Марин: Президентът да не дава оценка на правителството

Това има право да прави Народното събрание, смята той
Обновена: 4 яну 2014 13:36 | 4 яну 2014 12:02, Петя Славова
97
Марин: Президентът да не дава оценка на правителството
Ангел Марин. Снимка: Булфото

Имаме заслуга предходното правителство да не е под постоянна обсада. Това заяви пред bTV Ангел Марин. Той обясни, че докато е бил вицепрезидент ( в периода 2002 - 2012 г) държавният глава на България е насочвал усилията си да успокоява страстите като води диалог с уважителен тон към всички институции.

Без да си позволи да даде съвет на президента Плевнелиев, Марин обясни, че не приема да се дава оценка като тази, че „кабинетът е загубил доверието на президентската институция”.

Той допълни: „Взаимоотношенията президент с всички други представители на различни власти не е само в рамките на медийното общуване. Има много други начини в работен порядък да се изясняват взаимоотношенията. Би трябва да се стигне до някаква абсолютно нетърпима обстановка, за да се прибегне евентуално при някои случаи до такива похвати, да се използват за уреждане на взаимоотношенията".

Според него, това, че е имало протести на една част от гражданите не е достатъчно основание да се правят такива капитални оценки и изявления.

Ангел Марин бе категоричен, че от гледна точка на държавността, оценка на правителството има право да дава Народното събрание, което е избрало правителството. Другите имат право на мнение. Могат, разбира се, да казват оценка. Но когато имаш ролята на обединител на нация трябва да се замислиш преди да казваш имаш или нямаш доверие на правителството.

Все пак Марин не се зае да дава съвети на президента Плевнелиев. „Много е грозно аз, който съм бил вицепрезидент 10 години, да давам съвети на следващия президент, без той да ми ги е поискал и то публично”.

Ангел Марин определи настоящата ситуацията в страната като тежка: „Обстановка, в която трудно се работи, трудно се живее”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
11
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 10 години
Законите се спазват иначе е тази *** ,която е в София.Десет недоносчета да се представят за един милион и да ви правите на маимуни
52
5
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
56, бюлетините от Костинброд бяха измислица на продажниците Манолова, Станишев, Пеевски и Бареков, за да се докопат до властта, което се случи много след президентските избори! Недей да лъжеш и манипулираш, червенотурско подлого!
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КО ,НЕ.КОЙ ПРЕЗИДЕНТ.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е ТОЯ,МНООООГО КРАДЕ!!! НЕ Е ЛИ ВЕЧЕ В ЗАТВОРА,ИЛИ Е ОТ ПОМИЛВАНИТЕ ЧЕРВЕНИ МРЪШЛЯЦИ,КАО КРАДКИНЯТА МАСЛАРОВИЦА...
49
1
 
13
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
До До 53Да точно така- "честен,неподкупен и спазващ устава и законите" -Уставите на БКП, най-голямата мафия.
48
13
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 10 години
Избран е с булетините от Костинброд. Така ,че няма думата и ще си ходи преди Правителството
47
18
 
7
 
! Отговори
До 53 преди 10 години
Абсолутен *** си-ген.Марин е истински Генерал за разлика от Борисов и други измислени генерали.Бях войник когато то командваше ракетни войски-честен,неподкупен и спазващ устава и законите.
46
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Президентът е избран директно от нас, хората! И това, че дава оценка на правителството, показва че е човек с мнение, и ние не сме сгрешили в избора си! А това правителство дойде с куп лъжи и интриги и вече 7 месеца лази по нервите на хората със задкулисното си управление! Марин, ти си едно изкопаемо и закостеняло старче живяло на гърба на хората и държавата!
45
4
 
18
 
! Отговори
Колко е жалко преди 10 години
подобни елементарни хорица да имат думата. Пошло, низко, противно е всичко, което говореше днес този шапкар. Ограничен до крайност, по едно време почти изпадна в истерия. Тъга...
44
3
 
25
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Президентът има пълното право да лиши от доверието си едно правителство - това дори е негово задължение, когато прецени, че е редно ! Иначе би бил просто една кукла.
43
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълнен червен *** при това носил зелени чорапи. Гад от всякъде, помилва такива из.оди като Дон Цеци, за да можи комунезите да разчитат на ***.
42
18
 
4
 
! Отговори
tuzarya преди 10 години
В случая Марин е прав! Не президента дава оценка на правителството. Въпреки всичко на Марин му е кофти, че неможе да печели милиони, като амнистира закоравели престъпници - крадци и убийци! Добри парички заработваха заедно с Първанов от амнистиите! Спомня ли си някой колко амнистирани имаше по време на Марин?!
41
4
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Народа даде оценка ,ама червените си правят оглушки.
40
7
 
20
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Марин: Президентът да не дава оценка на правителството, когато вашата шайка е на власт по добре НИКОЙ да не дава оценки на гея, бейа и злодея, а ние помним КОЛКО криминални престъпници помилва, в това число и Цветелин Кънчев, махай се и не показвай повече *** червен.
39
19
 
8
 
! Отговори
аз преди 10 години
*** в България започва с псевдопоилитика Плевньо и завода за *** от времето на Бойко,кмета. Всяко тяхно появяване, както и на обслужващият ги персонал - а може би ръководещият ги - като ЦвЦв и проговорилата отново "постна пица", увеличава *** в България до критични нива. За това чистенето трябва да започне веднага!
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Не ми е президент!За разлика от сегашното правителство, избрано от Доган и Моника, между хора от обръчите и от приятелски кръгове, Президента е избран мажоритарно от българите, а не по пропорционални листи както депутатите от БСП, ДПС и Атака, които подкрепят въпросното правителство!И още, да обединяваш нацията не означава да се прегръщаш с хора като ПЕТНОТО и ПЕЕВСКИ и с техните работодатели, нито с оная (как и беше името?) , която демонстрирала срещу Станишев, а после за него!
37
7
 
27
 
! Отговори
Геле преди 10 години
И тая изкуфяла безполезна *** акъл дава!
36
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно пък тоя ***, дето помилва толкова видни престъпници, изобщо да не се обажда, а по-добре да се радва на незаслужената си свобода.
35
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво друго да каже един червен шапкар!
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Shit!