Борисов прати писмо на Кънев, съгласен с Реформаторите

Той отговори на предложенията им за излизане от кризата
166
Борисов прати писмо на Кънев, съгласен с Реформаторите
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изпратил писмо до председателя на ДСБ Радан Кънев, който представи преди дни шест предложения на Реформаторския блок за излизане от кризата.

Въпреки че нямаме изпратени до ГЕРБ официално техните предложения или не сме получили покана за среща, на която да ги обсъдим, от уважение изпратих официално писмо до господин Кънев, в което изразявам нашето мнение по водещите предложения за излизане от кризата, написа той в социалната мрежа Facebook.

Първото искане на Реформаторския блок беше за незабавна оставка на правителството.

„Позицията на ГЕРБ беше достатъчно ясна и категорична, непосредствено след парламентарните избори на 12 май и последващото съставяне на правителството на БСП, ДПС и "Атака" – а тя е, че настоящото правителство трябваше незабавно да подаде оставка, защото няма доверието на българските граждани и европейските ни партньори. Задкулисието и непрозрачността при взимането на управленски решения доведе и до безпрецедентни граждански протести още на третия ден от съставянето на това правителство. Отлагането на подаването на оставка води до задълбочаване на кризата в страната и изолацията ни от нашите евроатлантически партньори", пише Борисов.

Относно искането на реформаторите за приемане на спешни промени в Изборния кодекс, той припомня, че повече от пет месеца ГЕРБ призовава в дневния ред на 42-то Народно събрание да бъде включена тази точка, след което Народното събрание да се разпусне.

Още по темата
„За ГЕРБ оставката на сегашното правителство е неразривно свързано и с оставка на настоящото Народно събрание. Категоричната ни позиция е, че в рамките на сегашния парламент не може да се търси политически консенсус за съставяне на ново правителство“, продължава Борисов.

Според него единствено дясноцентристко правителство може да гарантира европейското развитие на България.

„То може категорично да се противопостави на популизма и национализма, който е стил на сегашното управление, и то не от сега“, смята лидерът на ГЕРБ.

Той пише още, че следващото правителство трябва да осъществи много реформи в различни сфери, да е основано на експертността и да има ясна визия за това какво и как да се направи.

ГЕРБ застава и зад искането на Реформаторския блок за промени в Конституцията.

Според Борисов настоящата е изчерпала много от своите основополагащи принципи, залегнали в нея при приемането й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
15
 
26
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 10 години
Бойко ние сме с теб, прави избори и да идваме на власт .Ще върнем всички роднини в администрацията, дето ги уволниха комунистите и продължаваме .Ще правим магистрала през Шипка, за 40 години ще сме готови .Колко евро-пари ще усвоим, направо ми теква лигата .А за народа като мрънка за заплати и пенсии, ще сложим за министър на финансите един очилат плъх, да обикаля с пица в ръка и да обяснява на тъпия бай ***, че няма пари за пенсии и заплати .ОБАЧЕ, ЩЕ НИ ТРЯБВА НОВА ПЕЧАТНИЦА ЗА БЮЛЕТИНИ
107
20
 
20
 
! Отговори
Ха, така! преди 10 години
Браво! Само с обединение вдясно ще фраснем червените фашисти.
106
12
 
27
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Човек трябва да е луд, или без мозък,за да вярва на този двуличник.Той каквото си е направил,е направил!
105
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бойчето и компания гледат да остикат за евроизбора и да се качат на самолетаи да оставят блатото дато направиха -и децата го разбрахасамо тъпите им майки и бащи неот брюксел ще ви маха с ръчичка като бае ви тошо
104
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА СИ ВЗЕМЕ НАЗНАЧЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ И ДА ОСВОБОДЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ- БОЙКО, ЦЕЦО И ПЛЕВНЕЛИЕВ СА ОПАСНИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ- СЛУГУВАТ НА ТУРЦИТЕ И НА СОРОС, КОЙТО НАЙ-НАГЛО СИ ПРИЗНА В ИНТЕРВЮ, ЧЕ СПОНСОРИРА ПЛАНЪТ РАН-ЪТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВИСША КЛАСА И ПЪЛНОТО ПОДЧИНЕНИЕ НА НАРОДА ЧРЕЗ ОПРОСТАЧВАНЕ И ОБЕДНЯВАНЕ. ДА СИ СПОМНИМ КОЛКО СЕ САМОЗАПАЛИХА ЗАРАДИ ГЕРБ
103
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕНЕРАЛЪТ НА ДОГАН ДА МЛЪКНЕ И ДА СЕ ЗАСРАМИ, АМА ТО МУТРА СРАМ ИМА ЛИ ?
102
4
 
