Марков под клетва: Пари не съм взимал, за да се махна от ГЕРБ

Дни преди да напусне прокуратурата прекратява проверка срещу него
Обновена: 4 дек 2013 11:06 | 4 дек 2013 09:16,
70
Марков под клетва: Пари не съм взимал, за да се махна от ГЕРБ
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Напусналият депутат на ГЕРБ Георги Марков се закле, че никой не му е предлагал пари, за да напусне най-голямата парламентарна група в 42-рото Народно събрание.

Според някои слухове, плъзнали още вчера и раздухани от лидера на РЗС Яне Янев, Марков е взел между 200 и 500 хиляди лева, за да предприеме това свое действие.

"Не искам да говоря за "памперсите", които правят тези коментари. Не искам да падам на тяхното ниво. Разбира се, заклевам се, че не съм взимал пари. В каквото кажете мога да се закълна", категоричен бе той в ефира на Нова тв.

Георги Марков се възмути от факта, че като народен избраник е бил проверяван от прокуратурата по сделката за Свищовската автогара.

Още по темата
Оказва се, че от 2004 г. срещу него тече производство за данъчен кредит и източване на ДДС, а дни преди той да напусне ПГ-то на ГЕРБ проверката е била прекратена.

"Обяснете ми как мога да бъда народен представител и да бъдат провеждани такива проверки срещу мен? Нямат право, прокуратурата ме разследва въпреки имунитета ми", настоя той.

"Сделката е в миналото, платени са данъците, явно искат по този начин да ме контролират, да ми сложат нашийник", заключи той темата и отказа да назове хората, които искат да го контролират.

Връщайки се отново на мотивите за напускането си, Георги Марков за пореден път обяви, че депутатите в ГЕРБ нямат никакви възможности за самостоятелност, защото конците в парламентарната група дърпали хората, седящи на първите банки.

"Той (депутатът – бел. ред.) влиза, регистрира се и по заповед на хората отпред гласува по определен начин", каза той. Независимият вече избраник обяви, че в парламента ще гласува по съвест, както правел и досега.

"Г-н Сидеров да не се притеснява – ще е необходим. Аз не напускам партия ГЕРБ, само парламентарната група. Ако ГЕРБ не се регистрира, и аз няма да се регистрирам, за да се получи кворум", завърши Марков.

На свой ред бившата шефка на парламента Цецка Цачева бе категорична, че напускането на Георги Марков няма да се случи и с други представители на партията.

"Дано Георги Марков има успех като независим народен представител, да разгърне потенциала си и да работи в интерес на хората, които са го избрали, макар и с листата на ГЕРБ. Г-н Марков няма да напуска редиците на партията, а ако говорим за "люспи", трябва да погледнем ДПС, където изключиха Христо Бисеров", добави тя.

Цачева отказа да разсъждава в посока сделка, сключена с Марков от една или друга политическа сили за подкрепа в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво се възмущавате че тоя бил напуснал групата на герб че Бочко в миналия парламент си купи поне 15 депутата по тоя начин и затова изкара три години и половина на власт иначе още на втората година беше пътник
21
0
 
42
 
! Отговори
свищов преди 10 години
Абе Жорко, абе сине майчин, като не ти харесва в ГЕРБ вземай си парцалките и обратно в Свищов а на твойто място следващият в листата.Аз не съм гласувал за независим депутат а за партия ГЕРБ.И като си такъв мъжкар, що не се явиш на избори като независим кандидат па да те видим колко гласа ще събереш майка.А като даваш интервюта, дръж се малко по-мъжки, че излагаш Свищов бе Жорко.
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСЕКИ КАНДИДАТ ДЕПУТАТ ЗА ДА ВЛЕЗЕ НА ИЗБИРАЕМО МЯСТО ПЛАЩА МЕЖДУ 200 И 300 ХИЛЯДИ.Е ТОЙ Е РЕШИЛ ДА СИ ВЪЗВЪРНЕ ПАРИЧКИТЕ.
19
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Офертата на ПозитаноХунтата не ти е проблема, просто Марков е огледало на цялата партия, вътре е пълно с хора, които ще си дадат *** на всеки с добра офера, така ги е събирал и Тиквата навремето, така че е съвсем в реда на нещата случващото се. Миро Мършата, Емо Ротманса, Трайчо Трайков и още знайни и незнайни ще потвърдят това. Даже Йовчев от началник на кабинета на Плевнелиев, стана министър в "хунтата". Приеми го, целият ГЕРБ е пълен с къртици и продажници.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както Йермонах Кирил се закле че не е лапал "троянска чушка" ? .... Айде моля ви се да си имаме уважението ....
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Взел си Марков,взел си и чакаш за още.Дори си мисля,че затова си влезнал в парламента,а и историята с разследването срещу теб е вярна,но се чудя защо ГЕРБ не си проверяват по-добре хората,сигурна съм,че имат честни,млади и кадърни хора,готови да ги подкрепят.Та този Марков не може две свързани думи да каже,кого представлява,как ще защитава интересите на избирателите си???
16
1
 
