Марин: Президентът да не дава оценка на правителството

Това има право да прави Народното събрание, смята той
Обновена: 4 яну 2014 13:36 | 4 яну 2014 12:02, Петя Славова
97
Марин: Президентът да не дава оценка на правителството
Ангел Марин. Снимка: Булфото

Имаме заслуга предходното правителство да не е под постоянна обсада. Това заяви пред bTV Ангел Марин. Той обясни, че докато е бил вицепрезидент ( в периода 2002 - 2012 г) държавният глава на България е насочвал усилията си да успокоява страстите като води диалог с уважителен тон към всички институции.

Без да си позволи да даде съвет на президента Плевнелиев, Марин обясни, че не приема да се дава оценка като тази, че „кабинетът е загубил доверието на президентската институция”.

Той допълни: „Взаимоотношенията президент с всички други представители на различни власти не е само в рамките на медийното общуване. Има много други начини в работен порядък да се изясняват взаимоотношенията. Би трябва да се стигне до някаква абсолютно нетърпима обстановка, за да се прибегне евентуално при някои случаи до такива похвати, да се използват за уреждане на взаимоотношенията".

Според него, това, че е имало протести на една част от гражданите не е достатъчно основание да се правят такива капитални оценки и изявления.

Ангел Марин бе категоричен, че от гледна точка на държавността, оценка на правителството има право да дава Народното събрание, което е избрало правителството. Другите имат право на мнение. Могат, разбира се, да казват оценка. Но когато имаш ролята на обединител на нация трябва да се замислиш преди да казваш имаш или нямаш доверие на правителството.

Все пак Марин не се зае да дава съвети на президента Плевнелиев. „Много е грозно аз, който съм бил вицепрезидент 10 години, да давам съвети на следващия президент, без той да ми ги е поискал и то публично”.

Ангел Марин определи настоящата ситуацията в страната като тежка: „Обстановка, в която трудно се работи, трудно се живее”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
16
 
! Отговори
NORM преди 10 години
Че кой го интересува какво приема или не приема този.
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марин ти опорна точка ли си или патерица?
11
7
 
21
 
! Отговори
0 преди 10 години
Не президента,а вие другарю Марин нямате право да заставате на страната на мафията / част от която, явно сте и вие/ и с/у интересите на хората.Президента има смелостта да обяви на управляващите,че обслужва шепа мафиоти и скочиха всички в купом да го съсипват.По-добре не се изказвайте, ..... другарю!
10
6
 
23
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Влизат Бареков и Станишев в една аптека. Два ка*ута казва Бареков. Виждам казва аптекарят, a нещо ще желаете ли?
9
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марин и ти си от продажните еничари като правителството. Нищо не си научил от гоце сма то се занимаваше с амнистии срещу заплащане. Само 8% вярват на твойте хора.
8
21
 
9
 
! Отговори
222 преди 10 години
Ами щом Плевнелиев не е комунист, нека си прави каквото иска. Овшорки и т.н. Няма ли вече да се отървем от този пещерен антикомунизъм и да преценяваме хората по други критерии. Нали уж протестите са за морал ? Какъв морал у Плевнелиев? И у тези пещерняци антикомунисти.
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като е получавал пари, за да амнистират някой беше много тих.
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки може да се изказва и да дава оценки за каквото си иска! Иска ви се тоталитарна система и пак да пращате неудобните в Белене, защото са разказвали вицове.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Расимчо е плашипут*рник и такъв ще си остане.
4
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е изключително ***. Много ми напомня на Христо Стоичков по усилията с които си формулира "мисълта" :)
3
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koй е Плевнелиев?
2
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю Марин вие много добре знаете , че всичко в Мангалия е обръчи от фирми, наши хора, пари под масата, Вис, Сик, лъжи, източване, далавери, и т.н. и т.н. и т.н. така че недейте да говорите глупости за обединители на нацията просто вие сте една голяма червена групиравка която е разделена на няколко групи и вече 70 години смучете като пиявици!!!
1
7
 
34
 
! Отговори
марин преди 10 години
Ако Президента беше от БСП , нямаше да има такива изявления. Двоен стандарта.