"Дружинните" - проблемът на вече независимия Марков

Депутатът се кълне, че няма да даде гласа си за управляващите
Обновена: 3 дек 2013 14:09 | 3 дек 2013 13:45,
78
"Дружинните" - проблемът на вече независимия Марков
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Независимият вече народен представител Георги Марков обяви пред БНР, че не е съгласувал с Бойко Борисов напускането си на ПГ на ГЕРБ.

"С г-н Борисов не съм говорил, че напускам. Към г-н Борисов, г-н Цветанов нямам нищо, аз имам проблеми с тези хора, които ръководят парламентарната група - "дружинните ръководители", обяви той.

Още по темата
Марков отказа да назове поименно кои са, но обясни: "По-известните, да речем. На първия ред. Аз не искам да ги споменавам и да ги казвам, защото… просто има кой да ги съди и тях – че съм бил натресен вътре, това е най-мекото, което… че Цветанов откъде ме е докарал, че аз съм търсел някакви облаги".

По думите му нападките срещу него започнали веднага след като се върнал от посещение в Румъния, където бил заедно с премиера Пламен Орешарски на среща с българската общност.

"Тогава се видяхме за пръв път така наблизо с г-н Орешарски в залата с българите. Те му оставяха въпроси, които са наболели за българите там – за църквата, че няма българска църква в Букурещ, че сградата, в която в момента се подвизават, се събаря и т.н. Той им обеща да им съдейства, след което г-н Орешарски си хвана самолета и си замина за България. Аз си запалих колата и тръгнах да вървя за България, за парламента. В момента на събуждането си телефоните ми звъняха. Обадиха ми се хора от Изпълнителната комисия, PR-и т.н.: "Жоро, какви ги вършиш? Как не те е срам да пътуваш със самолета на г-н Орешарски?"... Аз им отговорих, че това… не знам кой им е казал така. Отначало го взех това нещо на майтап... И какъв е проблемът, викам, че съм бил с г-н Орешарски на една маса? Все пак г-н Орешарски е премиер. Партийните проблеми и партийните ни отношения не могат да надминават националните ни интереси", настоя той.

“Не съм подстрекавал и не съм карал никой от групата да напуска ГЕРБ. Това решение съм си го взел сам. Вчера се обадих на най-близките си приятели и им казах”, продължи той.

На въпрос защо не напусне и парламента, а напуска само ПГ на ГЕРБ, както го призовават бившите му колеги, Марков отвърна: "На Томислав (Томислав Дончев – бел.ред.) искам да му кажа, че съм донесъл малко повече гласове за тази партия".

"Ако някой се е надявал аз да бъда този един глас, който ще помогне на управляващата коалиция, не съм аз този един глас", зарече се вече бившият депутат на бившите управляващи.

След напускането на свищовския народен представител групата на ГЕРБ остава с 96 души. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
juju преди 10 години
да внимава и той да не получи някой чадър, като съименника си
63
2
 
4
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Тоя е ясен като бял ден. Гласува под строй а келепир няма. Пък и му казали, че не можело да го разследват като е депутат, пък то можело. И за какво да стои "чиляка" в герб. Всичките в парламента са такива, т.е. за разстрел... За да имаме Българите някакво бъдеще, всички в парламента трябва да умрат. Това е накратко.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези ГЕРБ наистина са пълни ***.Както този народен представител, така и всеки друг депутат, а така също и премиер-министъра са на длъжност на българите, а не на партиите.Няма ли най-после да започнете да мислите бе *** гербери... ако можете де
61
5
 
6
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 10 години
О УЖАС, ДЕПОТУЦИТЕ НА БАТ БОЙКО ВЗЕХА ДА МУ БЯГАТ, А ПРИЛАСТЕНИТЕ ОТ НЕГО МЕДИИ СЕ НАХВЪРЛИХА В КУПОМ ДА РАЗКЪСАТ БИВШЕТО НЕПОСЛУШНО ДРУГАРЧЕ !!!
60
5
 
13
 
! Отговори
БГ преди 10 години
В България има свобода и демокрация и всеки може да решава свободнокакво да прави.Това е направил и Г.Марков.
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първият плъх !
58
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във всяко стадо има *** която за пари ще продаде и децата си.
57
8
 
10
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Антимутра,Вие сте мой човек, особено откак признахте, че Моника Йосифова е мъж :DТова дори Кутев не е правил, шапка Ви свалям за откровеността :D
56
8
 
18
 
! Отговори
sdgb преди 10 години
Хахахахахаха, !!! Гея и Бея са решили, че този пезевенк Марков ще им излезе много по-евтино отколкото алчния Сайдер ефенди. Сега смешниците от яТАКА, не са им нужни, др. Марков им осигури кворум :)
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така и не стана ясна причината за напускането му
54
8
 
15
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н 59,В момента Станишев мие *** на Доган :DМиеше и *** на Сидеров, ама след днес може би няма да се наложи.Остава му само Догановият, но пък ще трябва да е още по-усърден.
53
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това момче е учило в паралелка за бавноразвиващи се, може там да са го обучили на тия хитрости..цял свищов знае какво представлява, но ги е страх да кажат..
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подушвам опорна точка Калеко. Ще поживеем ще видим кой кого и чии *** ще мие.
51
5
 
0
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Ооооо, г-н Антимутра (57), как сте :D
50
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България винаги е имала предатели. Този *** е направо светец в сравнение с еничара волен и украинския гей.
49
6
 
8
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
53, постарали са се с опорната точка, ама трудно ще се върже някой вече...
48
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щастливецо не зная кой умира и кой не но виждам че всички се *** чуят ли Борисов. Миро найденов, емо фаса и още 2-3 еничарчета навели се повече и от сидеров не са никои. Герб навреме се освободи от тези мошенници и направиха добре. Не съм фен нито на герб нито на управляващите но виждам реалната уплаха на всички който управляват чуят ли Борисов.
47
7
 
16
 
! Отговори
Георги Марков преди 10 години
Благодаря на всички родолюбиви и милеещи за майка България.
46
6
 
11
 
! Отговори
Пре*баване! преди 10 години
120 + 1 = 121 Лошо, Борисов, много лошо!Пре*бан си...
45
2
 
14
 
! Отговори
До дс ландец преди 10 години
Дреме ми и за борисов и за теб и за кукловодите ти. Дреме ми за всички политици до един. Искам България над всичко а не на турци, комунисти и фашисти.