8
 
! Отговори
klkj преди 10 години
"На празна плевня покрив не и трябва" но най-лошото е че благодарение на смотаните политици , нихилизма заля България...
101
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ- ТОЧНО ГЕРБ, КОЙТО ПРИЕ СЕГАШНИЯ ИЗБОРЕН ЗАКОН ПРИ ОСТРИТЕ КРИТИКИ НА БСП ДА ГОВОРИ КОЛКО Е НЕГОДЕН???? И БОЙКО, КОЙТО ВЪРНА МАНДАТА И НЕ НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ДА КРИТИКУВА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИ ПАРТИИ ,ЧЕ СА СФОРМИРАЛИ ПРАВИТЕЛСТВО???? И БОЙКО ДА ГОВОРИ ЧЕ Е ДЕСЕН ???? ТАКАВА СЛАГАЧЕСКА ПОЗИЦИЯ, САМО И САМО ДА СЕ ХАРЕСА НА РЕФОРМАТОРИТЕ???? ЯВНО Е РАЗБРАЛ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ИСКА И СЕГА КАТО *** СЕ ПРЕДЛАГА !!!! ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП !!!!!
100
16
 
8
 
! Отговори
Варна преди 10 години
мачкай бате ние сме с теб, разфасовай ***
99
5
 
3
 
! Отговори
шорт муви фестифал преди 10 години
За да няма недоволни нека власта да им се дава за по една година. Така ще се изреждат всички политиески сили в рамките на 4 години. Недоволни няма да има, протести също. Народа да го духа под скъсаното одеало.
98
14
 
26
 
! Отговори
ufa преди 10 години
Е този е голям "специалист". Доказа го с калинки, безхаберие и крадене.
97
13
 
25
 
! Отговори
ТОМА НЕВЕРНИ преди 10 години
На боковите селски номера,има ли кой още да се вързва?
96
4
 
18
 
! Отговори
ПСС преди 10 години
Вижда се прогрес - досега си говореха чрез вестниците, вече си пишат писма. Някой ден може и да се срещнат. Иначе нищо и половина.
95
7
 
23
 
! Отговори
Не го вдигат ! преди 10 години
СИК и РБ заедно ще имат 15-20 депутати по малко от колкото БСП. Не могат да съставят правителство в следващите стотина години. Най добре е Бочко да наметне ямурлука, да вземе гегата и да ходи да пасе заедно с овцете по тучните поляни на с. Хераково, общ. Божурище. т.е. там от където е. Той лъже, че е от с. Банкя. А Кунева да му подквасва киселото овче мляко. Радан, нарамил дисаги спокойно може да продава сачове на Женския пазар. Орешарски да се готви за втория си мандат. Бонжуар на всички !
94
0
 
0
 
! Отговори
govorime za iskanija преди 10 години
До Roki na protestirashite i stiga ste seeli omraza sred BULGARITE stava vupros che vie se suglasjavate sus nezakoonni i manipulirani izbori i ne se borite sreshu nezakonnoto pravitelstvo i parlament
93
7
 
15
 
! Отговори
Roki преди 10 години
Borisov *** tapo Oste li si jiv?
92
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформаторския блок знаят какво трябва да се направи за да излезе България от батака в който я насадиха комунистите, но не могат да спечелят изборите. Борисов не знае какво да прави но пък може да спечели изборите. Печелившата формула е ГЕРБ+РБ, но е съмнително дали ще се споразумеят. Освен това трябва да са наясно, че комунистите от БСП, ДПС и Атака ще се посурнат по *** само и само да попречат на такова споразумение, защото им е ясно, че комунизма в България ще се стопи като ланшния сняг.
91
6
 
22
 
! Отговори
az- преди 10 години
Между другото след като ПП ГРОБ толкова призовават за нов Избирателен кодекс не е зле да си признаят, че предишния за нищо не е ставал и че те са некадърни да напишат и един читав закон.
90
4
 
20
 
! Отговори
az- преди 10 години
Боко никой за нищо не го е питал, но той както обикновено на принципа "на всяка манджа меродия" отговаря.
89
2
 
18
 
! Отговори
лю лю скаридата преди 10 години
Удавникът и за сламка се хваща .