Борисов прати писмо на Кънев, съгласен с Реформаторите

Той отговори на предложенията им за излизане от кризата
166
Борисов прати писмо на Кънев, съгласен с Реформаторите
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изпратил писмо до председателя на ДСБ Радан Кънев, който представи преди дни шест предложения на Реформаторския блок за излизане от кризата.

Въпреки че нямаме изпратени до ГЕРБ официално техните предложения или не сме получили покана за среща, на която да ги обсъдим, от уважение изпратих официално писмо до господин Кънев, в което изразявам нашето мнение по водещите предложения за излизане от кризата, написа той в социалната мрежа Facebook.

Първото искане на Реформаторския блок беше за незабавна оставка на правителството.

„Позицията на ГЕРБ беше достатъчно ясна и категорична, непосредствено след парламентарните избори на 12 май и последващото съставяне на правителството на БСП, ДПС и "Атака" – а тя е, че настоящото правителство трябваше незабавно да подаде оставка, защото няма доверието на българските граждани и европейските ни партньори. Задкулисието и непрозрачността при взимането на управленски решения доведе и до безпрецедентни граждански протести още на третия ден от съставянето на това правителство. Отлагането на подаването на оставка води до задълбочаване на кризата в страната и изолацията ни от нашите евроатлантически партньори", пише Борисов.

Относно искането на реформаторите за приемане на спешни промени в Изборния кодекс, той припомня, че повече от пет месеца ГЕРБ призовава в дневния ред на 42-то Народно събрание да бъде включена тази точка, след което Народното събрание да се разпусне.

Още по темата
„За ГЕРБ оставката на сегашното правителство е неразривно свързано и с оставка на настоящото Народно събрание. Категоричната ни позиция е, че в рамките на сегашния парламент не може да се търси политически консенсус за съставяне на ново правителство“, продължава Борисов.

Според него единствено дясноцентристко правителство може да гарантира европейското развитие на България.

„То може категорично да се противопостави на популизма и национализма, който е стил на сегашното управление, и то не от сега“, смята лидерът на ГЕРБ.

Той пише още, че следващото правителство трябва да осъществи много реформи в различни сфери, да е основано на експертността и да има ясна визия за това какво и как да се направи.

ГЕРБ застава и зад искането на Реформаторския блок за промени в Конституцията.

Според Борисов настоящата е изчерпала много от своите основополагащи принципи, залегнали в нея при приемането й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е типично за ГРОБ, използват бедността и безнадежността на хората. Във Враца ако гласуваш за Тиквата получаваш енергийни помощи и шанс за временна заетост. Не гласуваш ли за ГРОБ отиваш право в гроба. Ама те че няма да ги опандизат тия няма, ама трябва да се съберем и теглим един здрав бой че да им държи влага за всички злини и всички погубени животи и съдби които оставиха след себе си само за 3.5 години. Бойко, бял да не видиш и да изгориш както хората факли изгоряха заради теб убиецо.
87
4
 
15
 
! Отговори
до 91 преди 10 години
Тия 400 хил. бюлетини са брак бе пич. Ми то десетина процента брак си е от нормално по нормално. То даже повече са били *** ги дали на ромовете за подпалки, че да не идат зян
86
2
 
18
 
! Отговори
90 преди 10 години
Ми как? Не видя ли как по нова тв на президентските избори? *** те гробарите не купуват гласове. Както каза баба Цеца кат ги снимаха със скрита камера то техния човек с пачката им давал заем да си купят дърва за зимата, а не е купувал гласове
85
2
 
16
 
! Отговори
DO 90 преди 10 години
До Анонимен.Как, как, ама има как. Има клипчета в нета от камери които показват как членове на ГЕРБ пъхат бюлетини в урните. А във Варна всеки знае че подмяната се осъществяваше буквално на улицата. А за Районните комисии да не говоря. Ти в кой свят живееш, кви печати, кви 5 лева. Я си гъкнал срещу Тиквата, я си без работа. Що се опитвате да ни правите на слепи. А за 400 000 бюлетини, те за какво са, да не би някой чиновник да е извадил парите от джоба си и да си ги е поръчал за тапети.
84
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименА, ти гледа ли го? Един човек с анонимна самоличност скрит от камерата ги каза тези неща. А, това, което със сигурност знам, е че на изборите има заловени и с влезли в сила ефективни присъди за купуване на гласове само 5 души. От тях 4 са купували за БСП и ДПС и един за ПП Лидер на Ковачки. Това са фактите, другото са барековщини. Нали в комисиите има от всички партии, как ще подмениш урна, как бюлетините вътре ще са със същия печат?
83
0
 
