Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС

Още десет също имат нагласата да станат независими
Обновена: 3 дек 2013 14:05 | 3 дек 2013 09:26, Камелия Цветанова
152
Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Първият депутат от ГЕРБ, който напуска сам парламентарната група на ГЕРБ, е Георги Марков.

Вчера в 10 ч. той оставил молбата си на бюрото на парламентарния шеф Михаил Миков, съобщи "Преса".

Днес документът ще бъде депозиран в деловодството, а за него ще бъде съобщено още в началото на извънредното заседание от 11 часа. До 17,30 ч. вчера Бойко Борисов не беше уведомен за решението, защото според Марков „не си вдигал телефона“. Не успял да осъществи връзка и със заместника му Цветан Цветанов, който пък е в Брюксел.

Групата на ГЕРБ вече ще наброява 96 депутати, защото Георги Марков остава независим.

Той отрече да е купен от управляващите. Според него обаче, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ, партията може да загуби и други свои депутати. Недоволството е предимно при тези, които влязоха за първи път тази година.

Решението си да напусне групата Георги Марков взел през уикенда. Той бил разочарован от реакцията и подмятанията на свои колеги след интервюто му в „Преса“, в което чистосърдечно обясни защо е бил в Букурещ и е седял на една маса с премиера Пламен Орешарски по време на срещата му с българската общност там.

Марков обясни, че Орешарски е направил повече за българите в чужбина за разлика от Борисов и предшествениците му. Освен това договорил още 1 млн. лв. в бюджета на свищовската академия.

Тогава той заяви, че не е уведомил предварително Борисов за пътуването си. На следващия ден Борисов го извикал в Банкя, но не му е повишил тон. Напротив, обяснил му, че и той е сядал на една маса с Орешарски в Брюксел, защото сега той е премиерът. Депутати от ГЕРБ вчера уверяваха, че групата им остава единна. Неофициално обаче се твърди, че между 4 и 10 депутати от ГЕРБ са с нагласата също да станат независими, ако се окаже, че този парламент ще има по-дълъг хоризонт. Лидерът Борисов все уверявал хората си, че скоро ще има предсрочни избори и това ги възпирало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
5
 
! Отговори
стават такива работи преди 10 години
На предишните 2009 избори мой съученик се кандидатира от ГЕРБ и на първото заседание на общината премина към групата на БСП. Просто винаги е имало нагаждачи които се ориентират по вятъра. Такива хора пораждат отвръщение по-скоро със собствената си гнусота.
130
1
 
6
 
! Отговори
Алооу! преди 10 години
Господинчо, при сегашната избирателна система не можеш да си независим! Ти си избран от листата на ГЕРБ и хората са гласували за партията! А ти си попаднал в парламента, защото си бил на предно място в листите на партията! Правилното е, щом не искаш да си от ГЕРБ да напуснеш НС и на твое място да дойде следващия от листата! Независим?! Ха ха! Ако си избран мажоритарно, тогава може да кажеш че си независим! Тарикати! Сребролюбци! Всички депутати сте само едни интересчии! Нещастници!
129
1
 
6
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Очаква се атака да започне гражданска война срещу дупетата марков :(( Не ви ли е гнус от управление , което зависи от неща като сидеров и марков ?????????????????????? Няма ли свестни хора в БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ !!!!!!!???????????
128
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Началото на края на ГЕРБ
127
1
 
8
 
! Отговори
dodo преди 10 години
Ами започва разследване за източване на ДДС срещу тази мижитурка и той се продава,за да не го разследват! По-продажни,по-нагли, по-алчни народни представители от българските,навярно няма никъде по света!
126
4
 
4
 
! Отговори
Eldorado27 преди 10 години
Според мен даже тоя *** направи услуга на ГЕРБ ама да видим дали ще се развият нещата както ги мисля :) иначе като човек за мен тоя е пълен *** и не трябва да има такива хора, които да се отделят от партиите си... даже това трябва да се забрани със закон, защото всеки индивид на даден пост може да бъде заменен, но лидера е този чрез които тоя е получил поста си и по този начин се прецакват избирателите...
125
4
 
7
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Още за при гласуването за буджета ще си пролици дали и този е станах доброволен *** *** на хидроинженера.ОСТАВКА!!!
124
7
 
3
 
! Отговори
nqma da e posleden преди 10 години
Gerb e banda,klika,sekta,bravo
123
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е най-голямата грешка на Бойко: твърде много вярва на всички и във всичко. А точно в България на нищо и никого не трябва да се вярва.
122
5
 
9
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Гнусната банда вече няма нужда от гнусното гномче сидеров !!! Вече си има гнусния не знам кой си !!! Баби и *** , както и мустакати българи , немеят в захлас !!!! ГНУС !!!!
121
6
 
15
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
"Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС"Добре, какво е правил досега в ГЕРБ?Такива като него на никого не са нужни. Бойко, как допусна тая гнида в редиците на партията!?!
120
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не харесвам гербавите, но крайно време е да се промени изборния закон и за такива нещастни и купени продажници и *** като да няма място в парламента и директно да бъдат отстраняване. И за какъв *** да гласувам след като се променя волята на гласоподавателя независимо от него в угода на разни мекерета.
119
6
 
21
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
Бойко,огледай се. Ако има около тебе и други троянски коне,изритай ги о време ние ще ти изберем други- по верни на каузата депутати.
118
4
 
9
 
! Отговори
до 129 преди 10 години
шопски ***
117
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо да излежда зле човека.Мутрите Боко и Цецо да не би по-добре да изглеждат...:-)
116
0
 
21
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
За бат Бойко дали е бесен се съмнявам,обаче на Сидерев му се *** майката,вече е никой...златния пръст май вече е на "отцепника" ГМ..ха-ха-ха...Борисов пак ги закова..духайте супата и чакайте панаира!
115
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя само като си отвори устата да се обяснява, ми стана ясно, че въобще не е за депутат: " ..ще мЪ, представителЬи, протестЬ" и още много! Да си отиват в ПАРТИЯТА майка! Интересът преди всичко е нейно мото! "Независим" - ще го видим!
114
3
 
21
 
! Отговори
**** преди 10 години
Сега от Боленчо вече няма нужда)))), по-евтинко излиза с това недоразумение. Скоро ще ги чуем юрушоидите)))))
113
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко, в Свищов. поне 100 човека ще гласуват повече за тебе че се отърва от този ***. Тази *** пиянка е в приятелски отношения с Надка Балева. Бивша депутатка от БСП. Тя го е обработила.
112
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ е Бойко Борисов. Хората гласуват за него. Не за такива ***. Да си заминава.