БСП за разцеплението в ГЕРБ: Все тая, и без това ги няма в НС!

ДПС видяха тенденция в напускането, "Атака" пък не потрива доволно ръце
Обновена: 10 дек 2013 14:14 | 10 дек 2013 12:30,
55
БСП за разцеплението в ГЕРБ: Все тая, и без това ги няма в НС!
Снимка: архив, БТА

БСП не виждат как отцепването на втори депутат от ГЕРБ ще промени работата на НС, "Атака" не "потрива доволно ръце" заради разцеплението в ГЕРБ, а ДПС виждат тенденция в напускането на двама депутати за по-малко от десет дни. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес Светлин Танчев стана независим народен представител, след като преди по-малко от десет дни това направи и Георги Марков.

Зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов определи случващото се като познат сценарий. Това никога не е в полза на парламентаризма и на демокрацията. Ако е в полза на определени политически сили, това е късогледа практика, заяви Шопов. Той обаче не пропусна отбележи, че в предишния парламент най-много от подобни отцепници пострада ПГ на Атака, а националистите обвиниха ГЕРБ за случилото се.

Ние ги предупреждавахме, че политическата надменност и безочие ще се върнат към тях, както виждате, това се случва. Ние не потриваме доволно ръце, заяви Шопов. По негови думи зад всеки един отцепил се депутат стои волята на хиляди български избиратели и тези хора по този начин са предадени.

Още по темата
ДПС се оказаха изненадани от решението на Танев. Втори случай - това показва тенденция. Това показва назрели процеси, които текат в ПГ на ГЕРБ, заяви Четин Казак.

Той обясни, че не може да гадае дали има външна намеса в решенията на отцепниците. От наша страна няма никаква намеса, категоричен бе той. По негови думи всеки от народните представители ще решава сам как да гласува. Казак не очаква подкрепа от Танев. Депутатът от ДПС изрази съмнение, че ГЕРБ може да съществува в опозиция.

Това беше партия на властта. Тя беше създадена около властта, заяви Казак и допълни, че с внимание ДПС следи процесите.

Според БСП в опозицията от дълго време имат проблеми и процесите са започнали много по-рано.

Този процес беше започнал още юни месец, но сега им пролича. Те си имат тежки противоречия от самото начало, заяви Антон Кутев. По негови думи протестите в началото са дали надежда на ГЕРБ, че може да си върнат властта, но сега се е видяло, че това няма да стане.

Четири години те си поддържаха групата по методите на Цветанов. Сега те са неприложими, защото Цветанов няма тази власт, посочи Кутев. Според него процесите на отплюспване от ГЕРБ няма да повлияят пряко на работата на НС. Не виждам пряко отношение към работа на НС. Тях така или иначе ги нямаше, по какъв начин няма да ги има не е чак толкова важно. Дали няма да ги има заедно или поотделно – каква е разликата, попита риторично Кутев.

Той обясни, че БСП няма да се опитва да привлече напусналите ГЕРБ. Депутатът обаче не би се учудил, ако подкрепят част от политиките на мнозинството заради смислеността им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май Волен и неговата Атака сега ще видят пари за кворум през крив макарон....
41
0
 
32
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
То пък една опозиция.
40
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колелото на историята се върти така че рано или късно всеки си плаща за това което е направил. Няма прошка - ако имаше всичко щеше да е хаос. Така че бсп и дпс да не си мислят че ще им се размине - възмездие ще има.А за отцепниците от ГЕРБ има една приказка - ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО така че е рано да се радвате.
39
0
 
32
 
! Отговори
ATAKA преди 10 години
ATAKA VAVEDE 20 PR.DANYN NA VEI OLIGARHIQTA I PROKOPIEV I BORISLAVOVA DEISTVAT ZADKOLISNO ZA ELEMINIRANE NA ATAKA.
38
3
 
40
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Пичове и пички от БСП и ДПС, това че ГЕРБ се разпада нито ще подобри имиджа ви, нито ще спаси България от пагубното ви управление. А депутати да ръкопляскат на предателство, каквото и да е, е идиотщина. Няма добър предател!
37
6
 
35
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Според вас Орбан преди да вземе властта в Унгария, предишните премиерчета, които сега са на съд, дали не са го плюли, техните гласоподватели и всички неправителствени организации, миели обществения мозък там. 100%. Плюйте по АТАКА, естествено и нормално е, защото ако се случи всички отиват в паднелаата за дълго. 100%.Така че, чужди агенти и продали се чорбаджии давайте, сега му е времето, после ще е късно.
36
3
 
40
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ , ЧЕ БСП И ИМАТ ВНЕДРЕНИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ КЪРТИЦИ ВЪВ ВСИЧКИ ВЕДОМСТВА..ХОРА С МНОГО АРХИВНИ ДОКУМЕНТИ , КОИТО ИЗПОЛЗУВАТ ЗА САБОТАЖИ , ПОДКУПИ И КОМПРОМАТИ...КАТО ПРИБАВИМ И ГНЕЗДОТО НА ОСИТЕ НА МОНИКА ЙОСИФОВА , КАТО ПРИБАВИМ АГЕНТУРАТА НА ДОГАН , МНОГОТО ПАРИ НА ОЛИГАРСИТЕ , КОИТО ПЛАЩАТ И НА СИДЕРОВ , И НА БАРЕКОВ--ЯСНО НИ Е ВСИЧКО--А СЕ ЧУДИМ , ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е НАЙ--БЕДНА.ДОКАТО ИМА БСП--ЛЕСНО НЯМА ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ ОТ КАЛТА
35
5
 
43
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Попитали радио Ереван:- Кога ще се оправи България?- Когато се очисти от всички предишни и настоящи комунисти, от наследниците на Политбюро и когато студентите порастнат. Сигнализирахте за неуместен коментар
34
2
 
43
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Хитър ход за елиминиране на ПП Атака.
33
10
 
46
 
! Отговори
алуу парламента преди 10 години
ние парламентарна република ли сме или тиквенска,я отговорете на въпроса какво следва за мутрата който ходи до израел,а после и до турция среща се на най-високо ниво като какъв,чии интереси представлява и защитава,кой е той ,какъв е неговия рейтинг,какво всъщност става -ние имаме ли президент,премиер,председател на нс,отиде ли станишев на среща с путин ей така да си поковорят за българо -съветската дружба до 1990г. колко е било прекрасно,някой в тази държава знае ли какво става
32
6
 
44
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
Волене, като ти е вътре - к`во ти се яде?
31
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Националистите ръководени от сидеров са национални предатели.
30
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко ли се е изръсил пеевски за тези убавци? Колкото и да е по ефтини са му излезли от сидеров. Увехна китката на парламента. Сега може да се закичи някой фес с нея.
29
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И да са в парламента ГЕРБ и да не са тройната коалиция си приема удобни за тях закони. Толкова са арогантни,че наистина няма значение дали ГЕРБ са там.
28
15
 
40
 
! Отговори
Атака завинаги преди 10 години
Волен Сидеров премиер!
27
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Работата е нагласена по препоръка на ЕНП за да не зависи кворумът от АТАКА!Нищо не става случайно.
26
1
 
48
 
! Отговори
бспдпс преди 10 години
от Атака какво да се радват, вече не са нужни на управляващите
25
9
 
46
 
! Отговори
Онуфрий преди 10 години
Нема власт - нема Герб
24
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OK, няма Пеевски, няма Бисеров, и двама от герб няма, 216 left to go!
23
1
 
44
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Добре де, нали Киро Йорданов беше ужасен изедник и *** пионка. Митинги имаше, революции... Как така беше предложен за шеф на агенция при "най-социалното правителство"?