Борисов видя катастрофа в кредитния ни рейтинг

"От днес за всички световни инвеститори България е нестабилна"
Обновена: 13 дек 2013 16:52 | 13 дек 2013 16:51, Веселина Йорданова
116
Борисов видя катастрофа в кредитния ни рейтинг
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Думичките стабилна и нестабилна дават най-ясна представа каква е била и каква е сега България. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в профила си във Facebook информацията от финансовото министерство, че международната агенция Standard&Poor's (S&P) потвърди кредитния рейтинг на България, но ревизира перспективата от стабилна на отрицателна.

Анализаторите от кредитната агенция посочват като основен фактор за промяната освен слабите перспективи пред растежа и нестабилната политическа обстановка в България.

Още по темата
В съобщението от ведомството на Петър Чобанов коментират, че промяната в перспективата показва, че “създаването на политическа нестабилност и незачитането на легитимни резултати от демократичния процес се отразява на оценките за страната”.

Борисов обаче прогнозира „страховита катастрофа“.

„От днес нататък за всички световни инвеститори България е нестабилна. Но по-страшното е, че това е сигнал към всички банкови институции и инвеститори, че се подготвя свалянето на кредитния рейтинг около март месец, което автоматично на следващия ден ще вдигне лихвите по кредитите. А като се има предвид, че само за шест месеца кредитите на България са се увеличили на над 4 милиарда, катастрофата ще бъде страховита“, пише той.

Борисов изтъква, че „независимо от оценките на Местан, Станишев и Орешарски в Боровец, че това било най-доброто правителство, безпощадно ясно става, че при правителството на ГЕРБ всички кредитни агенции са оценявали перспективата на България като стабилна“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе вие не разбрахте ли! Само децата и внуците на бившите комунисти милеят за родината. Ако властта отиде в други ръце, това ще е катастрофа. Само децата и внуците на бившите комунисти имат право да управляват. Та те само това умеят - ако друг вземе властта те ще умрат от глад! Вие това ли искате?
60
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Боко да каже защо тури Цецка да движи нещата в Парламента.Да не би да е решил и той да напуска ГЕРБ.Е,ако това стане ще бъде точно по неговите думи"*** ташака".
59
24
 
10
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Ало, долните драскачи - добре че е бате Боико да защитава държавата и интересите й!Чакайте троината мафия да слезе от власт и ще откриете нов Цанков камък и Белене не построени с изразходени милиони в някои джоб!Тогава за кои ще гласувате? Типично българска черта е да оплюва и да не мисли - порода балканска *** недоносена!
58
12
 
9
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До ТодорТодоре, Тодоре! Бюджета отдавна го актуализираха! Това беше почти първото, което направиха! Забрави ли, че част от актуализацията беше и одобрението за 1 милиард заем?! То, после мина още един милиард без одобрение, де! Така, че - оценката е резултат от тези и другите действия на правителството.
57
7
 
20
 
! Отговори
БОКО ОВЦАТА преди 10 години
Тоя *** откъде го рабра това,сигурно му се обадили по телефона да му кажат,че той е голям разбирач,та той само може да оправи държавата.Край България загина казва Боко мисира.Ми сега като не съм на власт как ще оправя държавата.*** простата и мазна селска мутра,като не ти харесва марж от България *** мутренски.
56
19
 
11
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Да му мислят всички потребители на кредити и ипотеки. Ще работят като волове и целите си заплати по кредити ще ги дават. И на следващите избори отново за гласуват за БСП и ДПС.
55
0
 
6
 
! Отговори
Cool преди 10 години
bg pluvni otbori detza, mladeji, devoiki, maje i jeni pluvat prez zimata v ...klozetni garneta?! bg marka?!
54
9
 
22
 
! Отговори
Лисан преди 10 години
Като заколим дебелото прасе на снимката за Нова година, ще станем стабилни!
53
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти, мазньо, срина рейтинга на държавата. Ти и твоята престъпна шайка.
52
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мнооого нагъл. Нали ти каза бе, Мутро, че работата на опозицията е ДА ПРЕЧИ?! Е, това е резултатът от преченето и напъните ти да направиш преврат с помощта на улицата и РБ. Защото без власт си едно кръгло нищо.
51
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя е изкрейзил буквално.
50
11
 
22
 
! Отговори
Боце преди 10 години
Тикво проста, да вземеш да се скриеш и повече да не сме ти видели селската физиономия, че не знам какво ще те прави тоя народ, дето го мачка толкова време, ако те хване.Взимай си и милиционера и да не сте посмели да се изкажете повече за неща, които не разбирате.
49
8
 
20
 
! Отговори
hanko преди 10 години
Бокича заприличал на коледник на това фото
48
10
 
31
 
! Отговори
pantudi преди 10 години
Силно се съмнявам съществото от снимката да може да напише Българската азбука от А до Я без грешки :)
47
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия даваха първокласен рейтинг на Лемън Брадърс, ден преди да фалира...
46
11
 
24
 
! Отговори
Бойкомет преди 10 години
Някой май си е плащал преди за думичката "стабилен".
45
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toя банкянски *** цепи мрака.1.Негативна перспектива не значи НИЩО без аргументите (основно субективни).2.Сама по себе си негативната перспектива също не означава нищо. Според цървула Борисов сигурно ААА с негативна перспектива е по-зле от ССС с положителна перспектива.ТОЗИ НЕГРАМОТЕН ПТИЦЕКАНТРОП МЕ ОТВРАЩАВА!ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ПОВЕЧЕТО *** СТЕ КАТО НЕГО.ГНУС!
44
6
 
23
 
! Отговори
ДИДО преди 10 години
Много се е наклал бойко бе,.
43
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да казват международните агенции, по-добре се живее сега, отколкото по времето когато ти м-р Флик и Ц.Ц безчинствахте.
42
9
 
36
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Ако инвеститор види горната снимка,едва ли ще помисли,че България е стабилна и сигурна за инвестиране държава...Намерил се кой мнение да дава.