БСП за разцеплението в ГЕРБ: Все тая, и без това ги няма в НС!

ДПС видяха тенденция в напускането, "Атака" пък не потрива доволно ръце
Обновена: 10 дек 2013 14:14 | 10 дек 2013 12:30,
55
БСП за разцеплението в ГЕРБ: Все тая, и без това ги няма в НС!
Снимка: архив, БТА

БСП не виждат как отцепването на втори депутат от ГЕРБ ще промени работата на НС, "Атака" не "потрива доволно ръце" заради разцеплението в ГЕРБ, а ДПС виждат тенденция в напускането на двама депутати за по-малко от десет дни. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес Светлин Танчев стана независим народен представител, след като преди по-малко от десет дни това направи и Георги Марков.

Зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов определи случващото се като познат сценарий. Това никога не е в полза на парламентаризма и на демокрацията. Ако е в полза на определени политически сили, това е късогледа практика, заяви Шопов. Той обаче не пропусна отбележи, че в предишния парламент най-много от подобни отцепници пострада ПГ на Атака, а националистите обвиниха ГЕРБ за случилото се.

Ние ги предупреждавахме, че политическата надменност и безочие ще се върнат към тях, както виждате, това се случва. Ние не потриваме доволно ръце, заяви Шопов. По негови думи зад всеки един отцепил се депутат стои волята на хиляди български избиратели и тези хора по този начин са предадени.

Още по темата
ДПС се оказаха изненадани от решението на Танев. Втори случай - това показва тенденция. Това показва назрели процеси, които текат в ПГ на ГЕРБ, заяви Четин Казак.

Той обясни, че не може да гадае дали има външна намеса в решенията на отцепниците. От наша страна няма никаква намеса, категоричен бе той. По негови думи всеки от народните представители ще решава сам как да гласува. Казак не очаква подкрепа от Танев. Депутатът от ДПС изрази съмнение, че ГЕРБ може да съществува в опозиция.

Това беше партия на властта. Тя беше създадена около властта, заяви Казак и допълни, че с внимание ДПС следи процесите.

Според БСП в опозицията от дълго време имат проблеми и процесите са започнали много по-рано.

Този процес беше започнал още юни месец, но сега им пролича. Те си имат тежки противоречия от самото начало, заяви Антон Кутев. По негови думи протестите в началото са дали надежда на ГЕРБ, че може да си върнат властта, но сега се е видяло, че това няма да стане.

Четири години те си поддържаха групата по методите на Цветанов. Сега те са неприложими, защото Цветанов няма тази власт, посочи Кутев. Според него процесите на отплюспване от ГЕРБ няма да повлияят пряко на работата на НС. Не виждам пряко отношение към работа на НС. Тях така или иначе ги нямаше, по какъв начин няма да ги има не е чак толкова важно. Дали няма да ги има заедно или поотделно – каква е разликата, попита риторично Кутев.

Той обясни, че БСП няма да се опитва да привлече напусналите ГЕРБ. Депутатът обаче не би се учудил, ако подкрепят част от политиките на мнозинството заради смислеността им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
49
 
! Отговори
Волене преди 10 години
Извини се бе! Извини се на всички които гласуваха за атака а ти ги продаде на турците! Върни парите на доган и се скрий в миша дупка ***.
21
1
 
52
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
А междувременно тихо, кротко и без много шум газта стана 1.37-1.38 лева литъра, а бившият кмет на Варна Кирил Йорданов стана шеф на Агенцията за българите в чужбина.А матриалът се радва на обещания за светло бъдеще.
20
4
 
47
 
! Отговори
Цацаров преди 10 години
Волене не се притеснявай скоро ще ни станеш клиент. Доста те търпяхме и ти плащахме. Иде видов ден. Вече не си ти цветето на парламента сега ще си ку*вата на парламента какъвто си бил винаги.
19
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е всички депутати от този продажен парламент да си подадат оставките.
18
7
 
42
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Белокосият предател усеща тегавина в областта на задната част на потурките. Но не оная приятнонапоболяваща тегавина, когато зад него е Местаня, а студената и ръбеста тегавина на изтикването в ъгъла
17
3
 
