Нямаме право на отстъпление, залогът е бъдещето на страната!

Трудното свърши. Предстои по-трудното, отчете Орешарски в Боровец
Обновена: 29 ное 2013 19:45 | 29 ное 2013 19:25, Красимир Ангелов
158
Нямаме право на отстъпление, залогът е бъдещето на страната!
Снимка: БСП

"Нямаме право на отстъпление, защото залогът е бъдещето на нашата страна – дали ще вървим напред, или отново ще се отклоним в пътища, които не водят към нищо добро. Това очакват от нас българските граждани – както нашите симпатизанти, така и тези, които не ни подкрепят, но също искат да живеят в една по-добра държава".

Това заяви премиерът Пламен Орешарски по време на семинара „Държавност, икономика, справедливост” на парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС, който се провежда с участието на правителството.

"Днес може да заявим: "Трудното свърши. Предстои по-трудното". Доказахме, че можем да устоим на уличен и психологически натиск, че не ни плашат заварените безредици както в обществото, така и в институциите. Предстои ни обаче да убедим нашите избиратели и всички наши сънародници, че можем да подредим системите – да ги реорганизираме, реформираме и да ги насочим в една по-рационална орбита", заяви още министър-председателят, цитиран от пресцентъра на БСП.

По негова оценка изминалите шест месеца от управлението са най-трудния мандат в новата българска история.

"Станахме свидетели на непозната до момента стимулирана агресия в обществото. Тя беше активно поддържана от враждебна медийна среда, в която постоянно се представяха като особено драматични уличните протести дори и в дни, когато броят на протестиращите се ограничаваше до 50-100 недоволни граждани", смята Орешарски.

Той призна пред своите съпартийци, че и в най-песимистичните си прогнози не е предполагал,  "че така драматично ще се възприеме една нормална смяна на правителствата, обичайна за демократичните европейски страни".

"Впрочем, това е още едно доказателство за недемократичните характеристики на предходния мандат. Демократичните писани и неписани правила не предполагат подобни реакции при какъвто и да е резултат от изборите", посочи още Орешарски и продължи:

"Картината се оказа още по-сурова. Обществената и социално-икономическата система е толкова разрушена, че трудно реагира на каквито и да е сигнали, политики и инструменти. Това налага много повече последователност, търпение, толерантност и изграждане на институционална рамка при състояние, близко до пълно разграждане".

По думите на министър-председателят към момента правителството е успяло да промени цялостната социално-иконмическа и психологическа обстановка в страната. "Спряхме редица негативни тенденции, други бяха овладени и макар да предстои още много работа по тяхното обръщане, първите позитивни сигнали вече са налице", отчете Орешарски.

По думите му за изминалите 6 месеца правителството е подсилило социалните акценти на политиките, ускорило е разплащаниятаа на държавата към фирмите и е преустановило  „централизирания административно-силов натиск върху бизнеса“.

"Даваме си сметка, че в заварената нетипична обстановка са необходими силни и в определена степен – нестандартни, мерки и политики, но като че ли не ни достига системност и координираност в политиките. Координираност не само и не толкова вътре в кабинета, колкото между кабинета и подкрепящите го политически сили и парламентарни групи. В определени сектори се чувства и концептуална недостатъчност“, посочи още Орешарски.

На края на своето изявление премиерът благодари за доверието на двете партии и поиска и в бъдеще тяхната подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
21
 
! Отговори
Гражданинът Х преди 10 години
Представете си само какъв хубав пример ще дадем на целия свят ако тези двамата и всички други алчни *** в парламента бъдат линчувани на площада.Да отначало хората по света ще ни помислят за някакви варвари но после ще осъзнаят че дори това не е достатъчно за справедливо наказание за 24 години мизерия. Единствения начин доброто да възтържествува в тази държавица е народа е да накаже грубо и безпощадно тези които се подиграха с него.
73
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
- Шефе ще победим!- Цецо жули с пилата, че тая решетка не е правена от моя фирма!
72
3
 
20
 
! Отговори
29 ноември преди 10 години
Тука се изпразват разни анонимни червени ***. които ползват горе-долу една и съща теза - долу герб, герберите да страдат, мръсни герберасти и т.н. А, бе ***, още колко време ви трябва да разберете, че много хора ви мразят без изобщо да имат нещо общо с герб и дори повечето не искат и тях. Или просто толкова ви е багажът и нищо друго не можете да измислите.
71
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я верувам само Сретану!
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има само един проблем-на държавната софра има много гладни ,а за ядене нищо не остана!Бедно му е въображението на ръководното тяло на БСП какво ще му се случи, когато съпартийците разберат,че няма нищо за лапане!
69
0
 
