Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС

Още десет също имат нагласата да станат независими
Обновена: 3 дек 2013 14:05 | 3 дек 2013 09:26, Камелия Цветанова
152
Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Първият депутат от ГЕРБ, който напуска сам парламентарната група на ГЕРБ, е Георги Марков.

Вчера в 10 ч. той оставил молбата си на бюрото на парламентарния шеф Михаил Миков, съобщи "Преса".

Днес документът ще бъде депозиран в деловодството, а за него ще бъде съобщено още в началото на извънредното заседание от 11 часа. До 17,30 ч. вчера Бойко Борисов не беше уведомен за решението, защото според Марков „не си вдигал телефона“. Не успял да осъществи връзка и със заместника му Цветан Цветанов, който пък е в Брюксел.

Групата на ГЕРБ вече ще наброява 96 депутати, защото Георги Марков остава независим.

Той отрече да е купен от управляващите. Според него обаче, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ, партията може да загуби и други свои депутати. Недоволството е предимно при тези, които влязоха за първи път тази година.

Решението си да напусне групата Георги Марков взел през уикенда. Той бил разочарован от реакцията и подмятанията на свои колеги след интервюто му в „Преса“, в което чистосърдечно обясни защо е бил в Букурещ и е седял на една маса с премиера Пламен Орешарски по време на срещата му с българската общност там.

Марков обясни, че Орешарски е направил повече за българите в чужбина за разлика от Борисов и предшествениците му. Освен това договорил още 1 млн. лв. в бюджета на свищовската академия.

Тогава той заяви, че не е уведомил предварително Борисов за пътуването си. На следващия ден Борисов го извикал в Банкя, но не му е повишил тон. Напротив, обяснил му, че и той е сядал на една маса с Орешарски в Брюксел, защото сега той е премиерът. Депутати от ГЕРБ вчера уверяваха, че групата им остава единна. Неофициално обаче се твърди, че между 4 и 10 депутати от ГЕРБ са с нагласата също да станат независими, ако се окаже, че този парламент ще има по-дълъг хоризонт. Лидерът Борисов все уверявал хората си, че скоро ще има предсрочни избори и това ги възпирало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Нищо ново под Слънцето. Този филм сме гледали вече, месианството в политиката винаги има такъв край....
30
24
 
30
 
! Отговори
GERB OVER преди 10 години
Бойко Борисов и Цветан Цветанов навлизат във финалната права на политическото небитие!Скоро ще се превърнат в обикновени обвиняеми... а след още няколко месеца никой няма да си спомня за тях!
29
8
 
16
 
! Отговори
sante_dog преди 10 години
Понеже сме с пропорционална система на изборите - т.е хората гласуват за партии а не за личности следва когато някой напусне партия да напуска и парламента. Ако имаме мажоритарни избори бих се съгласил с напускане обявяване на независимост и прочие.Проблемът е че другарите от БСП не желаят мажоритарни избори. Можеше поне като Немската система да ги направят - 50/50 но нали ще им падне субсидииката, а и ще има шанс да влязат хора необвързани с партии.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DanЕдинственото вярно е " са все още най много в този парламент".
27
2
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Ао някой депутат в НС има достатъчно много пари (над 1 милиард) то може съвсем спокоино да отлюспи (купи) 50 депутата като независими и да си изнудва управляващите ) много е просто- 240 депутата са готови на всичко в името на цар ПАРИ - тези хора са отишли там за пари и то бързи пари - друго не ги интересува - Демокрация Закони Правда Равенство Работа Конституция Законодателство- това са приказки за бедните наивници ) 25 г не ви ли стигат да си отворите очите ? явно българите са слепи ,,,
26
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ потъват като камък, и нищо не може да ги спаси.
25
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСЯКА ВОЖДИСТКА ПАРТИЯ Е ОБРЕЧЕНА, А НАЙ- ВЕЧЕ КОГАТО ЛИДЕРЪТ И ПОМОЩНИК - ЛИДЕРЪТ СА КРИМИНАЛНИ . ТИЯ СА АДСКИ СМЕШНИ- ЕДНА МУТРА И ЕДИН ОТ ДС , ХВАНАТИ КАТО УДАВНИЦИ ЕДИН ЗА ДРУГ. ЕДВА ЛИ ИМА ПО-НАГЛО ЧОВЕЧЕ ОТ ЦВ.ЦВ- ЧЕТИРИ ДЕЛА СРЕЩУ НЕГО СЕ ВОДЯТ, ТОЙ ХОДИ ДА РАЗПРАВЯ ЗА МОРАЛ В ЕВРОПА.
24
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
генади, и на мен ми се иска да ги нямаше тия , ама като трябва да избирам от калпавотп , гледам да е от най малкото!!!!Този Марков май е е запътил към стаята на Атака ,май?Миналият път е те пискаха, че всеки депутатин , напуснал групата , тфрябва да напусне и Парламентът , но...... вие си знаете най добре.
23
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма лошо това е негов избор Но ГЕРБ пак ще са на власт другари Вие се справете с Първанов и Пръмов
22
11
 
