"Синьо единство" отива на избори със или без Реформаторите

Не са обсъждани имена за листи за избори, отсече Панчугов
Обновена: 19 дек 2013 14:01 | 19 дек 2013 12:22, Камелия Цветанова
24
"Синьо единство" отива на избори със или без Реформаторите
Снимка: Булфото, архив

"Синьо единство" ще участва в изборите независимо дали ще е част от Реформаторския блок /РБ/, или ще се яви самостоятелно. Това каза главният секретар на партията Димитър Иванов, цитиран от БТА.

На заседание на ръководството на партията в събота ще се решава дали "Синьо единство" да продължи участието си в Реформаторския блок и дали да подкрепи споразумението между партиите в него, каза председателят на партията Христо Панчугов.

Според него конфликтът в Реформаторския блок не е произтекъл от „Синьо единство“.

Още по темата
Димитър Иванов  пък смята, че е неприемлив начинът и причините, поради които е поискано прекъсването на преговорите със "Синьо единство".

Въпреки че предложението на лидера на ДСБ Радан Кънев да се прекратят разговорите със „Синьо единство“ за участие в Реформаторския блок не е било прието, от понеделник насам има срещи, но никой не ни кани на тях, каза Иванов.

Той заяви, че в нито един момент не са обсъждани имена за листи. Така опроверга думите на Мартин Димитров, който се отцепи от „Синьо единство“ и обяви, че причините за провала на преговорите са претенции към евролистите, с които Реформаторите не са се съгласили.

Христо Панчугов заяви, че неучастието на "Синьо единство" в Реформаторския блок ще е по-скоро загуба, защото блокът е имал потенциал да се превърне в нов модел на правене на политика в България.

Панчугов заяви, че са против квотния принцип и мнозинствата в Блока, а са за равнопоставеност и консенсусно взимане на решенията по важни за коалицията теми.

"За нас идеята за РБ минава през размиване на партиите в него и изграждане на естествена среда за лидерство, посочи Панчугов. Това, което изненада партньорите ни в Реформаторския блок, е отказът на "Синьо единство" да смени разговора, за да може да договорят едни места за едни хора, каза председателят на партията. Двете неща, по които всъщност се разминаваме, са нежеланието "да се изгорят мостовете" за излизането от тази коалиция във всеки следващ момент и "мината", която залагат пред развитието на Реформаторския блок с квотите и мнозинствата, договаряни в момента, каза Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами те Синьо единство вече веднъж подляха вода,щото сега с ДСБ щяха да са в парламентът!!! B-)
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Членовете на "Синьо Единство" всъщност вече са в Реформаторския Блок , единствено Надка , която плаща заплати от евро- парите си на Панчугов и Иванов е в останалата част .
20
0
 
0
 
! Отговори
реформатор преди 10 години
Спокойно,ще броим пилците на есен....Да живее България
19
2
 
5
 
! Отговори
не син преди 10 години
И "Синьо единство" и "Реформаторите" отиват не на избори,а в небитието ! Там се събраха доста *** и накуп ще се изметат ! Все пак остават още доста ***- червени,*** и психокретенясали !
18
3
 
5
 
! Отговори
привет преди 10 години
Никой ли не ги познава тия "реформатири"?Забравихте ли как вече "реформираха",т.е. разфасоваха България.Какво синьо единство ,какви 5 лева.Изпаднала шайка си търси кюше за да се завре пак в управлението .Нищо друго.Политически отпадъци с алчни амбиции, жадни за пари хорица и...нахални безкруполни лъжци.Горката България!И" това дочака.
17
2
 
5
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До ГенчоНали сега имате ЛЯВА политика, Големи заплати, Южен пАток, Белене, СърГей, наМестан, Болен! Какво повече искате, Вие сте постигнали мечтите си!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анкета преди 10 години
Пускам анкета за гласовете, спечелени от т.нар Синьо "Единство"1) 0.01%2) 0.001%3) 0.0003% (колкото са гласовете на самите членове на тоя клуб)
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато се правите на антични ще станете албанични!
14
1
 
3
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Явно вече трябва да се забранят Сдруженията от Мързеливи и Властолюбиви хора, наречени Партии, формирани с цел законно източване на Държавния бюджет, чрез т.нар. Субсидии, евтините кебапчета, бензин за 4 обиколки на Земята и други Благинки. И вече в Парламента да се кандидатства нормално, както навсякъде - Индивидуално и с Конкурс, а не Групово и Анонимно под Сянката на Вожда!!!...
13
4
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До даГледам талибани те и какво виждам...- Реформаторския блок (...но какво ще реформират и те не знаят - либерализма или комунизма) , но са само доста влошено издание на РЗС....- Не знаят какво искат, но... са много "притив", мразят искренно (но не знаят точно какво) и искат само три неща...:- ВЛАСТ, ВЛАСТ И ВЛАСТ...!!!(Не знаят какво ще я правят, но я искат... )Така им бил казал "Буда" и обещал пари.
12
3
 
6
 
! Отговори
да преди 10 години
До rumen221фльорца си ти!
11
5
 
7
 
! Отговори
ха преди 10 години
Заглавието ви е така написано, като чели скоро ще има избори.Гладна кокошка просо сънува!
10
0
 
4
 
! Отговори
:/ преди 10 години
синьо единство да напусне рб и да се присъедини към Движение 22-септември-Независимост
9
3
 
8
 
! Отговори
десин преди 10 години
Надке,решавай бързо,вътре или вън,до края на деня.Постави общия интерес над личния и ще спечели дясното.България има нужда от силна десница.
8
5
 
10
 
! Отговори
син преди 10 години
Ако Надежда Нейски е в Синото единство-този път ше гласувам за нея.И за всеки влак си има пътници. Някой за Цецка,други за Кунева .И междо другото точно този политически номад Л.Дилов , ме отказа да гласувам. А Надето започна,не отстъпи на позиците си до момента и продължава да се бори.Младософиянецо нешо против старите софиянси ли?
7
3
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Абе Реформаторите,Така и не разбрахме - Какво не ви харесва, та ще го реформирате...:- Американския свръх-либерализъм- Европейската Демокрация или- Комунизъма...???Но май се поизясни От първото си събирне, до разпускането си ще реформират СЕБЕ СИ в опити да опровергаят поговорката:- Със стари фльорци нов бардак не става!.
6
5
 
13
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Ако смятате, че Мартин Димитров, Надежда Нейнска, Меглена Кунева, Касим Дал, ДСБ и СДС са нещо ново, гласувайте за този турски бардак. То вече и без това от етнически партии се управляваме, защо и партията на Касим Дал да не докопа властта заедно с деформаторите.
5
4
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Наивници в напреднала възраст...
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какво да ходим за избори като пак ще спечелят или БСП или ГРОБ !!!Вие нормалните ли сте!!!Ей овце, много оглупяхте !!!На миналите избори продажните медиййки един дебат неорганизираха междъ лидерите на партиите!!Щото няма какво да кажат, освен един, щото ще ги помели и ония ще снесат !
3
8
 
17
 
! Отговори
Яп преди 10 години
Синьо единство, Реформаторски блок, пълен цирк!