Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС

Още десет също имат нагласата да станат независими
Обновена: 3 дек 2013 14:05 | 3 дек 2013 09:26, Камелия Цветанова
152
Първи депутат напуска групата на ГЕРБ в НС
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Първият депутат от ГЕРБ, който напуска сам парламентарната група на ГЕРБ, е Георги Марков.

Вчера в 10 ч. той оставил молбата си на бюрото на парламентарния шеф Михаил Миков, съобщи "Преса".

Днес документът ще бъде депозиран в деловодството, а за него ще бъде съобщено още в началото на извънредното заседание от 11 часа. До 17,30 ч. вчера Бойко Борисов не беше уведомен за решението, защото според Марков „не си вдигал телефона“. Не успял да осъществи връзка и със заместника му Цветан Цветанов, който пък е в Брюксел.

Групата на ГЕРБ вече ще наброява 96 депутати, защото Георги Марков остава независим.

Той отрече да е купен от управляващите. Според него обаче, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ, партията може да загуби и други свои депутати. Недоволството е предимно при тези, които влязоха за първи път тази година.

Решението си да напусне групата Георги Марков взел през уикенда. Той бил разочарован от реакцията и подмятанията на свои колеги след интервюто му в „Преса“, в което чистосърдечно обясни защо е бил в Букурещ и е седял на една маса с премиера Пламен Орешарски по време на срещата му с българската общност там.

Марков обясни, че Орешарски е направил повече за българите в чужбина за разлика от Борисов и предшествениците му. Освен това договорил още 1 млн. лв. в бюджета на свищовската академия.

Тогава той заяви, че не е уведомил предварително Борисов за пътуването си. На следващия ден Борисов го извикал в Банкя, но не му е повишил тон. Напротив, обяснил му, че и той е сядал на една маса с Орешарски в Брюксел, защото сега той е премиерът. Депутати от ГЕРБ вчера уверяваха, че групата им остава единна. Неофициално обаче се твърди, че между 4 и 10 депутати от ГЕРБ са с нагласата също да станат независими, ако се окаже, че този парламент ще има по-дълъг хоризонт. Лидерът Борисов все уверявал хората си, че скоро ще има предсрочни избори и това ги възпирало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A когато напазарувахте ИЗМЕТА НА ЯНЕ ВИ БЕШЕ ДОБРЕ, - гадни мутри...ТЕ ДА НЕ БИ ДА БЯХА ИЗБРАНИ С ФАЛШИВИТЕ ЛИСТИ НА ГЕРБ?
50
11
 
34
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Орешарски наистина прави повече за българите в чужбина - увеличава броя им.
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 52Ами защо гласувате за клоуни бе пич? Защо въобще всички гласуват,за хора които никой не знае и не познава,а са набутани в листите от подобни на Станишев и Борисов,след като за последните двама има меко казано достатъчно данни за злоупотреби,далавери и др.престъпления? Защо въобще допускаме да ни пробутват подобни претоплени манджи?
48
1
 
27
 
! Отговори
Цвети преди 10 години
Когато управляваха ГЕРБ - бяха добри ,но сега когато се вижда че повече няма да се доберат до властта - бягат от групата.И не само те - всички се местят от партия в партия - където им е изгодно
47
7
 
23
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименДОБРЕ ДЕ НО ТАЗИ ХВАТКА Я ПРИЛАГАШЕ И ДОН БОРИСОВ...АКО СЕ ЛЪЖА ИЛИ МАНИПУЛИРАМ ПРОСТО МЕ КОРИГИРАЙ НО И ТОЙ СИ КУПИ НЕЗАВИСИМИ ДЕПУТАТИ ОТ РЗС ОТ АТАКА..СК....НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО СЕГА СЕ РЕВЕ НА УМРЯЛОПРОСТО МИСЛЯ ЧЕ И ДРУГИ ЩЕ ГО ПОСЛЕДВАТ СЛЕД НОВА ГОДИНА
46
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм гласувал за ГЕРБ не за този, как така ще остане депутат???
45
22
 
