонименЯсно, фен си на червената вещица,И не ми говори, кои били комунисти и социалисти, такива изобщо няма по тия места, поне през последните 68 години, не съм виждал.На власт са едни нагли и безпросветни ОБИРДЖИИ, които крадат и за умрелите, а ти воювай с ГЕРБ, пък намери и някоя вятърна мелница да воюваш с нея!ще бъде по-смислено!
108
1
 
12
 
! Отговори
avenir преди 10 години
"ЗАЛОГЪТ Е БЪДЕЩЕТО НА СТРАНАТА!"АКО НЕ ГО ОГРАБИМ НИЕ, НЯМА КОЙ!
107
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като мислите за бъдещето на страната , какво правите приемате бежанци от различни народности,българина няма с какво да си плати тока ,лекарствата ,рови по кофите а младите бягат навън, провежда се геноцид на народа вие сте престъпници спрямо народа нямаме държавници ,а имаме алчни политици марионетки на чужди еврейски интереси
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
po trydnoto predstoi kak da otkradnete evrofondovete , shte edna ovcharov e v energiinite proekti obshto vzeto ste edna banda ot prestapnici za koito zatvora nevaji.25 god kradoxte jalko che xorata neznaiat za vs.dalaveri tartei nagli dolni prevratadjii.
105
3
 
26
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Станишев, тия залъгалки ги говори на послушните си безгласни партийни членове, а не на българския народ !
104
3
 
25
 
! Отговори
БГ преди 10 години
*** КОМУНИСТИЧЕСКИ.НАЦИОНАЛНИ ПРТЕДАТЕЛИ И РУСКО-ИМПЕРСКИ ***. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА КАТО вас И ПОДОБНИТЕ *** ФАШИЗОИДИ. ДНЕС ОТЕЧЕСТВОТО Е НА ТОЗИ ХАЛ БЛАГОДАРШНИЕ НА СТОЛЕТНИТЕ ви УСИЛИЯ. ДЪРЖАХТЕ ГО ТОЗИ НАРОД В ТЪМА И БЕЗПРОСВЕТНОСТ ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА ГО МАНИПУЛИРАТЕ.ИЗБИХТЕ БЕЗ СЪА И ПРИСЪДА НАД 45000 .ХОРА НА ДУХА И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО /ИСТИНСКОТО/. НИСКОЧЕЛИ КАСКЕТЛИИ ЗАЛЯХА КАТО КАЛНИ ПОТОЦИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ И Я ЛИКВИДИРАХТЕ. КОМУНОИДИТЕ МОГАТ САМО ДА РУШАТ.НЕГОДЯИ.
103
5
 
19
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Народа помни кой сте вие взривяващите църкви,пращащи го в Белене за вицове,вие сте синовете на сатрапите,НО да знаете народа ви дебне да ви хвърли от седлото и стъпче,мда другари от БСП,ГЕРБ,АТАКА,ДПС.
102
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
"Бъдещето на страната е.... ПОЛИТИЧЕСКО...";-))))))))))
101
0
 
19
 
! Отговори
ВСИЧКИТЕ СА МАСКАРИ преди 10 години
И не мога да разбера този *** народ защо се разединява а не се обедени и да поиска отчетност от всички партии който са влизали в парламента и за назидание на всички следващи да е ясно че ще се поема лична отговорност за деиствия и бездеиствия.задължитилно гласуване 18-70г и минимум основно образование
100
0
 
11
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До ТРЕВОЖНО ЕТихо.. и аз бях в СОЦ-а. СЕГА е друго време. Други хора, повлияни от Други Всевластни, ИСКАТ ДРУГО време.Време на ЛОБИЗЪМ, вместо "ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ", време на пари, вместо на "СЪВЕСТ", време на ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ, вместо протекционизъм на НАШИТЕ ТАКИВА...
99
15
 
7
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Ха-ха получихте ли си го, мутри герберски.Най-добре Боко да поема за Истанбул при своя френд Ердоган щото там има пИдали.Хубаво беше и Цецо да го вземат, за да се забавляват повече с него, ама има забрана да напуска страната щото са го цанили за известно време в една Централна софийска сграда.
98
1
 
26
 
! Отговори
ТРЕВОЖНО Е преди 10 години
И КАК ТОЧНО РАЗБРАХТЕ,ЧЕ ТРУДНОТО СВЪРШИ-ТО СЕГА ЗАПОЧВА!КОВЕТЕ СИ ЗАКОНИТЕ,ПРОМЕНЯТЕ ГИ КАКТО ВИ СКИМНЕ,АМИ ТО ПО-ЛОШО СТАНА ОТ КАКТО БЯХМЕ ВЪВ СОЦА,БРЕ ХОРА-АЗ СЪМ ИЗПЛАШЕНА,ЗА ПОДРАСТВАЩИТЕ НЕ ЗНАМ,НО ТОВА НЕ Е НА ДОБРО
97
19
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Боко Будата веднага да подава оставка,за 6 месеца работа на парламента има само 20 работни дни,няма ли срам,ако ли не дисциплинарно да го уволнят.
96
20
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Престъпната мутра Буда повече до парламентарна управленческа власт няма да се добере! сЛЕДВАЩАТА СПИРКА ЗА БУДА Е БАНКЯНСКИТЕ ГРОБИЩА ЩОТО ТУМОРА В ГЛАВАТА МУ С ВСЕКИ ДЕН НАРАСТВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ И Е ЕДИНСТВЕНО ОСТАНАЛО ДА МУ СЕ РЕЖЕ ГЛАВАТА!
95
5
 
30
 
! Отговори
не син преди 10 години
Измитайте се,барабар с платените си драскачи комунистчета,фесове и психоатакисти ! Оставка и емигрирайте незабавно !