17
 
! Отговори
Айде, хаирлия да е ! преди 10 години
Тази година един, догодина петдесет !
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГенадиА ГЕРБ не крядяха ли?
20
7
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
В миналото пиратите ако не намерят плячка в океана то последиците са бунт и смяна на капитана или напускане на кораба )) Сега Герб се облизва до кокала но уви не е на масата за да папа от него ) Вече на капитана никой не вярва ( нови избори) Плячката е далеч и папане в редиците на ГЕРБ няма- скоро някои гербери ще трябва да връщат пари на близки до тях бизнесмени )
19
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"нагласата" е ясна.получил си я в букурещ
18
14
 
29
 
! Отговори
Не 4-10, а още 36 ! преди 10 години
Марков е първият. До края на март 2014 г. групата на СИК ще бъде напусната от още 36 човека. Това не е заяждане, не е майтап. Измежду тези 36 депутати има един в който никой днес не се съмнява, че вече е решил да напусне СИК. И така, Марков с един удар смачка ГЕРБ и направи Атака излишна в парламента. Какво нещо е живота, Атака изгони ГЕРБ от властта, а Марков ....Сега следва Орешарски веднага да свали охраната на Тиквата и да я даде на Георги Марков. Има защо ! Орешарски, действай бързо !
17
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забележете до сега мълчал като пу*ка въпросния депутат....ся изведнъж....се оказал на една маса с Орешарски и изведнъж си сменил сексуалната ориентация .....Влязъл в парламента като десен,ама изведнъж станал Ляв щото ,Орешарски бил направил повече за българите в чужбина?!?Имаше едни смешници в предния парламент..отцепиха се от Атака,прехвърлиха си субсидията към ГЕРБ,след това я прехвърлиха към Синята коалиция и накрая създадоха партия Патриот...Смениха 4 партии...Пълни ***,като тоя същия
16
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора най просто ви го казвам......В Европа питат хамстера, защо е в коалиция с фашистка партия като Атака и той им мълчи....Зам председателя на ПЕС го е питал...жан мари льо пен също пита същото,от къде на къде крайно дясно формация е с коалиция с социалистите.....па да не говорим..за коалиция ДПС и АТАКА......И ся Сидера се прави на тарикат ,ама ся ше му развалят далаверата с кворума...че да не са зависими от него...Просто вече спря да им е нужен
15
18
 
15
 
! Отговори
стига дупелизци преди 10 години
ГЕРБ трябва да я има в БГ, но НИКОГА ПОВЕЧЕ БОРИСОВ! ОТДЕЛЕН Е ВЪПРОСЪТ ДАЛИ ГЕРБ МОЖЕ ДА СЕ ОТЪРСИ ОТ БОРИСОВ. СПОРЕД ТЕОРИИТЕ ЗА ФИРМЕНОТО УПРАВЛЕНИЕ МАФИОТСКА КОМПАНИЯ ДОРИ И ДА СМЕНИ ИЗЦЯЛО РЪКОВОДСТВОТО И СОБСТВЕНИЦИТЕ СИ ДЪЛГО ВРЕМЕ ОЩЕ ЩЕ НОСИ МАФИОТСКИ СТИЛ НА УПРАВЛЕНИЕ...ПРИМЕРИ: ЗА БГ МТЕЛ.
14
25
 
24
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Ооооо гледам другарите са на работа и само чакат новината! Първо редно е независимо от коя партия си след като не си избран мажоритарно да напуснеш парламента , ама защо не се гласува това не знам! Второ, да си продадеш г.за е нормално в политиката явноно напъните след това да обясняваш какъв патриот си винаги са жалки!!!Гледам напъните на 5-мата от РЕМС да ни обясняват как групата на ГЕРБ се разпада, абе другари,разпадане е това на НДСВ, разпадане е това на РЗС ама ГЕРБ все още са най-много в в този парламент!
13
31
 
28
 
! Отговори
avenir преди 10 години
А корабът на Станишко е тотално надуп(ч)ен, скоро и орешките ше изпадат от него!
12
8
 
31
 
! Отговори
София преди 10 години
Като влезнат в парламента, забравят как са станали депутаи и започват да се вземат много на сериозно.