Марин: Президентът да не дава оценка на правителството

Това има право да прави Народното събрание, смята той
Обновена: 4 яну 2014 13:36 | 4 яну 2014 12:02, Петя Славова
97
Марин: Президентът да не дава оценка на правителството
Ангел Марин. Снимка: Булфото

Имаме заслуга предходното правителство да не е под постоянна обсада. Това заяви пред bTV Ангел Марин. Той обясни, че докато е бил вицепрезидент ( в периода 2002 - 2012 г) държавният глава на България е насочвал усилията си да успокоява страстите като води диалог с уважителен тон към всички институции.

Без да си позволи да даде съвет на президента Плевнелиев, Марин обясни, че не приема да се дава оценка като тази, че „кабинетът е загубил доверието на президентската институция”.

Той допълни: „Взаимоотношенията президент с всички други представители на различни власти не е само в рамките на медийното общуване. Има много други начини в работен порядък да се изясняват взаимоотношенията. Би трябва да се стигне до някаква абсолютно нетърпима обстановка, за да се прибегне евентуално при някои случаи до такива похвати, да се използват за уреждане на взаимоотношенията".

Според него, това, че е имало протести на една част от гражданите не е достатъчно основание да се правят такива капитални оценки и изявления.

Ангел Марин бе категоричен, че от гледна точка на държавността, оценка на правителството има право да дава Народното събрание, което е избрало правителството. Другите имат право на мнение. Могат, разбира се, да казват оценка. Но когато имаш ролята на обединител на нация трябва да се замислиш преди да казваш имаш или нямаш доверие на правителството.

Все пак Марин не се зае да дава съвети на президента Плевнелиев. „Много е грозно аз, който съм бил вицепрезидент 10 години, да давам съвети на следващия президент, без той да ми ги е поискал и то публично”.

Ангел Марин определи настоящата ситуацията в страната като тежка: „Обстановка, в която трудно се работи, трудно се живее”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въобще не ме интересува какво мислите, приемате и споделяте г-н Марин...
32
25
 
6
 
! Отговори
Не ми е президент! преди 10 години
Сержант Плевнелиев може да снема доверие от когото си иска, винаги и когато е в изпълнение на заповед или в угода на ***. Другите сержанти, ефрейтори и редници от ГЕРБ не са ли също дисциплинирани и изпълнителни. Дори симпатизанти на този кокоши трън (парамилиционерската групировка ГЕРБ) слушат и изпълняват ежедневните инструктажи на *** си.
31
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марин не беше ли онзи другар който заедно с гоце покровителстваше и канеше по официални визити съмнителни личности от ъндърграунда? И този *** ще дава мнение какво било редно? Айде в кофата!
30
6
 
10
 
! Отговори
марин преди 10 години
До АнонименАко приемем ,че сегашното Народно събрание е избрано от народа, същото се отнася и до Президента, нали? Президента единствен е избран мажоритарно, а не с някакви си нагласени листи, така че уважавайте избора на народа си, независимо дали ви харесва или не.Аз нямям хубави спомени до 1989г и не милея за тези години. Същата власт , същите манипулации , същата непоносимост към инакомислещите.
29
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Седнал Господ да наказва земляните за греховете им. На едни пратил суша, на други наводнения, на други болести, глад...Стигнал до България... и я подминал.- Защо така Господи, та тия са много грешни? - рекъл дявола.- На тия им е достатъчна днешната тройна коалиция - отговорил Господ и продължил нататък.
28
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредния червен *** се е прибрал от сараите снощи.
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Petko78Оригиналът на този виц е за Борисов и Цветанов. Измислете нощо ново, стига сте копирали и перифразирали стари вицове.
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А аз не приемам тирски изменници като теб да дават оценки на президента. Засрамете се поне в дните на годишнина от освобождението ни еничари долни.
25
5
 
42
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Този е един от големите *** в държавата.
24
3
 
16
 
! Отговори
гешев преди 10 години
да е рушвет, да го приеме, а то - идея!
23
9
 
32
 
! Отговори
BG преди 10 години
И тоя е от пикаещите генерали !! ***, *** комунист, че и фуражка на всичкото от горе !
22
1
 
10
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Колко пъти да пиша депутата Страхил Ангелов е не с една а с две фалшиви дипломи.....а някой да провери де няма ли институции
21
5
 
20
 
! Отговори
Иво преди 10 години
ПЛЪХОВЕТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ
20
5
 
30
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
тоя ***, дето помилва стотици престъпници трябва да бъде разжалван до редник
19
6
 
25
 
! Отговори
РАД преди 10 години
Другарю Марин,То по твоята логика,никой не може да си изказва мнението. Нито журналистите, нито обикновените хора. Просто никой!Явно доста ти липсват ония времена до 1989 г.,когато само партията и правителството можеха да изказват мнение.
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бай марине, я кажи как приемаш идеята на гоцко за ГОЛЯМ ШЛЕМ това намеса в работата на правителството ли е, оценка ли е, к'во е? какво мислиш бай марине?нали Народното Събрание е избрало правителството, а изведнъж се появява ПРЕЗИДЕНТЪТ с ГОЛЯМ ШЛЕМяко
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... каза господин ХАЛТУРАТА
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентът(П) има право на вето към Народно Събрание (НС), НС може да гласува импийчмънт на П. Така да се каже двете институции си взаимодействат и си дават оценки. НС избира правителството (МС) и може да спре действия на МС или да ги ограничи. И хоп изведнъж екперта марин въвежда изолация между МС и П. Защо така е решил великия мислител нямам идея.
15
3
 
23
 
! Отговори
ha-ha преди 10 години
Я,милостивото сърце ,машината за помилване на престъпници,си изля помията ,за радост на овцете-българи,които вместо да го набият на кол, му слушат тъпоумията,като мисловни бисери.На *** народ,бандит вицепрезидент!
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А аз не приемам институцията "вицепрезидент" за нужна. В много държави няма вицепрезидент, а в случай на необходимост, председателят на НС замества президента. Освен това другарят от снимката, който цял живот е бил на държавна хранилка в армията и като вицепрезидент, най-добре ще направи да ни лиши от ненужното си присъствие в медиите.