10
 
! Отговори
??? преди 10 години
То може категорично да се противопостави на популизма и национализма, който е стил на сегашното управление, и то не от сега, смята лидерът на ГЕРБ. Нима да си националист, т.е. да обичаш и уважаваш потеклото си е нещо лошо?
82
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледахте ли днеска по БТВ даваха интервю с бивши лидери на ГЕРБ които разказваха как в Свищов цели урни са били подменени и вота фалшифициран. Ето това е ГЕРБ - една гнусна, престъпна шайка създадена от най-безскрупулни ***. И тези хора се наричат Граждани за Европейско Развитие... такъв цинизъм и простотия е присъщ само на мутрите и мутрата вожд по известен като Тиквата. Който и да е на власт, само да не са тиквите.
81
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къф е тоя *** на фотоса ве??Аман от нискочели американо-брюкселски *** и сатрапи на тоя нещастен български народ.
80
0
 
7
 
! Отговори
пъпеш преди 10 години
До 342какво само герб?
79
19
 
4
 
! Отговори
342 преди 10 години
Само ГЕРБ !
78
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Махнете го този от снимката. По-добре покажете дупето на Ким Кардашиян!"Точно така! Поне задникът на снимката ще е женски.
77
5
 
14
 
! Отговори
вентилатор преди 10 години
Агент Буда, когато хвърляш ла*на срещу някого, внимавай, защото срещу теб има вентилатори!
76
4
 
25
 
! Отговори
срамота преди 10 години
Упреквахме Бареков, че се въртял като фурнаджийска лопата, упреквахме и Янев. Пък те *** отвсички цветове. Борисов се изплю върху сурата си, Кънев и Кунева паднаха толкова низко с поредната си врътка. Голям срам. И най-жалкото е, че всеки ден ни повтарят думата "морал" като някаква мантра.
75
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой беше тоя Борисов?!
74
8
 
23
 
! Отговори
Кaкво прaвиш Бойко преди 10 години
Бойко се съюзявa де фaкто и с пaртиятa нa Кaсим Дaл ,която е в Реформaторския блок Нимa Бойко е със фес?
73
4
 
5
 
! Отговори
дa дa преди 10 години
Изберете тези,които отново продaвaт нaционaлните интереси нa EVN,Energo Pro и Чез ,изберете тези които отново дaвaт злaтото нa еднa чуждa фирмa,ми хaйде изберете ги пaк тях.Мaзохисти ли сте кaкви сте,тaкa питaйте своите съгрaждaни ,когaто се зaтичaт дa глaсувaт зa безпринципни пaртии
72
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комуноидната *** блъска по клавиатурата и си мисли, че прави гласоподаватели за" Българска социалистическа партия за права и свободи" ....
71
3
 
14
 
! Отговори
pанини преди 10 години
До Анонимен 56Къде виждате спасение в реформаторския блок - в Кунева /червена снаха/ , съсипа страната като еврокомисар, или в останалата ***, на която отново и се иска да яхне народа. Нали бяха в НДСВ - царя коленопреклонно слушаха. Сета те ще ни извадят от кризата. Много наивни хора има в тази държава, щом не сте разбрали, че всички гледат собствения си интерес.Стара приказка е "всеки народ си заслужава правителството".
70
3
 
17
 
! Отговори
седесист герберист преди 10 години
да се върне Ваньо и заедно с бате бойко ще пуснат кепенцитие окончателно на измъчената страана. А ТЯ Е НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ И ОТНОВО Е РОБСКА СТРАНА
69
22
 
8
 
! Отговори
6502 преди 10 години
Точно и вярно: Бойко и Радан, ръка за ръка. Стъпващи по главите на турци, пишман националисти и комунистически ***! Давай Бойко! Иде края им!