Борисов видя катастрофа в кредитния ни рейтинг

"От днес за всички световни инвеститори България е нестабилна"
Обновена: 13 дек 2013 16:52 | 13 дек 2013 16:51, Веселина Йорданова
116
Борисов видя катастрофа в кредитния ни рейтинг
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Думичките стабилна и нестабилна дават най-ясна представа каква е била и каква е сега България. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в профила си във Facebook информацията от финансовото министерство, че международната агенция Standard&Poor's (S&P) потвърди кредитния рейтинг на България, но ревизира перспективата от стабилна на отрицателна.

Анализаторите от кредитната агенция посочват като основен фактор за промяната освен слабите перспективи пред растежа и нестабилната политическа обстановка в България.

Още по темата
В съобщението от ведомството на Петър Чобанов коментират, че промяната в перспективата показва, че “създаването на политическа нестабилност и незачитането на легитимни резултати от демократичния процес се отразява на оценките за страната”.

Борисов обаче прогнозира „страховита катастрофа“.

„От днес нататък за всички световни инвеститори България е нестабилна. Но по-страшното е, че това е сигнал към всички банкови институции и инвеститори, че се подготвя свалянето на кредитния рейтинг около март месец, което автоматично на следващия ден ще вдигне лихвите по кредитите. А като се има предвид, че само за шест месеца кредитите на България са се увеличили на над 4 милиарда, катастрофата ще бъде страховита“, пише той.

Борисов изтъква, че „независимо от оценките на Местан, Станишев и Орешарски в Боровец, че това било най-доброто правителство, безпощадно ясно става, че при правителството на ГЕРБ всички кредитни агенции са оценявали перспективата на България като стабилна“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гаден,мазен шоп остави българите на спокойствие
80
11
 
18
 
! Отговори
сджн преди 10 години
Категорично съм против сегашното управление . Но не мога да приема този човек да дава оценки. Българският народ не трябва да забрави, че при този за първи път в историята на Б-я десетки хора се самоубиха за кратко време , не от шизофрения, а от некадърно управление.-----------------------------------В момента се самоубиват два пъти повече хора от реди една година.
79
13
 
14
 
! Отговори
ГАРАНТИРАНО ОТ ОРЕША преди 10 години
Хубаво е управлението на Орешарски, нали?
78
6
 
19
 
! Отговори
Васко преди 10 години
И познай кой ни осигури този рейтинг, с помоща на професионалните протестъри :)
77
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Категорично съм против сегашното управление . Но не мога да приема този човек да дава оценки. Българският народ не трябва да забрави, че при този за първи път в историята на Б-я десетки хора се самоубиха за кратко време , не от шизофрения, а от некадърно управление. И не само това - основата на управление бе "тефтерче". В момента има някакво раздвижване на икономиката и някои положителни индикации . Това изнервя до краен предел ББ и някои около него и те са способни на всичко.
76
8
 
29
 
! Отговори
huan brujo преди 10 години
Ааа той и икономист бил.
75
8
 
26
 
! Отговори
''' преди 10 години
Не го оставяйте да се върне на власт, че тогава Цеко ще стане премиер, а.Боко новият Дянков!
74
0
 
3
 
! Отговори
walking dead преди 10 години
youtube/watch?v=h65QAIdmmyE#t=216
73
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а народа се палеше при стабилното правителство на тиквун егати самочуствието има
72
10
 
30
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Не от днес, а на миналите парламентарни избори, вожда Тиква и неговата комунистическа хунта ГЕРБ ядоха як бой и е.ан.Мухахахахаха
71
6
 
32
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Да го *** и кредитния рейтинг, на всякъде дават бонуси за 20014г, и нито един за 2009, 2012г.Така, че мълчи *** !!!Умори Бг от глад, за да го потупват по рамото!!
70
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя *** какво разбира от икономика и колко бе жалък като даваше пример с финансовата дисциплина на бг в ес смясе цяла европа с него доходите растяха само на близки на партията му и безработицата се увеличи
69
9
 