44
 
! Отговори
цветан цветанов преди 10 години
аз,цветан цветанов обещавам ,че ако Доган ми даде пари както даде на Светлин Танчев и аз ще напусна ГЕРБ ,ще стана независим ,а за следващите избори ще отида в ДПС-то няма политик който да не обича шума на парите ---ще се прабоядисам срещу добро възнагражделие
16
7
 
43
 
! Отговори
Истината на волен преди 10 години
Иска новини на турски, подкрепя всячески етническата партия дпс. Крепеше на стедния си пръст гаджева, доган и гея а сега ще му се наложи да го сложи в устата си. Никога вече този ***! Мога да го сравня само с бисеров и цонев. Жалък *** продажен.
15
6
 
47
 
! Отговори
**** преди 10 години
Волен Сидеров в нов филм. "Да се обезцениш за 60 секунди.")))))
14
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо няма статия за цените на горивата??? При ГЕРБ имаше ежедневно "информация" за поскъпването им.... Но овцете сега не блеят, защото Червената хунта управлява....
13
7
 
43
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Всеки отцепник, от която и да е партия, е предател.Такъв трябва незабавно да напусне парламента. В този смисъл трябва да се приеме и законово основание.Значи влязъл си покрай бат Бойко/или покрай Доган, Местан и др.п./ и после - ритник! Заслужават само презрение такива "народни представители".
12
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разцепление в ГЕРБ вследствие на намеса на БКП?! Или греша?
11
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще се наложи чистач и *** волен- болен да кара със спестяванията от тези 8 месеца. Скоро ще му трябват и за адвокати както на другите 2 глави от змея.
10
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България няма икономика,вие коментирате някакви политически тоалетни.Как никой не каза,никой не протестира,че държавните монополи (тока,водата, телефоните,ресурсите и храната) са дадени чужди,ограбващи ни части фирми.Как никой неразбра,че това няма нищо общо с инвеститор.Последното е да докараш пари,да построиш и да плащаш заплати,не да откраднеш нещо печелившо и гарантирано.Това са олигарсите,а политиците техните лобисти.Изивинявайте ме,но Сидеров казва истината и затова е нападан от всякъ
9
0
 
43
 
! Отговори
аксиоми преди 10 години
1. депутатите са корумпирани2. парите управляват действията на депутатите
8
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** v ustata na vsichki komunisti dolni....skoro ste badete na sapun
7
11
 
41
 
! Отговори
sante_dog преди 10 години
Волен току що остана с пръст в устата! До сега крепеше НС и си предаваше важност. Сега е ненужен и ще го порежат. Но вече никои няма да се излъже да гласува за това продажно ***!!!
6
10
 
56
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Сега вече Боленчо се усети, че е пре*бан. Т*пак. Ако не ги беше пуснал да управляват щеше да е премиер след едни нови избори сега вече е никой... А комунделите така действат то е ясно. А готовите парички бързо свършват и милиони да са даже.
5
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВИНАГИ ДОГАН ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИ САМО ДОГАН И ДПС-ТО НЯМА ДА СЕ РАЗЦЕПИна който не му харесва да се спасяваплюйте, плюйте БОРИСОВ той Доган си знае работатаочаквам скоро Доган да разтури и БСП-ТО
4
4
 
40
 
! Отговори
само питам преди 10 години
А на БСП-ДС нацепиха ли го вече?"Ведомости": Цената на "Южен поток" се увеличава с 45%Директорът на East European Gas Analysis Михаил Корчемкин смята, че "Газпром" ще икономисва от всичко в името на "Южен поток", но след неговото пускане, на концерна ще му се наложи да повиши експортните цени с 15% или да поиска понижаване на експортните мита, иначе газопроводът ще се окаже губещ
3
0
 
41
 
! Отговори
енергетик преди 10 години
до 1/ ЧЕЗ като спре тока, дали няма да им спрем съществуването...миналата зима палиха офиси на ЕВН символично, тази да не е наистина....много далавераджии се нароиха в енергетиката, искат редуциране....