30
 
! Отговори
край преди 10 години
така ще е докато не наложим на политиците МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ в два тура и НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ на 120 бр. А сега кажете ми кой вкара този *** в парламента -този дето ни го писа в некви листи и ние дето ходихме да ги потвърдим на уж избори.
15
7
 
16
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Офертата на Позитано Прокурора Цацко е непробиваем ГЕРБерски кадър - спомни си кой контролираше избирането му :)
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива ситуации раздвижват интересно пластовете кир в парламента. Тоя кълнящия се може интересно да тласне Атака в атака срещу другите две комунистически партии. Няма нищо по-хубаво от престрелка между престъпници. През това време протеста ще генерира нови сили и гняв срещу останалите живи от тях и след голямото коледно/новогодишно харчене и тежкия махмурлук ще се разгори, за да ги махнем окончателно и твърдо. ОСТАВКА!
13
7
 
18
 
! Отговори
Гнусна паплач преди 10 години
Гроб,нещо много ревнали за един обвиняем :))))))
12
0
 
27
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
Колко струва клетвата???
11
0
 
26
 
! Отговори
верно е преди 10 години
тоя брус ми прилича на оная дето беше безработна контрапротестираща еми набързо си намери работа ....всичкото бяга да взема парички и тука няма никъв морал... а оня МИРИЗЗЛИВЕЦ БЮРЕКОВ дето бил подкрепил КЛИЧКО ами той никой освен доган дето му бута пари да раздават на децата да им ходят на простотиите не го блъсне за слива ама парите правят едно *** *** да се прави на велик
10
13
 
21
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До ИСТИ Скритата лимонка на БСП в ГЕРБ се нарича Цуцко Цуфтанов :) Уж с неволно изтекли записи колко кирливи ризи на Бочко изкара тоя потомствен чингьо :D
9
1
 
31
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Май точно това е проблема - че докато си бил в ГЕРБ не си имал "възвращаемост на инвестициите" :))))))))))
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бизнес кръговете почват да се преориентират към власттабай ганьото с приказките си за падане на правителството вече не може да ги удържи
7
0
 
44
 
! Отговори
tribun преди 10 години
Бисеров,също нямаше пари,но после го разкриха и сега никой от неговите приятели които знаят за какво става въпрос ,не иска да говори,защото се страхуват за живота си.
6
0
 
37
 
! Отговори
позор! преди 10 години
ДПС и БСП са ченгеджийски партии. Те си действат по този начин вече 69 г. - от 1944 г. то досега! Имат голям опит в изнудването и мачкането на хора. Не случайно начело на тези партии са доносници и агенти на ДС, а Станишев е дете на ЦК на БКП.Оставка!България може да стане нормална държава само, ако се освободи от тези негодници!
5
2
 
42
 
! Отговори
Йеромонах преди 10 години
Използваш ресурса на партията за да се издигнеш и след това нож в гърба браво типичен "поп Кръстро". Господ ще те накаже лошо.
4
5
 
44
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Мисля, че това в известен смисъл прави услуга на ГЕРБ, да се изчистят *** и меки китки, те пречат и във власт и в опозиция!
3
3
 
54
 
! Отговори
Кличко преди 10 години
Щом си избран с гласовете на ГЕРБ при отцепването трябва да губиш депутатски права защото ако не беше в листата им никой нямаше да те избере господин БАЙ НИКОЙ .Промяна в закона веднага аман от алчни *** като този плазмодии...