26
 
! Отговори
Разбивача преди 10 години
А защо не напусне и парламента предателя? Хората са гласували за ГЕРБ а не за този напълно неизвестен анонимник.
44
25
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоз клоун е избран с гласовете за Герб, от листата на Герб, дебело подчертавам никой не го е подкрепял лично, затова ако иска да напуска Герб да напусне и парламента. Крайно време е това да се забрани със закон .
43
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, Борисов го вкара в парламента и се помисли за независим....
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цър, цър български гризачи
41
15
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ОТДАВНА ТОЗИ МОМЕНТ ДЕ ОЧАКВАШЕ...НЯМА КАК САМО ДОН БОРИСОВ ДА КУПУВА ДЕПУТАТИ...СЕГА НАП ДА ПОГВА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ПРИБЛИЖЕНИ НА ГЕРБ А СЪЩО И ВСИЧКИ ФИРМИ СПОНСОРИ НА ГЕРБПРОВЕРКА...ПРОВЕРКА И ПАК ПРОВЕРКА И ЩЕ ГОВОРИМ СЛЕД НОВА ГОДИНА...ОРЕШАРСКИ Е ДОБЪР УЧЕНИК И СЕ ПОУЧИ ОТ ДОН БОРИСОВ НА УДАРИ ПОД КРЪСТА..ТО НЕ БЯХА ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ ТО НЕ БЕ ЦИРКНО ИСТИНАТА Е ЧЕ ДОН БОРИСОВ С НИЩО НЕ БЕ ПО-ДОБЪР ОТ ТЕЗИ..БСП= ГЕРБ = МАФИЯИСТИНАТА Е ЧЕ ПАРИ ИМА, РАБОТИ СЕ НО СЕ КРАДЕ И ИЗНАСЯ В ОФШОРКИ
40
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Личния интерес го е довел до катарзис
39
5
 
30
 
! Отговори
GERB OVER преди 10 години
120 +1 , лошо Борисов, много лошо !
38
5
 
26
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Евалла на *** не им трябва клоуна Волен вече.Махайте усмирителната риза на Волен и го пускайте на воля.По-евтин е един нов депутат отколкото стар и ояден - Волен. Айде да ни е честито . Ще чакаме Сирия да падне както казва баба Ванга.
37
7
 
17
 
! Отговори
ДО АТАКИСТИТЕ преди 10 години
Другари,служебни атакисти,от всички интернет форуми,бързо хуквайте към централите на Атака да си вземете мангизите,щото след тая новина,кранчето на Волен рязко ще намали дебита,така че бърже бърже гасете компютрите и бегом при Волен да дава заплатите.
36
7
 
28
 
! Отговори
Проста сметка! преди 10 години
БСП + ДПС + 1 независим = 121 депутатаСигурно мнозинство и вече от Бойко Борисов и Волен Сидеров НИЩО не зависи!
35
1
 
26
 
! Отговори
ПСС преди 10 години
Га ядохти кифтетата - ни рива!
34
3
 
17
 
! Отговори
берия преди 10 години
Почна се ,скоро средният пръст на сидеров ще е без голямо значение.Пасейки ,пасейки ще си изкарат мандата ,ние си подсвикваме "О С Т А В К А".
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е окупирана от англосаксонска имперска армия (бази на ''НАТО'') , българският елит е съставен от васални на запада *** и най-низша предателска *** . Англосаксонската имперска *** се опитва с всички сили и средства да асимилира културно българският народ и да колонизира трайно България. Над 70% от българското население е асимилирано - жертва на англосаксонски културен империализъм базиран в Холивуд - ''американизирани балканци'' .. културно асимилирана , консуматорска *** . Англия( и нейните колонии) се опитват да заличат културното разнообразие в света , със цел да го асим
32
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да видим Бойко какво ще продиктува да му напишат във Фейса.