Агенцията за подслушване става мастодонт на властта

Кабинетът й е прехвърлил 100 имота на ДАТО
20
Агенцията за подслушване става мастодонт на властта
Снимка: Булфото, архив

"Сега" твърди, че "Агенцията за подслушване се превръща в мастодонт на властта".

Правителството упорито се е заело да превърне новосъздадената агенция за подслушване в мегаструктура, подобна на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Предизборното обещание на БСП бе, че няма да допусне свръхупотреба на специални разузнавателни средства (СРС) както по времето на ГЕРБ. Вместо това, след като увеличи почти двойно парите за слушане и следене за следващата година, кабинетът без много шум е прехвърлил за ползване близо 100 имота на Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО). Решението е било взето на закрито заседание миналата сряда. Всички имоти са собственост на МВР и се предоставят безвъзмездно.

Още по темата
Вестникът отразява и позицията на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който посъветва алжирския посланик да си мери приказките по повод на инцидента с имигранти в дома в Любимец, станал на 30 ноември.

"Чехия ни даде 1 млн. евро за бежанския проблем", информира "Труд".

Парите са предоставени на България за преодоляване на миграционния натиск. "Истинските приятели се разпознават по това, че помагат в труден момент", коментира жеста вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Вицепремиерът на Чешката република Мартин Пецина подчерта, че е респектиран от начина, по който българите се справят с това ново за тях предизвикателство и заяви пълната подкрепа на страната си за членството ни в Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: следенеЙовчевДАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне на два пленума продажниците са искали да ни правят съветска република, за това има документи и който желае може да се ограмоти. Относно Г.Димитров, неговите предателства са насилственото налагане на македонска нация у нас и желанието му да станем част от Югославия. Изявленията на Г.Димитров са много противоречиви след 1944г тъй като вече е бил зависим от алкохола и е страдал от тежка форма на цероза.
17
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Добре слушат ,ама не прихващат нищо,Всеки ден нова тъпотия.Докога така?
16
6
 
2
 
! Отговори
До 15 Историк преди 10 години
Пич като лъжеш вярваш ли си? Тито е искал България да стане част от Югославия и именно Георги Димитров се противопоставя, за което е убит от Тито. Това всички го знаят, само псевдо "историка" не го разбрал. ***. Другата лъжа че България трябвало да стане република на ССР, това не само, че не е вярно, но Тодол Живков е коментирал с Китайците да се отворят към запада, именно това е и причината да бъде свален от власт. Руснаците организират свалянето му през 1989г. а не "дисиденти и демократи"
15
1
 
17
 
! Отговори
историк преди 10 години
Никога БКП-БСП-ДС не са искали силна България. Тази партия е небългарска и винаги е правила опити да продаде Държавата. Погледнете фактите безпристрастно, а не глупаво партийно. През 1945 г. Георги Димитров предлага България да бъде една държава с Югославия. Приз 70-те години Т. Живков предлага България да стане 16 Република на СССР. В днешно време БСП-ДС се продаде на ДПС-Турция, и сега виждате как Турция умишлено наводнява Държавата с мюсюлмани-араби. Станишев-Украински евреин, Доган-долен турчин, това управлява в момента и какво да очакваме.
14
0
 
27
 
! Отговори
Оставка! преди 10 години
ДПС и БСП отново създават тоталитарна държава, начело с червената мафия и доносниците от Държавна сигурност.Обещаха 250000 работни места, а създадоха диктаторска държава управлявана от мафията.Оставка!
13
0
 
17
 
! Отговори
България продадена преди 10 години
Спокойно планът Косово е в ход и за България Които иска да разбере истината в посети faktor.bg. и да прочете !Какво се случва всъщност не се ли повтаря и за България планът Косово като съзнателно и целенасочено се заселват така наречените нелегални имигранти, мнозинството, от които даже не са сирийци, за да се окажат един ден българите малцинство?Няма съмнение, че налице е организирано заселване на чужденци, които идват от държава в която няма война, но на които се дава статут.
12
0
 
19
 
! Отговори
Винету преди 10 години
А, бе този с тъпата маска докога ще ръси глупости. Ти откъде разбра, че всеки преди е бил подслушван, защото аз не съм разбрал. ***, какво излезе досега от разследването за подслушванията - едно голямо НИЩО, щото ако имаше - мале как щяха да го разнасят по цял свят. А ние знаем кой е добър в подслушванията - защото ДС сега е на власт.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе, нема нужда да трошите пари - аз без да подслушвам телефоните и интернет ще ви кажа: мразят въ хората. не ви минават номерата, ей туй е! Народът търси начин да се оттърве от вас, защото ОСЪЗНАВА, че така повече НЕ МОЖЕ!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо втори
9
0
 
22
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Нека незабравяме и нека помним коя партия е най - добра в подслушване на собствения си народ поголовно! Нека незабравяме и нека се водим от факта , че същата тази партия е вдигала ръка срещу собствения си народ. Някой видни свеотновнизвестни историци дори го водят като геноцид към собствения си народ. Нека незабравяме и нека помним коя беше тази братскопродажна партия която съвсем реално е подарила Македония на Тото за да може той да направи геноцид срещу Българите!Незабравяйте тази партия е БСП
8
0
 
13
 
! Отговори
Каса преди 10 години
"Прехвърли 100обекта на МВР на ДАТО". Тези обекти са съществували и въпроса е в кои административни структури са били,като имаме реално 28 Областни управления на МВР ,отделно София ката столица, три централни дирекции,5 единици за външно наблюдение за цяла България.Всичко идва много,много повече от Революцията и бивша ДС. ДАНС има своя структура на за послушване и следене ,което е вън от ДАТО! Почти стигаме ЦРУ,ФБР и НАС на Американците и Шведския вариант!
7
43
 
4
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Целта на новата власт е да вкара в някаква контролирана система подслушванията, а не както беше при Цв.Цв. всеки да подслушва всеки.При ГЕРБ подслушванията станаха държавна политика и масово явление.Дори самият премиер Борисов беше подслушан и записан в разговорите за Мишо Бирата.Преди, когато ние алармирахме, че в държавата се подслушва поголовно, герберите пишеха:"Нека ме подслушват, аз нямам какво да крия"Сега що ривети бе ?! Или вече, когато вашите не са на власт имате какво да криете
6
0
 
9
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Nezavisimo ot stroia komunizam ili kapitalizam v Balgaria sistemata e skapana zakosteniala i nepromenliva. Tia e svarzana po skoro s mantaliteta otkolkoto sas stroia. Predava se kato obichai ot vlast na vlast ot pokolenie na pokolenie. Vsichko minava ot edin djob v drug. Dushata na balgarina e dobra, no glavata ne e otvorena kam novoto.
5
3
 
42
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Какво стана?Нали уж Цецо, подслушва в тази държава?Излиза, че презв сичкото време са подслушвали него, а сега вече се развихрят и ни подслушват наред!
4
29
 
6
 
! Отговори
Неееее преди 10 години
Егати лъжите се пишат тук и в "Сега".Парите за подслушване са 49 млн в новия бюджет.2012 по времето на цецко - 100млн.Защо се пишат лъжи?
3
1
 
34
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Възстановява се държавна сигурност. В електронен вариант. е-ДС.
2
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен, уж де преди 10 години
Ясно, МВР ще се занимава само с опазването властимащите от гнева на народа. Този министър явно за друго не става. Защитата на хората от престъпниците остава на най-заден план.
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая агенция генерира единствено разходи това е абсурдно