35
 
! Отговори
se преди 10 години
Леле леле какви коментари има в зашита на лицето на снимката.А бре хора може ли мафията да признае ,че има мафия.Като е толкова велик защо допусна да си отиде безславно.Сега плаче а къде му е колана .Да такива като него разплакаха много българи заради безобразното му управление с онзи мишок Дянков.Да сега ги е яд ,че сдадоха власта на *** и турчетата ама сами са си виновни.Като се е отказа когато не трябваше сега ще мълчи и ще слуша червени песни и гюбеци.
68
23
 
14
 
! Отговори
икономист преди 10 години
Винаги когато БСП-ДПС-ДС идват на власт Държавата рухва и след това почваме отново. Само Доган и Сатанишев стават по богати. Хайде честито на социално слабите и пенсионерите.
67
27
 
10
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ОБЕКТИВЕН 100%- ДА СРАВНИМ ПРАВИТЕЛСТВАТА--ОРЕШАРСКИ --ИЗГОНЕН ОТ СДС , ОТИШЪЛ ПРИ ВРАГА , РАЗВАЛЯЩ СЕДЕНКИ , ПРЕДЛОЖИЛ ПЕЕВСКИ , С КОЕТО СЛОЖИ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖБИ В КРАКАТА НА ДОГАН , УВОЛНЯВАЩ ПРОТЕСТИРАЩИ. А .БОЙКО --ДОБЪР ПОЖАРНИКАР , УСПЯЛ БИЗНЕСМЕН ,ГЕНЕРАЛ С ДВЕ ЗВЕЗДИ ЗА БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТА , УСПЕШЕН КМЕТ , МН.ДОБЪР , СТРОГ , РАБОТЛИВ ПРЕМИЕР..ЛИЛИ ПАВЛОВА- ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КАДЪРНА , ПОЧТЕНА , ТОЧНА..НЕЙНАТА НАСЛЕДНИЧКА-ПАРОДИЯ, СМЕШНА..ДЕЛЯН-ТОЧЕН , КОМПЕТЕНТЕН--СТОЙНЕВ--НЕОРИЕНТИРАН
66
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
съмнявам се тиквата да пише сам във фейсбук някой друг му пише тия коментари
65
26
 
9
 
! Отговори
GEro преди 10 години
Чета коментарите и виждам колко *** народ пише по тези сайтове. Значи, въпреки, че Бойко не е на власт повече от 8 месеца се намират още хора, които го обвиняват него за променената преспектива на кредитният рейтинг. Други, пък въобще не знаят за какво става въпрос, но тъй като трябва да се изкажат заливат Бойко с какви ли не обиди. Фактите са изключително прости - във времето на най-жестоката финансова криза след тази от миналият век, правителството на Бойко успя да вдига рейтинга. А, сега?
64
30
 
9
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ОБЕКТИВЕН 100%- ПРИ БОЙКО ДЪРЖАВАТА ВЪРВЕШЕ НАПРЕД , ВЪПРЕКИ СТРАШНАТА СИТУАЦИЯ В ЕВРОПА...НЕКА СИ СПОМНИМ--ПРИ ЖАН И БКП БЪЛГАРИЯ ФАЛИРА , БЕЗ В ЕВРОПА ДА Е ИМАЛО КРИЗА..КОГАТО ГЕРБ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ , БЪЛГАРИТЕ БЯХМЕ НАЙ--БЕДНИ , БОЛНИ ..ВНАСЯХМЕ БОБ , ЧЕСЪН , МАРУЛЯ..БЕШЕ ИЗВЪРШЕНА РАЗБОЙНИЧЕСКА ПРИВАТИЗАЦИЯ..МИЛИОНИ НАПУСКАХА БЪЛГАРИЯ..ПРЕСТЪПНОСТТА ЦЪФТЕШЕ..КУЛТУРА , ИЗКУСТВО -ЗАБРАВЕНИ..БОЙКО РАЗДВИЖИ ВСИЧКО , ПОСТРОИ МНОГО , СЛОЖИ РЕД , ПРЕКЪРШИ ОРГ.ПРЕСТЪПНОСТ
63
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проста тиква, ***, буда, турска ***, еврейска ***, много *** ***........това е бойко борисов
62
1
 
5
 
! Отговори
titi преди 10 години
savsem e to4no kazano , vijdat se kup protivore4ia