Борисов обвини Местан, че лъже за тютюна

"Прихванал е от Станишев умението да говори неистини"
60
Борисов обвини Местан, че лъже за тютюна
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нападна председателя на ДПС Лютви Местан, който по-рано днес обвини бившите управляващи за лошото състояние на тютюнопроизводителите, което ги изкара на протест.

„Очевидно и Лютви Местан е прихванал от Сергей Станишев умението да говори неистини и лъжи, въпреки че фактите са красноречиви“, написа експремиерът в социалната мрежа  Facebook.

Още по темата
"Как имат наглостта да обвиняват ГЕРБ за проблемите, които те изкуствено създадоха около изкупуването на тютюна“, риторично пита той и уточнява, че през 2011 г. депутатите на ГЕРБ са направили законодателни промени, които са довели до покачване на изкупните цени на тютюна в две поредни години.

Той припомня, че през 2010 г. тютюнът беше изкупуван за 3-4 лева и кампанията отново беше закъсняла.

Според него причината за това е, че тогава все още е действал лицензионният режим.

„През 2011 г. след предложените от ГЕРБ промени в Закона за тютюна цените се вдигнаха до 6 лева. В края на 2012 г. изкупната цена за килограм стигна до 7,50 лева и изкупната кампания приключи още в края на ноември – началото на декември. Сега, възползвайки се от проблемите и безпаричието на тютюнопроизводителите, единственото нещо, което ДПС искат да направят, е отново да върнат лицензионния режим, който позволяваше на Фонд „Тютюн” да пълни партийните каси с пари от подкупите, които фирмите изкупвачи плащаха, за да получат лиценз. Тази порочна практика е вредна преди всичко за тютюнопроизводителите, но в същото време и за държавата, която рискува да бъде санкционирана от ЕК. Освен това възстановяването на Фонд „Тютюн“ и лицензионния режим е в пряко противоречие с европейските регламенти за свободен пазар и конкуренция", пише Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
14
 
34
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
Държавата се срива. В средния бизнес съм, ежедневно говоря с колеги от най-различни браншове. Всички са уплашени. До един са на мнение, че "толкова лошо колкото сега никога не е било". А! И да знаят платените драскачи -през онази ми работа за "минусите" им!
14
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберастите за тях супата на Пенев, а РАПОНА в кауша.
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До с пяна на устаТака като те чета излиза, че гея и бея думичка не казват срещу Бойко :)))
12
8
 
35
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Позитанци - има статия в която пише Бойко. Не я четете, почвайте да плюете. Така както го прави Вожда - Станишев - само Бойко му в устата. Ще ви напомня, че Борисов от близо година вече не е в управлението, след метежа който Станишката заедно с качулките направи. Така че цялата тежест и вина се носи от партията майка, фъфлещия чичка от сараите и белокосия турист.
11
32
 
17
 
! Отговори
с пяна на уста преди 10 години
Най обичам другаря член на БКП Борисов (агент Буда), когато с пяна на уста излива тонове помия върху някого. Това много се харесва на ***, които гласуват за него. За тях помията е духовната им храна.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичките политици сте лъжци и крадци и сте за затвора!
9
32
 
17
 
! Отговори
гост преди 10 години
По голям лицемер и лъжец от ТИКВАТА едва ли има.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До fdКойто има, той дава ! Ама такива, като теб, пишещи на маймуница пък последни трябва да се обаждат
7
25
 
12
 
! Отговори
в името на истината преди 10 години
Пожарникарят (агент Буда) постоянно лъже. Но той лъже в името на истината!
6
2
 
36
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Местан - агент Павел е вербуван през 1979 г. Зачислен е към Трето главно управление на ДС като "агент". Името на Местан е записано и към Първо главно управление от 1981 г.Сега служи на други чорбаджии.И Аллах му праща нишани.
5
26
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Тиквуний трябва ли да ни го навирате в лицата всеки ден? Вече не е на власт, няма какво да му се подмазвате.
4
14
 
34
 
! Отговори
nedkodd преди 10 години
Когато лютфиту мистан си отвори устата бълва само лъжи и демагогия,тъй като той се мисли за месия и подготвен по всички въпроси.ОСТАВКА !!! Бойко не ги оставяй на твой гръб да си правят пиар.
3
28
 
16
 
! Отговори
на снимката преди 10 години
Този на снимката е един най-обикновен страхлив дезертьор, капитулирал пред БСП!
2
32
 
18
 
! Отговори
само десет секунди преди 10 години
Ако слушате само десет секунди някой монолог на агент Буда по кабеларките, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако си удряте в продължение на един час главата с чук!
1
24
 
13
 
! Отговори
fd преди 10 години
haha koi dava pak akal