18
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н 76, ако наистина смятате, че Цацата ще направи нещо, значи сте най-големият наивник в новата българска история. Че той едни бюлетини още не може да реши какво да ги прави, половин година вече ;)
68
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Сергейчи, какъв залог бе ***, какво бъдеще на страната. За теб и твоя аркадаш ДПС залогът е да унищожите страната, за да дойдат отново османлиите на тази територия. ПРЕДАТЕЛ!
67
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо на Бойко са му свалили конците?- За да може да избяга от цацаратурата!)))
66
0
 
17
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Не, няма такава наглост! Нищо вярно в думите на този марионетен борсук. Всъщност почти всичко е вярно, но се отнася точно за управлението на тази мракобесна коалиция - липса на държавност, неработеща икономика, несправедливост, взета по недемократичен път власт, агресия и противопоставяне, инспирирано от властта, страх и полицейщина, груб реваншизъм, контролирана медийна среда. И тези ми говорят, че са залогът за бъдещето на страната. Боже опази България от ***.
65
8
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 10 години
До Анонимен: ИМАШЕ ТАКЪВ МОМЕНТ ,ДА ,НО ТОЙ НЕ БЕШЕ В РЕЗУЛТАТ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЖАН ВИДЕНОВ , БЕШЕ В РЕЗУЛТАТ НА ЛИКВИДАЦИОННАТА ПОЛИТИКА НА ЖЕЛЮ И НЕГОВИТЕ "ДЕМОКРАТИ " ОТ СДС ! ЗАТОВА ВИДЕНОВАТА ЗИМА НЕ БЕШЕ ТАКАВА , А БЕШЕ СЕДЕСАРО-ЛИКВИДАЦИОННА ЗИМА ,КОЯТО ПРОДЪЛЖИ ЗА ЖАЛОСТ И ПРИ БЕЗХАБЕРНИКА ОТ ГЕРБ ! ЗНАЕТЕ ЗА КОГО СТАВА ВЪПРОС .ЗА ТОЯ ,ДЕТО ИЗБЯГА КАТО ПОСЛЕДНИЯ СТРАХЛИВЕЦ ОТ ПОСТА СИ ,КОЙТО АБСОЛЮТНО НЕ ЗАСЛУЖАВАШЕ !
64
0
 
13
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Едва ли има други освен членовете на семействата ви който искат да имат нещо общо с вас .Протестант !
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Софе и аз смятам, че тези нищо не правят, иначе Цвък и *** вече щяха да са на топло!)
62
0
 
23
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Станишев има уникалния талант с всяко свое изказване да сваля рейтинга на кабинета с нови 0.5-1%. Кой го крепи за лидер на БСП не знам, ама има естествен талант да отблъсква всеки що-годе трезвомислещ човек.А в тандем с все по-губещия представа за реалността Орешарски си е направо нелеп.
61
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 35Абе този *** виц на тиквата във всяка тема ли ще го вреш! Дали мислиш, че той го е измислил? Пък вицовете за него вече напълниха цели книжки. Дебели, колкото "Винету"!
60
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дреме ми за бойко не искам тези крадци
59
2
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Никакво отстъпление другари : Защото отзат Ви чакат натопорчени мутри които сами създадохте.Защото отзад са кинжалите на олигарсите които Вие сами заформихте. Сега Те са на власт а Вие сте в краката им. Жалко за инакомислещия наивен Българин.
58
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие убихте бъдещето на страната още преди 10 месеца. Дойде на власт тоталитаризма, полицията бие студенти,политиците крадат а националистите и *** ни готвят гражданска война.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не, че нещо, ама имаше и по-тежък мандат - когато долара беше станал 3000 лева.
56
9
 
3
 
! Отговори
главоболния преди 10 години
До Анонимен50 годишен си пък говориш объркано за комунистите Боко къде го подреждаш той от къкъв е да ти припомня КОМУНИСТ но е прочел само ВИНЕТУ изтрий си замагленото стъкло ще се блъснеш някаде
55
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те тия *** върнаха комунизма